:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Bridge Entertainment >> PERSBERICHT: BLINKER EN DE BLIXVATEN
PERSBERICHT: BLINKER EN DE BLIXVATEN
Bron: Bridge Entertainment - Datum: 2009-04-29 - Geplaatst door: Werner
BLINKER & DE BLIXVATEN
 

Op 8 mei komt de avontuurlijke jeugdfilm Blinker & De Blixvaten naar het boek van Marc De Bel uit op dvd!

 

De familie Van Steen trekt deze zomer naar de kust want Paps (Warre Borgmans) heeft in Oostende werk gevonden als redder. Blinker (Kasper Vanbeginne) mag hem hierbij helpen, en Paps zijn kwaliteiten kennende is dat maar best ook. Ondertussen zit de multinational Blix Industries opgezadeld met een groot probleem ze moeten dringend van een aantal vervuilde vaten afgeraken, maar niemand weet hoe ze dit moeten oplossen. Daarom schakelt hun zaakvoerder Blix Junior de gewetenloze maar uitermate efficiënte Anna Barbera (Sandrine André) in. Haar acties zullen de vredige zomervakantie van Blinker en zijn familie flink beïnvloeden. Het wordt voor iedereen een spannende, maar ook leuke en ontroerende vakantie om nooit meer te vergeten!

 

Blinker En De Blixvaten brengt het langverwachte derde avontuur van Blinker. Dit is het succesvolle vervolg op de eerste en tweede Blinker-films. In december 1999 ging de allereerste Blinker-film in première. Ondertussen kwam de derde film in december 2008 in de zaal en werd de film warm onthaald.

 

De Blinker-films zijn een verfilming van de boeken van Marc De Bel (ook gekend van onder andere de boeken Het Ei Van Oom Trotter, De Kracht Van Ajajatsoe en De Zusjes Kriegel). Als scenarist, vormt hij samen met regisseur Filip Van Neyghem en scenarist Rudi Van den Bossche het vaste team achter de Blinker–films. Warre Borgmans (gekend van o.a. Spoed, Zone Stad, Van Vlees En Bloed, en binnenkort Oud België) vertolkt de rol van Paps, naast de zijde van Els – Mams- Olaert. Voor nieuwkomer Kasper Vanbeginne is Blinker En De Blixvaten zijn eerste ervaring met het witte doek. Andere rollen zijn weggelegd voor o.a. Jakob Beks, Sandrine André, Julie Borgmans (dochter van), Carry Goossens en Anthony Arandia – Menendez.

 

Producent CINE 3, bestaande uit Prime Time, Antares Productions en Living Stone, wilde met de oprichting van hun nieuw bedrijf nieuw leven willen blazen in de Vlaamse jeugdfilm. Op de dvd vinden we volgende extra's: de trailer en de tv-spot.

 

De DVD is vanaf 8 mei verkrijgbaar in de reguliere handel!
Recent nieuws van dezelfde bron