:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Paradiso >> PERSBERICHT: RELEASES MEI 2009
PERSBERICHT: RELEASES MEI 2009
Bron: Paradiso - Datum: 2009-03-27 - Geplaatst door: Ann

THE OXFORD MURDERS

 
Synopsis:

Aan de befaamde universiteit van Oxford worden een student (Elijah Wood) en een hoogleraar (John Hurt) gedwongen om samen te werken bij het oplossen van een reeks moorden. De moorden worden telkens gekenmerkt door wiskundige tekens die wel eens naar de dader zouden kunnen leiden.

 

Cast: Elijah Wood (Lord Of The Rings, Paris, Je T'aime, Sin City, Eternal Sunshine Of The Spotless Mind, The Ice Storm), John Hurt (Outlander, Indiana Jones And The Kingdom Of The Crystal Skull, V For Vendetta, Dogville, Harry Potter And The Sorcerer's Stone, If... Dog... Rabbit...), Leonor Watling (Paris, Je T'aime, Crónicas, La Mala Educación, Hable Con Ella), Julie Cox (Felicia's Journey, The Neverending Story III), Burn Gorman (Penelope, The Best Man)

Regie: Álex De La Iglesia (Crimen Ferpecto, La Comunidad)

Genre: Thriller
Geluid: Engels Dolby Digital 5.1/Engels DTS 5.1
Beeld: Widescreen 16:9
Releasedatum: 14 mei 2009
 
Extra's:
• Trailer
• Ook Verkrijgbaar
 

W.
 
Synopsis:

George W. Bush is ongetwijfeld één van de meest controversiële figuren in de recente internationale geschiedenis. Tijdens zijn presidentschap kreeg hij van het volk zowel het hoogste als het laagste waarderingscijfer voor een Amerikaanse president ooit. Geboren in een vooraanstaande familie lag er al vanaf jonge leeftijd een hoge druk op George W. Hij kende een onbezorgde jeugd en een succesvolle periode in het bedrijfsleven maar verloor zichzelf daarna in de drank. De ontmoeting met zijn vrouw en zijn bekering tot het geloof gaven hem de houvast zijn problemen te overwinnen en zich te ontpoppen tot belangrijkste leider van het Westen.

 

Cast: Josh Brolin (In The Valley Of Elah, No Country For Old Men), Elizabeth Banks (Spider-Man 3), Ellen Burstyn (Requiem For A Dream,

The Baby-Sitters Club), Ioan Gruffudd ("Hornblower", 102 Dalmatians, Titanic), Richard Dreyfuss (Poseidon, Night Falls On Manhattan)

Regie: Oliver Stone (Alexander, U Turn, Nixon, Natural Born Killers, JFK)

Genre: Speelfilm
Geluid: Engels Dolby Digital 5.1/Engels DTS 5.1
Beeld: Widescreen 16:9
Releasedatum: 14 mei 2009
 
Extra's:
• Trailer
• Ook Verkrijgbaar
 

MOONDANCE ALEXANDER

 
Synopsis:

Moondance Alexander is een energieke tiener die bij haar excentrieke moeder woont. Net wanneer ze denkt dat het opnieuw een saaie zomer wordt, ziet ze een paard, Checkers, wegspringen uit zijn stal. Moondance brengt het paard terug naar de barse en mysterieuze eigenaar, Dante Longpre, maar geraakt overtuigd dat het paard eigenlijk een kampioen is. Ze is dan ook vastberaden om hem naar de top te helpen.

 

Cast: Kay Panabaker (Monsters, Inc. - voice, "ER", "Weeds", "Grey's Anatomy"), Lori Loughlin, James Best, Sasha Cohen ("CSI: NY"), Don Johnson ("Miami Vice")

Regie: Michael Damian

Genre: Speelfilm

Geluid: Engels Dolby Digital 5.1, Frans stereo
Beeld: Widescreen 16:9 (1.78:1)
Releasedatum: 14 mei 2009
 
Extra's:
• Trailer
• Ook Verkrijgbaar
 

GONZO
 
Synopsis:

Deze documentaire concentreert zich op de beste tijd - 1965 tot 1975 - van Hunter S. Thompson. Door middel van nooit eerder vertoonde amateurfilms, geluidsbanden en doorgangen van niet gepubliceerde manuscripten komen we meer te weten over het brein achter onder andere Fear And Loathing In Las Vegas.

