:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Homescreen >> PERSBERICHT: 3 ITALIAANSE MEESTERWERKEN
PERSBERICHT: 3 ITALIAANSE MEESTERWERKEN
Bron: Homescreen - Datum: 2009-03-18 - Geplaatst door: Werner

Ter gelegenheid van het Antonioni retrospectief dat 4 juni van start gaat in Filmhuis Den Haag brengt Homescreen twee van zijn klassiekers in mei uit op DVD.

 
L'AVVENTURA
 
'Eén van Antonioni's beste films' ***** Cinema.nl
 

Op een zomerse dag besluit een groep vrienden uit Rome een boottocht te maken naar een onbewoond eiland voor de kust van Sicilië. Onder hen bevinden zich de jonge Anna (Lea Massari) en haar verloofde Sandro (Gabriele Ferzetti). Anna is zichtbaar geïrriteerd en verveeld door Sandro. Na een ruzie met hem blijkt ze opeens te zijn verdwenen. Het hele eiland wordt uitgekamd, maar van Anna is er geen spoor. Sandro en Anna's vriendin Claudia (Monica Vitti) geven niet op, ze doorzoeken meerdere plekken in Italië. Tijdens de zoektocht naar Anna slaat de vonk tussen hun over...

 

L'Avventura wordt door velen beschouwd als een van de beste films van Antonioni. Bij de premiere in Cannes was dat destijds wel anders. Antonioni werd uitgehoond en ontvluchtte het theater. Uiteindelijk won L'Avventura de Special Jury Prize. Antonioni's film heeft een blijvende impact gemaakt op de visuele taal van de cinema.

 
Regie: Michelangelo Antonioni
Verpakking: Amaray in O-Card

Release: 12 mei

 
 

IDENTIFICAZIONE DI UNA DONNA
 

Niccolo, een filmregisseur van middelbare leeftijd, is net verlaten door zijn vrouw. Dit inspireert hem een film te maken over relaties en vrouwen. Hij gaat op zoek naar een vrouw die de hoofdrol kan spelen in zijn film. Al snel wordt hij verliefd op een wat grillige seksueel gefrustreerde aristocratische vrouw. Als er telefoontjes komen die hem dwingen de affaire te verbreken verdwijnt zijn geliefde plotseling en zoekt hij troost bij een andere vrouw, een jonge actrice. Zij raakt echter zwanger van een andere man. Beide relaties lopen stuk en de regisseur verliest zichzelf in een zoektocht zonder einde: de ideale vrouw bestaat niet.

 

Michelangelo Antonioni (L'Avventura, Blow-Up) kreeg voor deze film op het Filmfestival in Cannes een speciale prijs en werd tevens genomineerd voor de Gouden Palm.

 
Regie: Michelangelo Antonioni
Verpakking: Amaray in O-Card
Release: 12 mei
 
 

Ook in een nieuwe versie verkrijgbaar op Homescreens Italiaanse Meesterwerken:

 

ROCCO E SUOI FRATELLI

 

De weduwe Parondi vertrekt met haar zonen van het Italiaanse zuiden naar Milaan. Maar het vinden van werk in de grote stad blijkt moeilijker dan gedacht. In vijf hoofdstukken (verdeeld over de vijf zonen) vertelt Visconti zijn tragische familiekroniek waarin de zonen van simpele komaf veranderen in soldaten, criminelen, sporthelden en fabrieksarbeiders. Met zijn sociale kritiek vestigde Luchino Visconti zijn reputatie als meesterregisseur die de jonge acteurs (in de fatale liefde bijvoorbeeld van twee broers voor een prostituee) tot intense emotionaliteit wist te inspireren.

 

Met de dramatische heftigheid van een Verdi opera en de verhalende intensiteit van een 19e eeuwse roman representeert Rocco E I Suoi Fratelli de artistieke apotheose van het Italiaanse neorealisme.

 

Regie: Luchino Visconti

Verpakking: Amaray in O-Card
Release: 12 mei