:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Splendid >> PERSBERICHT: JIMMY AND JUDY
PERSBERICHT: JIMMY AND JUDY
Bron: Splendid - Datum: 2009-03-10 - Geplaatst door: Werner
JIMMY AND JUDY

Jimmy is een weirdo die op school wordt uitgelachen omdat hij alles filmt. Hij zoekt toenadering tot Judy, een meisje dat zwaar wordt gepest. Algauw zijn de twee tieners tot over hun oren verliefd en schuimen de straten af, op zoek naar geluk. Samen voelen ze zich onoverwinnelijk, en het wordt steeds meer “zij tegen de rest van de wereld”. Vooral Jimmy is een wandelende tijdbom. Wanneer ze per ongeluk een zwerver doodrijden, slaat het koppel op de vlucht. Uitgespuwd door de maatschappij geven de twee zich volledig over aan liefde, geweld en woede…

Jimmy And Judy is een prijzenwinnende onafhankelijke roadmovie die niet alleen realistisch oogt door de manier van filmen – met een handycam – maar ook door het thema. Jimmy en Judy zijn jongeren die ontsporen omdat ze zich uitgesloten voelen door hun omgeving. Ze hebben ouders die zich weinig om hen bekommeren, ze worden niet aanvaard op school,… Hun stoppen slaan door en ze keren zich tegen de maatschappij.

De 32-jarige Edward Furlong speelt met volle overgave de licht gestoorde Jimmy Wright. Iedereen kent Furlong als ‘die jongen’ uit James Cameron’s Terminator 2: Judgment Day (1991). Als kind werd hij toen eerder toevallig voor die rol (John Connor) gecast, in wat later een van de grootste box office hit van de jaren ’90 zou blijken. Hij speelde daarna mee in heel wat studio- en onafhankelijke films, zoals American Heart (1992), naast Jeff Bridges en A Home Of Our Own (1993) met Kathy Bates. Maar Furlong maakte vooral indruk als Danny Vinyard, naast Edward Norton, in American History X (1998).

Edward Furlong en zijn tegenspeelster in Jimmy And Judy, Rachael Bella, zijn ook in het echte leven een koppel. De twee ontmoetten elkaar op de set van Jimmy And Judy, en de wederzijdse aantrekkingskracht spettert van het scherm. Een mooi verhaal aangezien Jimmy en Judy in de film een eerlijke en allesverterende liefde voor elkaar voelen, een band die de dood overstijgt. Rachael Bella acteerde voordien in televisieseries en had haar eerste grote filmrol te pakken met het spannende The Ring (2002), naast Naomi Watts.

Jimmy And Judy is het regiedebuut van Jon Schroder en Randall Rubin, die al lang actief zijn als schrijvers voor televisieshows en productiemaatschappijen. Hun eerste film Jimmy And Judy won meteen de hoofdprijs op het San Francisco Independent Film Festival en de MySpace.com award op het Newport Beach Film Festival.

Jimmy And Judy is een moderne Bonnie And Clyde meets Natural Born Killers. Een intrigerende film!

Synopsis
De verliefde teenagers Jimmy (Edward Furlong) en Judy (Rachael Bella) reizen door de staten van de VS, op zoek naar een beter leven. Sasmen komen ze erachter dat hun land schijnheilig en materialistisch is, en overspoeld is met drugs en geweld. Ze numen hun door rebellie, liefde en woede doortrokken avonturen op met een digitale camera. Vooral de driftige Jimmy voelt zich meer en meer geprovoceerd en kan de situatie steeds slechter aan, tot er op een of andere manier geen enkele uitweg meer lijkt te zijn…

Een meesterlijk regiedebuut van de schrijvers Jon Schroder en Randall K. Rubin dat ons direct in de duistere afgronden van de menselijke ziel stort. Edward Furlong en Rachael Bella acteren met een ongelooflijke intensiteit, ze zijn de eentonigheid en triestheid van het leven volstrekt zat. Met een digitale camera gaan ze – net als Mickey en Mallory in Natural Born Killers – op een bloedige reis door de VS. Een van de beste teenager-roadmovies sinds lange tijd, meedogenloos en boeiend gefilmd.

DVD features
Product: DVD
Distributor: Splendid Film GmbH
Releasedatum: 26 maart 2009
Regie: Jon Schroder, Randall K. Rubin
Cast: Edward Furlong (American History X), Rachael Bella (The Ring), William Sadler, James Eckhouse
Audio: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Speelduur: ca. 95 Min
Beeld: 16:9 1.85:1
Prod.land / Jaar: USA 2006
Genre: Action / Drama
Kijkwijzer: Vanaf 16 jaar, angst en geweld

Bonusmateriaal:
• Extended Scenes
• Audiocommentaar