 

Cast: Hunter S. Thompson

Verteld door: Johnny Depp
Regie: Alex Gibney
Genre: Documentaire
Geluid: Engels Dolby Digital 5.1

Beeld: Widescreen 16:9

Releasedatum: 14 mei 2009

 

Extra's:

• Trailer

• Ook Verkrijgbaar
 

THE NUMBER 23
 
Synopsis:

Wanneer Walter Sparrow voor zijn verjaardag een boek krijgt, getiteld 'The Number 23', raakt hij hierdoor helemaal geobsedeerd. Wat eerst een onschuldig cadeau lijkt verandert al snel in een regelrechte nachtmerrie. Hoe meer Walter leest hoe meer gelijkenissen hij vindt met zijn eigen leven. Hij wordt als het ware achtervolgd door het cijfer 23. Vervolgens komt hij tot de verontrustende ontdekking dat de laatste pagina's eindigen met een moord.

 

Cast: Jim Carrey (Yes Man, Eternal Sunshine Of The Spotless Mind, Batman Forever), Virginia Madsen (Firewall, Ripple Effect), Logan Lerman (The Butterfly Effect, What Women Want), Danny Huston (Marie Antoinette, The Aviator), Rhona Mitra (Shooter, Skinwalkers, Hollow Man)

Regie: Joel Schumacher (Flawless, Phone Booth, Batman & Robin)

Genre: Thriller
Geluid: Engels DTS 5.1
Beeld: Widescreen 16:9 (1.78:1)
Releasedatum: 14 mei 2009
 

DEPARTMENT 36
 
Synopsis:

Parijs. Sinds enkele maanden heeft de politie af te rekenen met een bende zwaargewapende en gewelddadige overvallers. De directeur van de gerechtelijke politie, Robert Mancini, is duidelijk tegenover zijn twee rechercheurs, Léo Vrinks en Denis Klein: wie de bende te pakken krijgt, wordt zijn opvolger. De rechercheurs verschillen echter zeer van karakter en beiden hebben hun eigen manier van werken waardoor de samenwerking alles behalve soepel verloopt.

 

Cast: Daniel Auteuil (Après Vous, The Adversary, Le Huitième Jour), Gérard Depardieu (Nathalie..., Asterix & Obelix, The Man In The Iron Mask,1492: Conquest Of Paradise), André Dussollier (Un Long Dimanche De Fiançailles, Secret Agents, Le Fabuleux Destin d'Amélie Poulain), Roschdy Zem, Valeria Golino (Frida, Escape From L.A., Hot Shots)

Regie: Olivier Marchal (Truands)

Genre: Thriller

Geluid: Frans DTS 5.1, Frans Dolby Digital 5.1

Beeld: Widescreen 16:9 (2.35:1) Anamorphic

Releasedatum: 14 mei 2009

 
Extra's:
• Trailer
• Ook Verkrijgbaar
 

CASTLE IN THE SKY
 
Synopsis:

Een luchtschip wordt aangevallen door piraten. De bewusteloze Sheeta valt uit het schip in de armen van de jongen Pazu. Ze moeten vluchten voor zowel de luchtpiraten als het leger, omdat Sheeta een magische hanger bezit. Deze steen is de sleutel tot het legendarische koninkrijk Laputa, een luchtkasteel dat zich op een zwevend eiland bevindt.

