:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Homescreen >> PERSBERICHT: RELEASES FEBRUARI 2009
PERSBERICHT: RELEASES FEBRUARI 2009
Bron: Homescreen - Datum: 2009-01-14 - Geplaatst door: Werner
DE KLOMPENBOOM
te koop vanaf 10 februari

Ermanno Olmi's De Klompenboom, winnaar van de Grote Prijs van het Cannes Filmfestival, is een ontroerende kroniek over een jaar uit het leven van vijf Italiaanse boerengezinnen aan het eind van de 19e eeuw. Basiti is een trotse maar arme boer die een beter leven wil voor zijn jonge zoon dan werken op een boerderij. Hij stuurt de jongen te voet naar een school ver weg. Op zijn enige paar houten klompen, maakt zijn zoon iedere dag de lange tocht naar school. Alles gaat goed totdat zijn klompen beschadigd raken. Hout is schaars, net als geld, dus Basiti sluipt het bos van een rijke landeigenaar binnen om hout te 'lenen' om zo een nieuw paar te maken. Hij wordt betrapt en de rijke man besluit de arme Basiti zwaar te straffen. De Klompenboom is een van de laatste meesterwerken van de Italiaanse neo-realistische cinema. Olmi kreeg onlangs de speciale oeuvreprijs van het Filmfestival van Venetië.


THE TIMES OF HARVEY MILK
te koop vanaf  22 januari

Het met een Oscar bekroonde The Times Of Harvey Milk is het dramatische en aangrijpende verhaal van Harvey Milk, de eerste openlijk homoseksuele politicus in de Verenigde Staten. Gus van Sant legde het leven van Harvey Milk onlangs opnieuw vast in de film Milk met Sean Penn in de hoofdrol. Harvey Milk werd in de jaren '70 het eerste openlijk homoseksuele gemeenteraadslid van San Francisco en was een van de allereerste activisten voor gelijke rechten voor verschillende minderheidsgroeperingen. Nog geen jaar na zijn glorieuze campagne tot gemeenteraadslid werd hij op brute wijze vermoord door zijn conservatieve politieke tegenstander Dan White, een aanslag waarbij ook burgemeester George Moscone, een medestander van Milk, omkwam. Deze gebeurtenissen en de lichte straf die White kreeg, brachten een hele stad samen, eerst in rouw en vervolgens in blinde woede. Er braken talloze rellen uit in San Francisco. The Times Of Harvey Milk is een verhaal van moed en hoop en bovenal het verhaal over een man die een held werd voor velen. Zijn leven veranderde de geschiedenis. Harvey Milk werd door Time Magazine verkozen tot een van de Top 100 Amerikaanse iconen van de twintigste eeuw.


LUDWIG
te koop vanaf 10 februari

Visconti’s Ludwig is een prachtige verfilming van het leven van Ludwig II, de ‘waanzinnige sprookjeskoning’ van Beieren. Visconti’s geliefde acteur Helmut Berger (The Damned) speelt Ludwig en Romy Schneider schittert als Sissi, Keizerin Elisabeth van Oostenrijk. Op indringende wijze legt Visconti Ludwigs korte regeerperiode vast van zijn glorieuze kroning in 1864 tot aan zijn mysterieuze dood in 1886. Ludwig is 18 als zijn vader overlijdt. Geheel onvoorbereid wordt hij gekroond tot koning van Beieren. Ludwig, einzelgänger van nature, vat het koningschap ernstig op, maar ziet zijn taak vooral als het vervullen van een rol. Gekweld door zijn liefde voor zijn nicht, Keizerin Elisabeth 'Sissi' van Oostenrijk, zijn homoseksuele gevoelens en fragiele grip op de realiteit, raakt Ludwig geobsedeerd door de muziek van Richard Wagner. Hoewel er om hem heen een oorlog afspeelt, trekt Ludwig zich meer en meer terug in zijn eigen fantasiewereld.


