:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Homescreen >> PERSBERICHT: ITALIAANSE MEESTERWERKEN
PERSBERICHT: ITALIAANSE MEESTERWERKEN
Bron: Homescreen - Datum: 2009-02-23 - Geplaatst door: Werner

7 april komen er wederom 4 prachtige films uit op het Italiaanse Meesterwerken (nieuwe versie) label.

 
Deze zijn wederom verpakt in een mooie O-card.
 
L'INNOCENTE
 

De jonge aristocraat Tullio vind het geen enkel punt dat hij met zijn buitenechtelijke relaties te koop loopt. Maar als zijn eigen vrouw zich dezelfde vrijheid denkt te kunnen permitteren door een affaire te beginnen met een jonge schrijver blijkt dat voor Tullio volstrekt onacceptabel. Uiteindelijk mondt zijn jaloezie uit in zelfmoord. Gebaseerd op de decadente roman van Gabriele d'Annunzio over de aristocratie van 19e eeuws Italië, is Visconti's L'Innocente een stijlvol en melancholiek portret van een zichzelf overlevende klasse. Maar weinig regisseurs wisten het extravagante en het immorele zo meesterlijk met elkaar te combineren als Luchino Visconti. L'Innocente werd zijn laatste film; Visconti stierf in 1976, vlak voordat de film in première ging.

 

Regie: Luchino Visconti

Verpakking: Amaray in O-Card

Release: 7 april

 

IL POSTO
 

Als de jonge arbeiderszoon Domenico (Sandro Panseri) van het kleine dorpje Meda naar Milaan verhuist op zoek naar een baan, vindt hij een kantoorbaan bij een grote onderneming. Hij begint als loopjongen onderaan de bureaucratische ladder en wordt geconfronteerd met de sleur, verveling en rivaliteit van zijn collega's. De vooruitzichten van Domenico zijn ontmoedigend, maar hij vindt reden voor hoop in de aantrekkelijke Antonietta (Loredana Detto). Olmi's Il Posto is een gevoelig coming-of age verhaal en een scherpe observatie van de anonimiteit op de werkvloer.

 

'Herleving van het neo-realisme in de aanpak van Olmi: geen geconstrueerd verhaal of beroepsacteurs, maar een reeks van rake - trieste of komische - observaties.' **** Cinema.nl

 

Van de regisseur van De Klompenboom.

 
Regie: Ermanno Olmi

Verpakking: Amaray in O-Card

Release: 7 april

 

PASSIONE D'AMORE
 

De jonge militair Giorgio wordt naar een leger in een grensplaats gestuurd, ver van zijn geliefde Clara. Hij krijgt onderdak in het huis van de kolonel en krijgt diens nichtje Fosca, een ongelooflijk vreemde en lelijke vrouw, als zijn huisgenoot. Fosca wordt verliefd op Giorgio, maar hij wil niets van haar weten. Als haar obsessieve passie overslaat op Gorgio heeft dat fatale gevolgen.

 

Passione d'Amore won 2 Italiaanse Academy Awards David Di Donatello voor beste actrice (Valeria D'Obici) en beste producer (Franco Committeri) en werd tevens genomineerd voor de Gouden Palm Beste Film op het Filmfestival van Cannes.

 
'Intrigerende variant op Beauty And The Beast en behoort tot Scola's beste werk.'Cinema.nl
 

Regie: Ettore Scola (Brutti, Sporchi, Cattivi, Una Giornata Particolare, La Famiglia, La Terrazza)

Verpakking: Amaray in O-Card

Release: 7 april

 

IL BIDONE [De Oplichter]

 

In Fellini's tragikomedie Il Bidone gaan 3 oplichters vermomd als priester op pad om allerlei goedgelovigen rondom Rome geld afhandig te maken. Oscar winnaar Broderick Crawford speelt een fantastische rol als de leider van het groepje oplichters. Een plostelinge ontmoeting met zijn dochter opent echter zijn ogen. Te laat krijgt hij berouw en begint hij zich schuldig te voelen over zijn slachtoffers... Il Bidone is een van Fellini's meest realistische films en een voortzetting van zijn veel bekender geworden La Strada. Met muziek van Nino Rota (The Godfather, Rocco E Suoi Fratelli).

 
'Ten onrechte vergeten meesterwerk.' NRC Handelsblad
 

Regie: Frederico Fellini

Verpakking: Amaray in O-Card

Release: 7 april