 

Stemmen: Mayumi Tanaka, Keiko Yokozawa, Kotoe Hatsui, Minori Terada

Regie: Hayao Miyazaki (Howl's Moving Castle, Spirited Away, Princess Mononoke)

Genre: Animatie
Geluid: Japans 2.0
Beeld: Widescreen 16:9
Releasedatum: 14 mei 2009
 
Extra's:
• Trailer
• Ook Verkrijgbaar
 

ALPHA DOG
 
Synopsis:

Johnny Truelove is een jonge drugsdealer in de San Gabriel Valley (Los Angeles). Zijn bende ontvoert de jongere broer van iemand die hen nog geld verschuldigd is, maar het plan mislukt. Frankie (Justin Timberlake) krijgt de taak om te passen op de ontvoerde jongen, die de ernst van de zaak niet lijkt in te zien. Ondertussen tracht de vader van Johnny zijn zoon uit de gevangenis te houden, maar in drie dagen tijd kan er veel gebeuren...

 

Cast: Bruce Willis (What Just Happened, Die Hard), Justin Timberlake (The Love Guru), Sharon Stone (Basic Instinct), Ben Foster (X-Men: The Last Stand), Shawn Hatosy, Emile Hirsch (Milk, Into The Wild), Anton Yelchin (New York, I Love You)

Regie: Nick Cassavetes (The Notebook, John Q)

Genre: Thriller
Geluid: Engels DTS 5.1/Engels 5.1
Beeld: Widescreen 16:9
Releasedatum: 14 mei 2009
 
Extra's:
• Trailer
• Ook Verkrijgbaar
 

LAND OF THE DEAD
 
Synopsis:

In deze sequel op George A. Romero's Trilogy Of The Dead, hebben zombies de aarde overgenomen en de mensheid nagenoeg uitgeroeid. Enkele overlevenden hokken samen op een afgelegen stukje land, waar ze een versterkte stad bouwen. Buiten de stadmuren blijft de zombiepopulatie gestaag toenemen. Met Dead Reckoning, een zwaar bewapend rijdend fort, verkennen ze de buitenwereld onder leiding van Paul Kaufman. Kaufmans heerschappij lijkt onbedreigd, tot de zombies plotseling onvoorstelbare krachten vertonen en de bemanning van Dead Reckoning zich tegen hun leider keert...

 

Cast: Simon Baker (The Ring Two, Red Planet, L.A. Confidential), Dennis Hopper (Knockaround Guys, Edtv, Speed, True Romance), Asia Argento (Last Days, The Heart Is Deceitful Above All Things, Xxx), Robert Joy (Cheats, Fallen, The Dark

Half), John Leguiziamo (Assault On Precinct 13, Crónicas, Spun, Summer Of Sam)

Regie: George A. Romero (Trilogy Of The Dead)

Genre: Horror (Zombie)
Geluid: Engels DTS/ Dolby Digital 5.1
Beeld: Widescreen 16:9 (2.35:1)
Releasedatum: 14 mei 2009
 
Extra's:
• Trailer
• Ook Verkrijgbaar
 

L'AUBERGE ESPAGNOL
 
Synopsis:

Na zijn studie kan de Parijzenaar Xavier op het Ministerie van Financiën beginnen werken. Hij moet daarvoor de Spaanse taal goed beheersen. Daarom besluit hij zijn laatste jaar Economie in Barcelona met het Erasmusprogramma te volbrengen. Met een klein hartje laat hij zijn vriendinnetje Martine en de vertrouwde sfeer achter in Parijs. In Barcelona gaat hij in een appartement vol Erasmusstudenten van verschillende nationaliteiten wonen. Met hen zal Xavier gedurende één jaar moeten samenleven en studeren en tegelijkertijd ook nieuwe ervaringen opdoen. Wanneer het jaar teneinde loopt, wordt het voor Xavier toch wel erg moeilijk om huiswaarts te keren...

 

Cast: Audrey Tautou (Le Fabuleux Destin d'Amélie Poulain), Romain Duris (De Battre Mon Coeur S'est Arrêté), Cécile De France (Mon Colonel), Judith Godrèche (The Man In The Iron Mask)

Regie: Cédric Klapisch (When The Cat's Away)

Genre: Speelfilm

Geluid: French DTS 5.1, French Dolby Digital 5.1

Beeld: Widescreen 16:9

Releasedatum: 14 mei 2009

 

SHADES
 
Synopsis:

In Antwerpen wordt een Vlaams/Amerikaanse film opgenomen over het leven van de notoire Belgische massamoordenaar Freddy Lebecq. De opnames brengen echter heel wat problemen met zich mee: het klikt niet tussen de regisseur en de hoofdrolspeler, de productie zit constant in geldnood en er zijn juridische conflicten over de rechten van het verhaal. Als blijkt dat de echte Lebecq zich vanuit zijn gevangeniscel met de film gaat bemoeien, stijgt ook de media-aandacht en de daaropvolgende prestatiedruk. Wanneer regisseur Sullivan na een overdosis drugs en alcohol in het ziekenhuis belandt, is het hek pas helemaal van de dam...

