:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Homescreen >> PERSBERICHT: 4 ITALIAANSE MEESTERWERKEN
PERSBERICHT: 4 ITALIAANSE MEESTERWERKEN
Bron: Homescreen - Datum: 2009-05-30 - Geplaatst door: Ann

Homescreen presenteert met trots 4 nieuwe releases op haar succesvolle Italiaanse Meesterwerken label, waaronder de DVD première van Cavani's klassieker The Night Porter met Charlotte Rampling en Dirk Bogarde.

Al deze titels zijn wederom verpakt in een mooie O-Card!

IL PORTIERE DI NOTTE (THE NIGHT PORTER)

In Liliana Cavani's The Night Porter ziet een joodse vrouw (Charlotte Rampling) die een concentratiekamp heeft overleefd in de nachtportier van een Weens hotel de officier van het kamp terug. Als 15-jarige dwong hij (Dirk Bogarde) haar tot een sm relatie waarin ze uiteindelijk zijn willige partner werd. Beiden hebben nooit de herinneringen hieraan los kunnen laten.  Als ze de relatie hervatten, beginnen zijn voormalige SS kameraden, uit angst voor verraad, het koppel te stalken.

The Night Porter brengt op verontrustende wijze de wreedheden en het verval van het nazi tijdperk in beeld.

'Klassieke schandaalfilm' **** Cinema.nl

Regie: Liliana Cavani
Verpakking: Amaray in O-Card


C'ERA UNA VOLTA... (ER WAS EENS...)

Een knappe prins is op zoek naar zijn ware liefde in dit wispelturige sprookje. Prins Ramon (Omar Sharif) is door de koningin moeder (Dolores Del Rio) al voorbestemd te trouwen met een vrouw waar hij niet van houdt. De prins vlucht nog vóór het huwelijk met zijn paard, maar wordt vervolgens in het bos uit het zadel gegooid.

De gewonde Ramon zoekt toevlucht bij een naburig klooster onder leiding van broeder Joseph (Leslie French). Joseph blijkt magische krachten te hebben en wanneer prins Ramon aan de monnik opbiecht op zoek te zijn naar zijn ware liefde, wendt Joseph zijn krachten aan om de prins te helpen. Niet lang daarna wordt Ramon getroffen door de mooie dienstbode Isabella (Sophia Loren) en de twee worden verliefd. Een huwelijk zou echter uitgesloten zijn, aangezien Isabella tot het gewone volk behoort, maar wederom schiet broeder Joseph te hulp...

Regie: Francesco Rosi
Verpakking: Amaray in O-Card


PROFUMO DI DONNA (SCENT OF A WOMAN)

De jonge militair Giovanni krijgt de ondankbare taak om de blinde legerkapitein Fausto te begeleiden van Turijn naar Napels. De kapitein is een nare verbitterde man en in oorlog met de wereld sinds het ongeval waarbij hij blind is geraakt. Op de lange reis vol drank, hoeren en misdragingen vraagt de kapitein aan Ciccio in iedere stad mooie vrouwen voor hem uit te zoeken. Niet tevereden met de beschrijvingen die Ciccio geeft, gebruikt de kapitein zijn neus. Aan de geur beweert hij mooie vrouwen te herkennen. Aangekomen in Napels ontmoet Fausto een blinde legervriend in een cafe en de 2 soldaten praten er stilletjes en serieus over 'om het plan door te zetten'. Ook Sara, die verliefd werd op de jonge Fausto is in Napels, maar hij behandeld haar als een stuk vuil. Wat is het blinde tweetal van plan? En kan Sara de oude man laten ontdooien?

Profumo Di Donna werd genomineerd voor twee Oscars en werd in 1992 verfilmd als Scent Of A Woman met Al Pacino, die voor zijn rol de Oscar kreeg.

Awards: Cannes Int. Filmfest. Best Actor Vittorio Gassman
Regie: Dino Risi
Verpakking: Amaray in O-Card


I VITELLONI (DE NIETSNUTTEN)

In zijn tweede speelfilm toont Fellini een groepje bevriende twintigers in een badplaats aan de Adriatische kust: een stadje als Rimini, waar Fellini zelf opgroeide. Geen van hen heeft zijn draai in het leven kunnen vinden. Riccardo hoopt op een carrière als zanger, Leopoldo als toneelschrijver. Fausto heeft zijn vriendin zwanger gemaakt,moet trouwen en kan niet onder een baantje als verkoper van religieuze artikelen uit.Allemaal dromen ze ervan de benepen provincie achter zich te laten en naar de hoofdstad te trekken.  Slechts één van hen zal die stap durven nemen, net zoals Fellini dat zelf zo‚n vijftien jaar daarvoor had gedaan.

Op briljante wijze en met veel humor schetst de film het leven in een provinciestadje aan het begin van de jaren '50. De titel (letterlijk: de grote kalveren) werd een begrip in de Italiaanse taal voor jongens als Montaldo en zijn vrienden.

I Vitelloni won de Zilveren Leeuw op het Filmfestival van Venetië.

Regie: Federico Fellini