:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Bridge Entertainment >> PERSBERICHT: LOS
PERSBERICHT: LOS
Bron: Bridge Entertainment - Datum: 2009-03-02 - Geplaatst door: Werner
LOS

Op 17 maart komt de succesvolle film Los van regisseur Jan Verheyen, gebaseerd op de bestseller van Tom Naegels, uit op dvd!

Tom, een jonge, progressieve journalist, wil zich settelen met zijn vriendin, maar net dan kruist de beeldschone asielzoekster Nadia zijn pad. Ze haalt zijn emotionele leven volledig uit evenwicht. Op de krant vindt hij ook al geen evenwicht, want daar botsen zijn idealen meer en meer met de realiteit. Als dan ook nog een nieuw leidersfiguur onder de allochtone jongeren opstaat, slaat zijn wereld helemaal op hol. Houdt zijn progressieve wereldbeeld stand in deze snel veranderende maatschappij, of wordt Tom even bitter als zijn verzuurde grootvader?

Los is een grappige film over serieuze dingen. Los is ondertussen de negende film van regisseur en duizendpoot Jan Verheyen. Scenarist Bram Renders stond in voor het scenario en baseerde zich voor het verhaal op de bestseller van Tom Naegels. De cast is een mix van bekende namen en nieuwe jonge talenten: Pepijn Caudron, Koen De Graeve, Jaak Van Assche, Sana Mouziane, Sofie Van Moll, Karin Tanghe, Stany Crets en Youssef El Mousaoui. De film kwam in september 2008 uit in de Belgische bioscoop en werd warm onthaald door pers en publiek – bijna 95.000 mensen zagen de film in de bioscoop. Los kent ondertussen ook een boeiende internationale carrière. De film ging in wereldpremière op het Film Festival van Montréal en was geselecteerd op verschillende internationale festivals, zoals Hamburg, Utrecht en Namen. Op het 38ste Internationaal Film Festival van Caïro won de film de Zilveren Piramide voor Beste Regisseur en de Saad El-Din Wahba Prijs voor Beste Script. De film wordt bovendien volgende week in competitie vertoond op het prestigieuze Cinequest Film Festival in de USA.

Op de dvd van LOS staan ook enkele niet te missen extra’s:
• The Making Of LOS
• Persconferentie in aanwezigheid van de cast (uit De Rode Loper)
• Setopnames en Interviews (uit De Rode Loper)
• Interview met Jan verheyen (uit De Laatste Show)
• Audiocommentaar bij de film door regisseur Jan Verheyen en acteur Pepijn Caudron

De dvd is vanaf 17 maart verkrijgbaar in de reguliere handel!
UIT HET ARCHIEF

Recent nieuws van dezelfde bron