:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Bridge Entertainment >> PERSBERICHT: NIKO EN DE VLIEGENDE BRIGADE
PERSBERICHT: NIKO EN DE VLIEGENDE BRIGADE
Bron: Bridge Entertainment - Datum: 2009-03-02 - Geplaatst door: Werner

NIKO EN DE VLIEGENDE BRIGADE

Op 17 maart komt de spannende en schattige animatie - familiefilm Niko En De Vliegende Brigade uit op dvd en Bluray!

Niko vertelt het spannende verhaal, van het jonge, naïeve en dappere rendiertje Niko dat op zoek gaat naar zijn vader. Zijn vader zou tot de mythische vliegende brigade behoren. Ondanks zijn hoogtevrees en duizeligheid, trekt Niko er toch op uit om vlieglessen te krijgen van Julius, een oudere vliegende eekhoorn. Tijdens zijn gevaarlijke zoektocht, krijgt Niko ook hulp van de assertieve zingende nerts. Gelukkig maar, want het gezelschap krijgt het zwaar te verduren en ondervindt veel tegenwind van de wolven.

 

Met de Vlaamse stemmen van o.a. Urbanus, An Miller, Herbert Flack en Els De Schepper!

 

Niko En De Vliegende Brigade is één van de liefste en spannendste familiefilms van het jaar. De film kwam in 2008 uit in de Belgische bioscoop en werd verdeeld door Kinepolis Film Distribution. NIKO is in het Vlaams gesproken met o.a. de stemmen van Urbanus, Herbert Flack en Els De Schepper. Urbanus speelt Eekhoorn Julius de zich ontfermt over het dappere rendier Niko. Herbert Flack vertolkt de leider van de rendieren samen met Wim Oosterlinck, Jan Hautekiet en Bert Geenen en Els De Schepper is de zingende nerts Wilma. De film won op het recente Nederlandse Cinekid Festival in Amsterdam (11-26 oktober 2008) maar liefst twee toonaangevende prijzen: de Cinekidleeuw Juryprijs en de KPN Cinekidleeuw Publieksprijs.

 
Regisseur Michael Hegner kennen we van o.a. Blub, Ik Ben Een Vis. Niko En De

Vliegende Brigade is een productie van Skyline Entertainment (De Hel Van

Tanger, Aspe,...) in coproductie met Hannu Tuomainen.

 

Op DVD en Blue Ray staan volgende extras: Fotogallerij en Making of van de stemopnamen. De speelduur bedraagt 75 minuten.  De DVD en Bluray zijn vanaf 17 maart verkrijgbaar in de reguliere handel.

 
 


UIT HET ARCHIEF

Recent nieuws van dezelfde bron