 

Cast: Mickey Rourke (The Wrestler, Nine 1/2 Weeks), Koen De Bouw (Loft, Vermist), Jan Decleir (Loft, De Zaak Alzheimer), Gene Bervoets (Loft, Duska)

Regie: Erik Van Looy (Loft, De Zaak Alzheimer, Ad Fundum)

Genre: Thriller
Geluid: Engels Dolby Digital 5.1
Beeld: Widescreen 16:9 (1.78)
Releasedatum: 14 mei 2009
 
Extra's:
• Making Of
• Trailer
 

CANVAS
 
Synopsis:

De tienjarige Chris woont aan de kust. Zijn vader John is timmerman. Zijn moeder Mary lijdt aan schizofrenie en schildert haar dromen op canvas. Chris probeert Mary's ziekte verborgen te houden, maar haar bizarre gedrag vervreemd hem van zijn klasgenoten. Mary en John zijn beiden gek op zeilen. Vol heimwee naar betere tijden stort John zich op de bouw van een eigen zeilboot. Daarbij vergeet hij soms dat de jonge Chris ook zijn steun nodig heeft. En hij die van hem.' Deze ontroerende film volgt de moeilijke weg die de familie moet gaan. Eerst de moeilijkheden met het omgaan met Mary's ziekte, dan de acceptatie en uiteindelijk het nader tot elkaar komen dankzij liefde, begrip en onderlinge steun.

 

Cast: Marcia Gay Harden (Academy Award Winner voor Pollock, Meet Joe Black), Joe Pantoliano (Emmy Award Winner voor The Sopranos, The Matrix, Memento, Bad Boys), Devon Gearhart (Shorts, Bobby Jones: Stroke Of Genius, Little Men)

Regie: Joseph Greco (The Ghost Of Drury Lane, Lena's Spaghetti)

Genre: Speelfilm

Geluid: Engels 5.1

Beeld: Widescreen 16:9

Releasedatum: 14 mei 2009

 

THE ELEVENTH HOUR
 
Synopsis:

In deze hightech non-stop actiefilm is Michael Adams een keiharde navy-seal, die tijdens een geheime missie in Noord-Korea gevangen wordt genomen en jarenlang gemarteld wordt. Tot ieders verbazing wordt hij ineens vrijgelaten en teruggestuurd naar de VS. Zijn toenmalige commandant Mason heeft het inmiddels tot senator geschopt. Wanneer een genadeloze Noord-Koreaanse ex-generaal Michael's vrouw Rachel ontvoerd en chirurgisch een explosief in haar schedel laat plaatsen, doet Michael er alles aan om haar te redden. De generaal dwingt Michael om zijn vriend en voormalig commandant te vermoorden. Zo niet, laat hij de bom in Rachel's hoofd ontploffen. Hierdoor raakt Michael betrokken bij een levensgevaarlijk machtspel tussen de verbannen generaal, de Noord-Koreaanse en Amerikaanse geheime diensten en de beveiligingstaf van de senator...

 

Cast: Matthew Reese (Turn Around, Rescued, Tears Of A King), Jennifer Klekas (Minor Details, White On Rice), K. Danor Gerald (Forever Strong, House Of Fears, Saving Sarah Cain), David Nibley (Take A Chance, Friends For Life, The Best Two Years)

Regie: John Lyde (One Man's Treasure, Dear John, The Collectors)

Genre: Actie
Geluid: Engels 5.1
Beeld: Widescreen 16:9
Releasedatum: 14 mei 2009