RISO AMARO
te koop vanaf 10 februari

In een poging de politie te ontvluchten belanden de criminelen Francesca (Doris Dowling) en Walter (Vittorio Gassman) op een druk treinstation in Noord-Italië«. Honderden arme vrouwen staan daar klaar om een maand lang te werken op de rijstvelden in de Italiaanse povlakte. Als Walter in de menigte verdwijnt, sluit Francesca zich aan bij een groep vrouwen. Francesca raakt al snel bevriend met de voluptueuze Silvana (Silvana Mangano). Als ze in de rijstvelden arriveren raken ze al snel verstrikt in een web van leugens en moord. Riso Amaro [Bittere Rijst] is een van de hoogtepunten uit de naoorlogse neo-realistische cinema van Italië. Critici waren laaiend enthousiast toen deze film uitkwam, maar het was de sexy actrice Silvana Mangano, ex Miss-Rome, die vele mensen naar de bios liet snellen. Haar wulpse verschijning in een strakke korte broek en kapotgescheurde kousen maakte dat Riso Amaro in het katholieke Italië en ook daarbuiten uitgroeide tot een heus schandaalsucces.


LES VALSEUSES
te koop vanaf 10 februari

Les Valseuses is de controversiële en shockerende klassieker die Gérard Depardieu tot ster bombardeerde en tevens de grote doorbraak betekende voor regisseur Bertrand Blier zelf. Boos op de wereld trekken Jean-Claude (Gérard Depardieu) en Pierrot (Patrick Dewaere) doelloos door het Franse platteland op zoek naar vrouwen en plezier. Op hun tocht laten ze een spoor van vernieling, diefstal, mishandeling en aanranding achter. Als ze de kapster Marie-Ange (Miou-Miou) ontmoeten, en zij met hen meegaat, raken ze beiden gefrustreerd, omdat zij niet genoeg genot kan verschaffen. Ze besluiten de ideale vrouw te vinden. Jeanne (Jeanne Moreau, La Notte, Le Temps Qui Reste), net vrij uit de gevangenis dient zich aan… Les Valseuses is gebaseerd op Bertrand Bliers eigen boek en was met meer dan 5 miljoen bezoekers een enorm succes in Frankrijk. Tevens met een kleine rol van de jonge Isabelle Huppert (La Pianiste) als vrijgevochten tiener.


Award Winning Cinema
vanaf 10 februari

In onze reeks Award Winning Cinema zijn vanaf 10 februari volgende titels verkrijgbaar:

• Anche Libero Va Bene van Kim Rossi Stuart
De 11-jarige Tommi (Alessandro Morace) en zijn zus Viola (Marta Nobili) wonen samen met hun vader Renato (Kim Rossi Stuart) in een buitenwijk van de stad. Het gezin is nogal ontregeld door het plotselinge vertrek van moeder Stefania. Woedend, teleurgesteld en eenzaam proberen ze er toch het beste van te maken. .

• Sophie Scholl van Marc Rothemund
München, 1943. Terwijl Hitler een vernietigende oorlog voert in Europa, heeft een groep jonge Duitse studenten zich verzameld in de verzetsgroep Die Weisse Rose. Sophie Scholl (Julia Jentsch, The Edukators) maakt als enige vrouw deel uit van de groep. Op 18 februari 1943 worden Sophie en haar broer Hans (Fabian Hinrichs) gearresteerd nadat ze betrapt zijn op het verspreiden van folders op de universiteit. De daaropvolgende dagen wordt Sophie verhoord door de Gestapo officier Robert Mohr (Alexander Held). Als hij haar een uitweg biedt om aan de dood te ontsnappen, weigert zij dit...


EL OLVIDIO
vanaf 24 februari

El Olvido (Vergetelheid), gaat over een vergeten stad, Lima, een vergeten volk, de Peruanen en een vergeten land, Peru. Soms, tijdens presidentsverkiezingen, na een krachtige aardbeving, of wanneer een nieuw massagraf ontdekt wordt -en dan nog alleen als het groot genoeg is- herinnert de wereld zich het bestaan van Peru. Voor een paar dagen. Zulke wereldschokkende gebeurtenissen zijn er niet te zien in El Olvido. Wel neemt Heddy Honigmann de kijker aan de hand door de straten van Lima, waar we kleine winkels en restaurants binnengaan, waar we mondaine bars bezoeken en gaan zitten op de vele pleinen om te kijken en te observeren. Op al deze plaatsen ontmoeten we mensen die met poëzie, met hun dromen en creativiteit weerstand bieden aan de vergetelheid en in opstand komen tegen diegenen die al eeuwenlang zweren dat zij van hun volk houden maar het in werkelijkheid verachten. Evenals de grote, pretentieloze dichters, kijken de personages in El Olvido met gevoel voor humor en ironie naar de geschiedenis en delen hun verhalen met ons. Heddy Honigmann is de regisseur van prijswinnende films als O Amor Natural, Het Ondergronds Orkest, Metaal & Melancholie en Forever.


