:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> RCV >> PERSBERICHT HUURRELEASES OKTOBER-NOVEMBER 2009
PERSBERICHT HUURRELEASES OKTOBER-NOVEMBER 2009
Bron: RCV - Datum: 2009-09-12 - Geplaatst door: Werner
Het najaar van 2009 wordt gevuld met de ene topfilm na de andere. Met deze releases spreekt RCV Entertainment/E1 Entertainment Benelux een grote doelgroep aan met diverse films in verschillende genres. Van comedy tot thriller en van comic tot keiharde actiefilm. En dit najaar hebben we ook voor de modefanaten een speciale release in petto. Hieronder alvast een glimp van de releases:

COCO AVANT CHANEL
• Op DVD in schitterende 2-disc Special Edition Digipack
• Op Blu-ray in High Definition beeld en geluid
• Met veel geprezen glansrol voor Audrey Tautou

Dé Chanel film van 2009! Tijdens de Roaring Twenties, stond couturier Gabrielle ‘Coco’ Chanel bekend als de Koningin van de Mode. “Elegant zijn is geen kwestie van een nieuwe jurk aantrekken. Je bent elegant, omdat je elegant bent.” Coco Avant Chanel schetst het verhaal van Coco Chanel in aanloop naar de stichting van het grootste Mode-merk ter wereld.

Over de film
Van armoede naar haute couture: dit is het ongelooflijke levensverhaal van Coco Chanel Op het platteland van Frankrijk wordt het jonge meisje Gabrielle Chanel met haar zus achtergelaten in een weeshuis, waar ze jaren wachten op hun vader, die nooit zal komen opdagen. Eenmaal volwassen gaan ze naar Parijs, waar ze zingen in vage kroegen en werk vinden als kleermaaksters. Daar vindt Gabrielle (Audrey Tautou) bescherming in de armen van Etienne Balsan (Benoît Poelvoorde) en verandert ze in “Coco”, zijn minnares en metgezel in zijn elitaire leven. Vastbesloten om een onafhankelijk leven te leiden start Coco Chanel haar eigen kledingzaak, gaat ze in tegen alle gangbare modeconventies en wordt een icoon voor moderne vrouwen over de hele wereld.

Overige informatie
Cast: O.a. Audrey Tautou (The Da Vinci Code, Dirty Pretty Things, Amélie) en Benoît Poelvoorde (C'est Arrivé Près De Chez Vous)
Regie: Anne Fontaine (The Girl From Monaco, How I Killed My Father)
Ondertiteling: Nederlands (optioneel aan/uit)
Genre: Speelfilm
Speelduur: ca. 101 minuten
Releasedatum huur-dvd: 20 oktober 2009

Extra’s disc 2:
• o.a. The making of (46 min)


THE GHOST OF GIRLFRIENDS PAST
• Romantische comedy van de makers van About A Boy
• Topcast met Matthew McConaughey, Michael Douglas en Jennifer Garner
• Ook op Blu-ray met High Definition beeld en geluid

Voor iedereen, die gelooft in de liefde... of daar een zetje bij nodig heeft

Over de film
Connor Mead is het macho type kerel dat regelmatig vriendinnen dumpt. Soms tegelijker tijd! Via een conference call! Dus als hij naar de bruiloft van zijn broer gaat, heeft hij maar één doel voor ogen: het enige bruidsmeisje scoren dat hij nog niet heeft gehad. Maar de geest van zijn overleden oom Wayne, die hem leerde om met de dames de koffer in te duiken en daarna zo snel mogelijk aan de kant te zetten, heeft hele andere bedoelingen met Connor: hem het geloof in ware liefde terug te laten vinden. En dat blijkt geen gemakkelijke opgave!

