:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Splendid >> PERSBERICHT: FAR CRY
PERSBERICHT: FAR CRY
Bron: Splendid - Datum: 2009-04-15 - Geplaatst door: Werner
FAR CRY
Gebaseerd op een van de best verkochte shooter games aller tijden

In een donker bos vecht een groep huurlingen voor hun leven tegen een onzichtbare vijand. Vanuit zijn onderzoekscentrum kijken wetenschapper Dr. Krieger (Udo Kier) en zijn team onbewogen toe. Ondertussen wordt journaliste Valerie Cardinal (Emmanuelle Vaugier) vanuit Seattle naar het eiland van Dr. Krieger gestuurd om uit te vissen met welke experimenten die bezig is. Een ex-soldaat, Jack Carver (Til Schweiger), zal haar er met zijn boot naartoe brengen. Valerie heeft op het eiland afgesproken met haar oom en informant Max, maar ze worden opgewacht door huurlingen van Krieger die hen gevangen nemen. Jack en Valerie slagen erin te ontsnappen maar Valerie is vastbesloten om niet te vertrekken zonder Max...

Far Cry is een spannende actiefilm van de Duitse regisseur Uwe Boll. De film is gebaseerd op een van de meest succesvolle shooter video games van de afgelopen jaren. Het videospel Far Cry is een first person shooter, ontwikkeld in 2004 door Crytek (DL) en uitgegeven door Ubisoft. In het spel volgen we een ex-commando, Jack Carver, die gestrand is op een mysterieuze eilandengroep in Micronesië. Hij zoekt de vrouwelijke journalist die hij escorteerde voor ze vermist werd na een aanval op hun boot door huurlingen. Jack Carver krijgt te maken met genetisch gemanipuleerde eilandbewonders, gecreëerd door een gestoorde wetenschapper, Dr. Krieger. Het spel Far Cry verkocht bijna 750 000 exemplaren in vier maanden tijd, en kreeg al snel een vervolg met Far Cry 2 (2008). Succesingrediënten zijn o.a. de open wereld, de niet-lineaire gameplay, knappe graphics en kunstmatige intelligentie.

Jack Carver wordt in de film Far Cry vertolkt door de Duitse acteur Til Schweiger (The Bodyguard). Zijn mooie gezellin, journaliste Valerie, wordt gespeeld door Emmanuelle Vaugier (Saw II en IV, Unearthed, Charmed, CSI: NY). En de supergetalenteerde Udo Kier neemt de gestoorde dokter Krieger voor zijn rekening. Udo Kier speelt mee in ongeveer elke Lars von Trier film: Breaking The Waves, Dancer In The Dark, Dogville, Manderlay,... Kier had ook een rol in Kruistocht In Spijkerbroek, Mother Of Tears, Blade en Haloween.

Uwe Boll wilde van Far Cry een “niet té ernstige film vol actie” maken. De stunts en achtervolgingen zijn dan ook spectaculair. Er werd veel aandacht aan het scenario en de dialogen besteed. Dat in combinatie met de mooie cast maakt Far Cry absoluut de moeite waard!

Synopsis
De lang verwachte, meeslepende adaptatie van een van de populairste First Person Shooters van de afgelopen jaren! Met Far Cry ensceneerde regisseur Uwe Boll een rechttoe rechtaan actieknaller vol stunts en explosies, en met een top-bezetting: Til Schweiger (Keinohrhasen, (T)Raumschiff Surprise - Periode 1), Udo Kier (Grindhouse, Halloween), actieprofessional Ralf Moeller (Gladiator, Pathfinder - The Legend Of The Ghost Warrior) en Natalia Avelon (Uschi Obermaier - Das Wilde Leben) – gesteund door getalenteerde internationale sterren als Emmanuelle Vaugier (Saw II), Michael Paré (Streets Of Fire) en Craig Fairbrass (Bank Job).

Ex-elitesoldaat Jack Carver (Til Schweiger) leidt een rustig leventje als stuurman voor toeristen aan de Amerikaanse westkust. Maar daar komt een eind aan als de aantrekkelijke journaliste Valerie (Emmanuelle Vaugier) opduikt en hem vraagt haar naar een militair eiland te brengen. Zij is de nicht van een daar gestationeerde kolonel (Ralf Moeller) die een enorm geheim op het spoor is. Eenmaal aan land wordt Valerie direct opgepakt en Jacks boot wordt opgeblazen. Hij weet op het laatste moment aan de explosie te ontsnappen en raakt verzeild in een gevaarlijk avontuur: op het eiland heerst de duistere Dr. Krieger (Udo Kier) die voor het leger geheime genexperimenten uitvoert en een monsterlijke gevechtseenheid heeft geschapen. Jack moet hem stoppen en Valerie redden. Desnoods moet hij het daarbij tegen een heel leger opnemen…

Product: DVD, Blu-ray
Details: 2 disc DVD / 1 disc Blu-ray
Distributor: Splendid Film GmbH
Releasedatum: 23 april 2009
Regie: Uwe Boll
Cast: Til Schweiger, Emmanuelle Vaughier, Natalia Avelo, Udo Kier
Kijkwijzer: 16 jaar, geweld

Extra's:
• Making of
• On the set
• CGI effects
• Interviews
• B-roll
• Audiocommentaar Uwe Boll