THE WILD HORSE REDEMPTION
vanaf 24 februari

Drie keer per jaar worden een aantal van de meer dan 30.000 wilde mustang paarden in het Zuid-westen van Amerika bijeengedreven. Sommige van deze ongetemde mustangs worden naar een gevangenis aan de voet van de Rocky Mountains in Colorado gebracht. Daar doen zij mee aan een speciaal programma voor gevangenen, een uiterst succesvol inititiatief bedoeld om zowel paarden als criminelen te rehabiliteren. Onder leiding van professionele trainers worden 40 gevangenen elk 3 maanden met een paard samengebracht om de paarden te trainen. De training is zwaar en moeilijk en vraagt van zowel de gevangene als het paard veel geduld en begrip. Vooruitgang van de gevangenen met hun paarden hangt af van hun bekwaamheid om geduld en vastberadenheid op te brengen, maar interessant genoeg is het juist doordat de gevangenen zichzelf in de wilde paarden herkennen ze hun eigen levens beter begrijpen.


THE LAST DAYS OF SHISHMAREF

vanaf 24 februari

Shishmaref is een Inupiaq Eskimo gemeenschap in Alaska. Als gevolg van de opwarming van de aarde dreigt het eiland door de zee verzwolgen te worden. De ruim 600 bewoners leven in een nachtmerrie; zij moeten noodgedwongen binnen een paar jaar verhuizen naar het vasteland. Zij behoren tot de eerste klimaatvluchtelingen ter wereld. In de film wordt het leven van een aantal families en personen op het eiland geschetst in deze voor de gemeenschap moeilijke en spannende tijden. Ze hebben besloten om naar het vasteland te verhuizen. Maar de verschillende generaties denken anders over hun -nabije- toekomst. De jongeren willen graag verhuizen naar een plek dichter in de buurt van de grotere steden in Alaska terwijl de ouderen de voorkeur geven aan een verlaten plek waar zij hun traditionele levenswijze kunnen voortzetten.


Overige releases

13 januari 2009:
*• Fashion Victims
* Affinity
• Il Dolce E L'Amaro

20 januari 2009:
• Estômago
• Prova D'Orchestra
• The Chicken, The Fish And The King Crab
• Bella Martha
• Eden

24 januari 2009:
* The Wild Horse Redemption
* The Last Days Of Shishmaref
* El Olvido
* Chueca Town

27 januari 2009:
• Affinity

10 februari 2009:
• De Klompenboom [L' Albero Degli Zoccoli]
• Sophie Scholl
• Anche Libero Va Bene (AWC)
• The Times Of Harvey Milk
• Riso Amaro
• Les Valseuses
• Ludwig

24 februari 2009:
• The Wild Horse Redemption
• The Last Days Of Shishmaref
• El Olvido
• Chueca Town

10 maart 2009:
• Il Vangelo Secondo Matteo
• Enrico IV
• Brutti, Sporchi E Cattivi
• Otto E Mezzo

17 maart 2009:
* Young @ Heart
* Latter Days
• My Beautiful Laundrette
• Cherry Blossoms - Hanami
• Latter Days
• Mon Fils A Moi
• Le Temps Qui Reste
• An Angel At My Table
• Yo, La Peor De Todas

14 april 2009:
• Young @ Heart
• Il Deserto Dei Tartari
• Mat
• Swoon
• Les Silences Du Palais
• The Celluloid Closet
• L' Avventura
• Puffball
• Anne Trister
• Vier Minuten
• La Sconosciuta

12 mei 2009:
• Baran
• Rocco E I Suoi Fratelli

19 mei 2009:
• The Lost Language Of The Cranes

26 mei 2009:
• Boy A


UIT HET ARCHIEF