Overige informatie
Cast: O.a. Matthew McConaughey (How To Lose A Guy In 10 Days, Contact), Jennifer Garner (Juno, Catch Me If You Can), Michael Douglas (Traffic, Basic Instinct)
Regie: Mark Waters (The Spiderwick Chronicles, Just Like Heaven)
Beeld: Breedbeeld; Geschikt voor alle beeldformaten
Geluid: Engels Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands (optioneel aan/uit)
Genre: Romantische komedie
Speelduur: ca. 96 minuten
Releasedatum huur-dvd: 3 november 2009


DRAG ME TO HELL
• Van Topregisseur Sam Raimi
• Ook op Blu-ray met High Definition beeld en geluid
• Een “Must-See” voor horrorfanaten

Even nice people can go to hell

Heeft u enig idee wat voor een gevolgen een weigering van een verzoek kan hebben? Topregisseur Sam Raimi (Spider-Man, The Evil Dead) keert terug naar het horrorgenre met een fantastisch verhaal over een jonge vrouw, die wanhopig op zoek gaat naar een manier om een duivelse vloek op te heffen.

Over de Film
Topregisseur Sam Raimi (Spider-Man, The Evil Dead) keert terug naar het horrorgenre met een fantastisch verhaal over een jonge vrouw die wanhopig op zoek gaat naar een manier om een duivelse vloek op te heffen. Christine Brown (Alison Lohman, Big Fish) is een ambitieuze financieel adviseur met een leuke vriend, professor Clay Dalton (Justin Long, Die Hard 4.0). Het leven lacht haar toe, tot de dag dat de mysterieuze mevrouw Ganush aan haar bureau zit. Christine weigert haar aanvraag voor uitstel van betaling en laat de vernederde oude dame afvoeren door de beveiliging. Na werktijd belaagt deze mevrouw Ganush haar echter en spreekt over Christine een gruwelijke vloek uit, die haar leven tot een hel zal maken. Opgejaagd door demonen en onbegrepen door haar sceptische vriend, schakelt ze de hulp in van een medium. Die komt met een krankzinnig plan om de vloek op te heffen. Terwijl Christine tot het uiterste moet gaan om bevrijd te worden, dringen de boze krachten steeds dieper tot haar door…

Overige Informatie
Cast: o.a. Alison Lohman (Gamer, Beowulf), Justin Long (Die Hard 4.0), David Paymer (Ocean’s Thirteen, Payback)
Regie: Sam Raimi (Spider-Man 1 t/m 3, The Evil Dead)
Beeld: Breedbeeld 2.40:1 ; Geschikt voor alle beeldformaten
Geluid: Engels DTS 5.1; Engels Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands (optioneel aan/uit)
Speelduur: ca. 95 minuten
Releasedatum huur-dvd: 13 oktober 2009


MANAGEMENT
• Comedy met glansrollen voor Jennifer Aniston, Steve Zhan en Woody Harrelson
• Hilarisch & Romantisch
• Veel geprezen acteerprestaties

A touching Comedy

Over de film
In Management valt Mike (Steve Zahn) als een blok voor de mooie, maar zakelijke Sue (Jennifer Aniston) die in het motel van zijn ouders komt logeren. Zijn doelloze baan in het motel geeft Mike alle tijd om de meest idiote manieren te bedenken om in haar buurt te komen. En hoewel dat vrijwel geen effect heeft, weet hij zeker dat Sue zijn kans is om eindelijk Arizona te ontvluchten. Als ze vertrekt naar haar ex-vriend, de licht gestoorde maar steenrijke Jango (Woody Harrelson), koopt hij van zijn enige spaargeld een ticket om haar dwars door Amerika achterna te reizen. Eenmaal bij Sue aangekomen is echter al snel duidelijk dat ze geen plaats heeft voor een dromer in haar zorgvuldig georganiseerde leventje. Maar Mike is niet het type dat snel opgeeft en is bereid om heel ver te gaan om haar alsnog voor zich te winnen…

Overige Informatie
Cast: Jennifer Aniston (Friends), Steve Zahn (You've Got Mail), Woody Harrelson (Cheers)
Regie: Stephen Belber
Beeld: Breedbeeld; Geschikt voor alle beeldformaten
Geluid: Engels Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands (optioneel aan/uit)
Genre: Romantische komedie
Speelduur: ca. 90 minuten
Releasedatum huur-dvd: 13 oktober 2009


KILLING ROOM
• Psychologische Thriller in de stijl van The Cube en Saw
• IJzingwekkende en benauwend
• Ook op Blu-ray met High Definition beeld en geluid
• Based on true events

Once You’re in, there’s no way out

Over de Film
Met het doel om wat meer geld te verdienen, melden vier vrijwilligers zich aan voor een betaalde psychologische onderzoekstudie. Maar het viertal gaat een van de slechtste nachten van hun leven tegemoet. Ze krijgen te maken met een dodelijk, ultrageheim overheidsprogramma dat 20 jaar geleden werd ingesteld en waarvan bijna niemand weet dat het bestaat. Er begint een psychologische nachtmerrie in een afgesloten ruimte van 25 vierkante meter.

Overige informatie
Cast: Peter Stormare (Minority Report, Prison Break), Clea DuVall (Heroes, The Grudge), Timothy Hutton (Secret Window, Ordinary People), Chloë Sevigny (American Psycho, Zodiac)
Regie: Jonathan Liebesman (The Texas Chainsaw Massacre: The Beginning)
Beeld: Breedbeeld; Geschikt voor alle beeldformaten
Geluid: Engels Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands (optioneel aan/uit)
Genre: Thriller
Speelduur: ca. 90 minuten
Releasedatum huur-dvd: 3 november 2009


NEXT AVENGERS en HULK VS THOR & WOLVERINE
Animated MARVEL Features


MARVEL NEXT AVENGERS: HEROES OF TOMORROW

Als de mensheid werd bedreigd door kwade krachten en boosaardige genieën, waren er altijd de Avengers om ze te stoppen en de wereld te redden. Totdat ze ten prooi vielen aan de kwaardaardige robot Ultron en alle hoop verloren leek. Maar Tony Stark (Iron Man) hield een groot geheim verborgen: de toekomst van de wereld ligt in de handen van vier ongelooflijke tieners: James (zoon van Captain America en Black Widow), Torunn (dochter van Thor), Azari (zoon van Black Panther) en Pym (zoon van Wasp en Giant Man). Samen moeten zij een gevecht gaan leveren, dat zelfs hun ouders niet konden winnen. Ze lijken een ongelijke strijd te moeten leveren, maar met hulp van de boogschietende zoon van Hawkeye maken ze misschien nog een kans.Mits ze ook de vermiste Hulk kunnen vinden om samen Ultron te verslaan en de Next Avengers te worden!

MARVEL HULK VS WOLVERINE & THOR

HULK VS. WOLVERINE
De Hulk baant zich een weg door de Canadese wildernis, een spoor van vernietiging achterlatend. Hij moet worden tegengehouden, en er is maar één man, die daartoe in staat is: Wolverine. Hij is een topagent van Canada’s supergeheime ‘Department H” genootschap, de beste in wat hij doet en pakt zaken niet zachtzinnig aan. Hij wordt op de Hulk afgestuurd met één doel: het stoppen van het groene monster, koste wat het kost. De Hulk en Wolverine stevenen af op de zwaarste strijd uit hun levens.

HULK VS. THOR
Jarenlang heeft Loki gezocht naar een manier om zijn vervloekte halfbroer Thor te verslaan. Maar in alle gevechten, die Thor heeft geleverd, is er maar één tegenstander geweest, die opgewassen is tegen zijn kracht: het dodelijke wezen Hulk. Nu de almachtige godenkoning Odin diep in een herstellende slaap is, en de krachten die Asgard beschermen zwakker zijn dan ooit, is Loki klaar om Thor eindelijk in de val te laten lopen. Monsters en goden moeten vechten in de laatste en allesbeslissende slag.

Releasedatum huur-dvd: 3 november 2009


POKEMON 11: GIRATINA EN DE KRIJGER VAN DE LUCHT
• Het 11e superspannende avontuur in de megapopulaire Pokémon filmreeks
• Nu met unieke trading card in gelimiteerde oplage!
• Nederlands gesproken

Goed nieuws voor alle Pokémon fans, want in oktober verschijnt de 11e Pokémon film op DVD! En naast Ash, Brock en Pikachu die weer terecht komen in een groots avontuur waarbij ze kennis maken met een nieuwe Pokémon genaamd Shaymin, krijg je ook tijdelijk een unieke Trading Card bij de DVD! Ga er maar lekker voor zitten. Het wordt weer een megaspannende belevenis!

Over de film
Ash en zijn vrienden komen een lichtgeraakte en bijdehante Pokémon tegen met de naam Shaymin. Hij wil graag terug naar zijn vrienden, maar wordt daarin gestuit door een enorm gevecht tussen Giratina en Dialga. Giratina is de verdediger van de Omgekeerde Wereld, en houdt niet van indringers! Als je dan ook nog 's te maken hebt met een behulpzame wetenschapper, een gevaarlijke slechterik die de baas wil worden van Giratina en een plan om heerser van de wereld te worden, heb je het grootste Pokémon avontuur ooit! Hoe komen Ash en zijn vrienden uit deze benauwde positie? Zal de trotse en koppige Shaymin zijn vrienden weer terugzien? Je beleeft alles in Pokémon: Giratina En De Krijger Van De Lucht!

Overige informatie
Genre: Animatie
Speelduur: Ca. 100 minuten
Beeld: Breedbeeld (geschikt voor alle beeldformaten)
Geluid: Nederlands Dolby Digital 2.0
Releasedatum huur-dvd: 6 oktober 2009


FELIX EN HET GEHEIM VAN DE VERDWENEN VRIENDJES
• Spannend animatieavontuur geproduceerd door Antonio Banderas
• Winnaar Goya Award voor Beste Animatiefilm 2009
• Nederlands gesproken

Ze zijn het meest onwaarschijnlijke team dat je kunt bedenken, Felix de lynx en zijn eigenaardige doch dappere dierenvriendjes: een kameleon, een geit, een havik en een mol. Toch gaan ze samen de strijd aan tegen de boosaardige jager Newman en diens snode plannen… Schitterende animaties en een grappig en onvergetelijk avontuur voor jong en oud!

Over de film
Felix de lynx is een vreselijke pechvogel. Alles wat mis kan gaan, gaat bij hem ook mis. Tot overmaat van ramp worden hij en zijn soortgenoten ook nog eens met uitsterven bedreigd! Wanneer Felix na het zoveelste ongeluk weer eens in het opvanghuis voor gewonde dieren belandt, worden tot zijn grote schrik alle dieren ontvoerd door de gemene jager Newman. Felix en zijn vrienden Gijs de kameleon, Betsy de geit, Astarte de havik en Rindert de mol weten te ontsnappen, en zetten een grote reddingsactie op touw. Zal het ze lukken hun vriendjes uit de klauwen van Newman te redden?

Overige informatie
Genre: Animatie
Speelduur: ca. 98 minuten
Beeld: Breedbeeld (geschikt voor alle beeldformaten)
Geluid: Nederlands Dolby Digital 2.0
Releasedatum huur-dvd: 6 oktober 2009


HAPPILY N’EVER AFTER 2: SNEEUWWITJE BIJT WEER IN DE @PPEL
• Het doldwaze vervolg op Assepoester En De Keukenprins!
• Een verrassend animatiesprookje met een dikke knipoog
• Nederlands en Engels gesproken

Na hun avonturen in Assepoester En De Keukenprins (Happily N’Ever After) zijn Mambo en Munk terug in een nieuw en hilarisch avontuur! Dit keer nemen ze ons mee naar het koninkrijk van Sneeuwwitje waar ons opnieuw doldwaze belevenissen te wachten staan. