:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Homescreen >> PERSBERICHT: RELEASES APRIL
PERSBERICHT: RELEASES APRIL
Bron: Homescreen - Datum: 2009-03-19 - Geplaatst door: Ann
YOUNG @ HEART

Should I Stay or Should I Go?

 

Young@Heart, een grote hit op de filmfestivals, is een hartverwarmende en verrassende film over een koor dat Jimi Hendrix, Sonic Youth, Nirvana, maar ook James Brown, de Pointer Sisters en Coldplay op zijn repertoire heeft staan. Bijzonderheidje: de gemiddelde leeftijd van de club is 81! Speelt het leven van ouderen zich normaliter rond enzaamheid, kwalen of ziekte af; deze groep mensen leeft voor rock, punk en funk.

 

Regisseur Stephen Walker schetst in deze indrukwekkende en ontroerende documentaire de repetities van het koor en van zijn leden, maar ook volgt hij hen daarbuiten. Het koor is net terug van optredens in Europa en is bezig een nieuw show voor te bereiden. De repetities lopen niet van een leien dakje; naast gezondheidskwalen is het geheugen van sommige leden niet meer helemaal up-todate...

 

Young@Heart is met zijn prachtige hoofdrolspelers hartverwarmend en ontroerend en dè ultieme feelgood film!

 
**** Mikrogids 'Young@Heart ontroert...' De Volskrant
 

Regie: Stephen Walker

Release: 14 april

 

LATTER DAYS
Aaron prays... Christian plays... Opposites attract.
 

De losbandige, knappe Christian leidt een onbezorgd bestaan van seks, drugs en rock'n-roll. Tot Aaron naast hem komt wonen, een jonge zeer gelovige mormoon die zijn dagen vult met studeren en het bekeren van ongelovigen tot zijn kerk. Christian gaat met zijn vrienden de weddenschap aan dat hij Aaron kan verleiden...

 

Alles wijst erop dat Christian zijn weddenschap gaat winnen. Aaron vindt Christian leuk en ziet hem als een vriend bij wie hij enigszins kan ontsnappen aan zijn benauwende geloof. De seksuele aantrekking stijgt, maar Aaron durft niet op Christians avances in te gaan. Homoseksualiteit is strikt verboden door zijn geloof. Christian vraagt zich intussen af of de weddenschap wel zo'n goed idee was, hij merkt dat hij Aaron steeds leuker begint te vinden...

 

Een prachtige en ontroerende film die op meerdere filmfestivals de publieksprijs in de wacht wist te slepen.

 

Regie: C. Jay Cox

Release: 14 april

 

THE CELLULOID CLOSET

Van de regisseur van The Times Of Harvy Milk.

 

The Celluloid Closet geeft een indrukwekkend, soms ontroerend dan weer hilarisch beeld van homoseksualiteit in de film. Tom Hanks in Philadelphia, Susan Sarandon in Thelma And Louise, Sal Miseo in Rebel Without A Cause en Tony Curtis in Some Like It Hot; met homseksualiteit heeft Hollywood zelden goed raad geweten.

 

Homoseksuelen waren onbetrouwbaar, wekten medelijden op, waren potentiële moordenaars en sadisten of ze werden afgebeeld als giechelende nichten. De laatste jaren lijkt het tij met films als Brokeback Mountain en Milk te keren en worden vooral in onafhankelijke Amerikaanse films homoseksuele mannen en vrouwen afgebeeld zonder vooroordelen.

 

Hoe vooral de gote Hollywood studio's worstelen met homoseksualiteit illustereren Oscar-winnaar Rob Epstein (The Times Of Harvey Milk) en Jeffrey Friedman op schitterende wijze in deze documentaire, gebaseerd op het gelijknamige, baanbrekende boek van Vitto Russo.

 

Epstein en Friedman verzamelden tientallen fragmenten uit vaak klassieke Amerikaanse films die ontbloten hoe Hollywood censureerde en versluierde. Van Marlenene Dietrich in mannenkleren in Morocco tot de kus van Greta Garbo in Queen Cristina. Naast de fragmenten interviews met producenten en sterren onder wie Tom Hanks, Shirley Maclaine, Susan Sarandon, Whoopi Goldberg en Antonio Banderas.

 

Regie: Rob/Jeffrey Friedman Epstein

Release: 14 april

 

NOVEMBERMOND
 

November Moon is een tijdloos en meeslepend liefdesverhaal dat zich afspeelt in het door de Duitsers bezette Frankrijk.

 

Als de oorlog op het punt staat om uit te breken vlucht de jodin November Messing met haar vader van Duitsland naar het relatief veilige Frankrijk. Daar wordt ze verliefd op Férial. Als in 1940 de Duitsers Frankrijk binnenvallen, vlucht November naar de vrije zone in het zuiden en duikt onder bij vrienden van haar vriendin. Maar ze wordt verraden en door de Gestapo gearresteerd, vervolgens verkracht en gedwongen om als prostituée werken. November ontsnapt en duikt in Parijs onder bij vriendin Férial die, om November te beschermen, gaat werken voor een collaborateursblad. Na de oorlog nemen 'patriotten' wraak op Férial...

 
Regie: Alexandra von Grote

Release: 14 april

 

LA SCONOSCIUTA
 

Een stad in Noord-Italië. De Oekraïense immigrante Irina is op zoek naar werk. Ze vraagt hulp aan de portier van een appartementsgebouw in één van de betere wijken van de stad. In ruil voor een deel van haar salaris, zorgt hij ervoor dat ze de trappen mag schoonmaken. Irina raakt bevriend met het kindermeisje van de Adachers, een welgesteld koppel goudsmeden dat woont in het gebouw waar Irina schoonmaakt.

 

Wanneer het kindermeisje in - niet geheel onverdachte - omstandigheden van de trap valt, neemt Irina haar plaats in. Ze blijkt al snel de perfecte huishoudster te zijn en maakt zich onmisbaar als oppas voor Tea, de jonge dochter van de Adachers. Maar Irena heeft een verborgen agenda. De reden waarom ze zich binnenwurmt in het leven van het rijke echtpaar is duister en schokkend.

 

Regie: Giuseppe Tornatore

Release: 14 april

 

VIER MINUTEN
 

Iedere ochtend geeft Traude Krüger (Monica Bleibtreu) pianolessen in een vrouwengevangenis. Deze jarenlange regelmaat wordt verstoord door de komst van een nieuwe gevangene.

 

De nieuweling, Jenny (Hannah Herzsprung), blijkt agressief, onberekenbaar en zit vast wegens moord. Aanvankelijk verloopt de omgang tussen Traude en Jenny zeer stroef, maar Jenny blijkt muzikaal een wonderkind. Naarmate de pianolessen vorderen, lijken de twee elkaar steeds meer te ontdekken. De agressieve Jenny kalmeert en de verbitterde Traude ontdooit. Beiden gaan op in de lessen, die hun leven volledig gaan beheersen. Krüger, die het als haar roeping ziet de ontspoorde Jenny door middel van haar talent op het rechte pad te krijgen, nomineert haar leerling voor een prestigieuze muziekwedstrijd buiten de gevangenis. Jenny blijkt echter diepe littekens te hebben overgehouden aan haar gewelddadige jeugd en saboteert iedere kans om buiten de muren van de gevangenis te kunnen spelen...

 

Vier Minuten, de tweede film van regisseur Chris Krauss, is overladen met prijzen. Naast de prijs voor beste actrice (Monica Bleibtreu) en de beste Duitse film werd Vier Minuten genomineerd voor beste Europese film van het jaar.

 

Regie: Chris Kraus

Release: 14 april

 

SOUS LE SABLE
 

Marie (Charlotte Rampling) en Jean (Bruno Cremer) zijn al vele jaren getrouwd als hun jaarlijkse vakantie aan zee op een drama uitloopt. Tijdens een dagje aan het strand gaat Jean zwemmen, om vervolgens niet meer terug te keren.

 

De kustwacht kan niet bevestigen of ontkennen dat Jean is verdronken omdat zijn lichaam niet wordt gevonden. Wat volgt is een knap staaltje pyschologische manipulatie van regisseur François Ozon, met dank aan een sterk acterende Charlotte Rampling (The Damned, The Night Porter, Swimming Pool). Voor de buitenwereld is Jean verdronken, voor Marie is hij nog springlevend. Wat is de werkelijkheid?

 

Regie: François Ozon

Release: 14 april

 

LES AMANTS CRIMINELS
 

Alice (Natacha Régnier, La Vie Rêvée Des Anges) heeft een gevaarlijke voorkeur voor gemene spelletjes. Ze weet haar verlegen en seksueel onervaren vriendje Luc er toe over te halen hun klasgenoot Saïd uit de weg te ruimen.

 

Luc en Alice begraven het lijk in een bos, waar ze verdwalen. Uitgehongerd dwalen ze rond tot ze bij een verlaten hut komen. Daar doen ze zich tegoed aan het voedsel dat voorradig is. Plotseling staat de bewoner op de stoep: een reus van een jager. Hij sluit de geliefden op in de kelder: Alice om haar uit te hongeren (hij houdt van magere meisjes), Luc om als slaafje te gebruiken...

 

François Ozon (Swimming Pool, 8 femmes, 5x2) maakte met Les Amants Criminels een virtuoze mix van misdaad, satire, camp, horror en sprookje.

 

Regie: François Ozon

Release 14 april
 

7 april komen er wederom 4 prachtige films uit op het Italiaanse Meesterwerken (nieuwe versie) label. Deze zijn wederom verpakt in een mooie O-card.
 
L'INNOCENTE
 

De jonge aristocraat Tullio vind het geen enkel punt dat hij met zijn buitenechtelijke relaties te koop loopt. Maar als zijn eigen vrouw zich dezelfde vrijheid denkt te kunnen permitteren door een affaire te beginnen met een jonge schrijver blijkt dat voor Tullio volstrekt onacceptabel. Uiteindelijk mondt zijn jaloezie uit in zelfmoord. Gebaseerd op de decadente roman van Gabriele d'Annunzio over de aristocratie van 19e eeuws Italië, is Visconti's L'Innocente een stijlvol en melancholiek portret van een zichzelf

overlevende klasse.
 

Maar weinig regisseurs wisten het extravagante en het immorele zo meesterlijk met elkaar te combineren als Luchino Visconti. L'Innocente werd zijn laatste film; Visconti stierf in 1976, vlak voordat de film in première ging.

 
Verpakking: Amaray in O-Card
Regie: Luchino Visconti

Release 7 april

 

IL POSTO

Van de regisseur van De Klompenboom.

 

Als de jonge arbeiderszoon Domenico (Sandro Panseri) van het kleine dorpje Meda naar Milaan verhuist op zoek naar een baan, vindt hij een kantoorbaan bij een grote onderneming. Hij begint als loopjongen onderaan de bureaucratische ladder en wordt geconfronteerd met de sleur, verveling en rivaliteit van zijn collega's. De vooruitzichten van Domenico zijn ontmoedigend, maar hij vindt reden voor hoop in de aantrekkelijke Antonietta (Loredana Detto).

 

Olmi's Il Posto is een gevoelig coming-ofage verhaal en een scherpe observatie van de anonimiteit op de werkvloer.

 

'Herleving van het neo-realisme in de aanpak van Olmi: geen geconstrueerd verhaal of beroepsacteurs, maar een reeks van rake - trieste of komische -observaties.' **** Cinema.nl

 

Verpakking: Amaray in O-Card

Regie: Ermanno Olmi

Release 7 april

 

PASSIONE D'AMORE
 

De jonge militair Giorgio wordt naar een leger in een grensplaats gestuurd, ver van zijn geliefde Clara. Hij krijgt onderdak in het huis van de kolonel en krijgt diens nichtje Fosca, een ongelooflijk vreemde en lelijke vrouw, als zijn huisgenoot. Fosca wordt verliefd op Giorgio, maar hij wil niets van haar weten. Als haar obsessieve passie overslaat op Gorgio heeft dat fatale gevolgen.

 

Passione d'Amore won 2 Italiaanse Academy Awards David Di Donatello voor beste actrice (Valeria D'Obici) en beste producer (Franco Committeri) en werd tevens genomineerd voor de Gouden Palm Beste Film op het Filmfestival van Cannes.

 
'Intrigerende variant op Beauty And The Beast en behoort tot Scola's beste werk.'Cinema.nl
 

Regie: Ettore Scola (Brutti, Sporchi, Cattivi, Una Giornata particolare, La Famiglia, La Terrazza)

Verpakking: Amaray in O-Card
Release 7 april
 

IL BIDONE [De Oplichter]
 
'Ten onrechte vergeten meesterwerk.' NRC Handelsblad
 

In Fellini's tragikomedie Il Bidone gaan 3 oplichters vermomd als priester op pad om allerlei goedgelovigen rondom Rome geld afhandig te maken. Oscar winnaar

Broderick Crawford speelt een fantastische rol als de leider van het groepje oplichters. Een plostelinge ontmoeting met zijn dochter opent echter zijn ogen. Te laat krijgt hij berouw en begint hij zich schuldig te voelen over zijn slachtoffers...

 

Il Bidone is een van Fellini's meest realistische films en een voortzetting van zijn veel bekender geworden La Strada. Met muziek van Nino Rota (The Godfather, Rocco E Suoi Fratelli).

 
Verpakking: Amaray in O-Card

Regie: Federico Fellini

Release 7 april