:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Homescreen >> PERSBERICHT: YOUNG @ HEART EN GOMORRA
PERSBERICHT: YOUNG @ HEART EN GOMORRA
Bron: Homescreen - Datum: 2009-03-12 - Geplaatst door: Werner
YOUNG@HEART

De dvd van Young@Heart komt op 14 april uit op dvd. Young@Heart, de winnaar van de publieksprijs op het laatste filmfestival van Gent, is een charmante, ontroerende en meeslepende documentaire over het populaire gelijknamige koor.

Synopsis:
Sinds 1982 brengt het koor Young@Heart uit Northampton, Massachussets, een repertoire van rock, punk en rhythm-and-blues. De gemiddelde leeftijd van de leden is 80 jaar. Voor zijn film heeft de Britse documentairemaker Stephen Walker de 24 gepensioneerden en hun koorleider Bob Cilman 7 weken lang gevolgd tijdens de repetities van hun nieuwe show, waarin ze liedjes brengen van The Clash, James Brown en Sonic Youth. Met humor en tederheid schetst hij een aangrijpend portret van een generatie die zelden het filmscherm haalt.


GOMORRA

Op 19 mei komt de dvd van Gomorra, de maffiafilm van Matteo Garrone, uit in Vlaanderen. Het is een luxe-editie van 2 dvd’s met vele extra’s: een backstage interview over de film, een interview met schrijver Roberto Saviano en een interview met de acteurs.

Synopsis:
We zijn getuige van enkele dagen uit het leven van de inwoners van de meedogenloze Napolitaanse maffiawereld. Tegen de achtergrond van oorlogen tussen clans en handel van alle soorten, vertelt Gomorra de lotgevallen van Toto, Don Ciro en Maria, Franco en Roberto, Pasquale, Marco en Ciro. Als een brutaal en gewelddadig fresco beschrijft Gomorramet een ongelofelijke nauwkeurigheid de helse kring van de Napolitaanse Camorra, om ons er helemaal in mee te slepen. Gomorrais gebaseerd op de bestseller van Roberto Saviano, die zich baseerde op waargebeurde feiten.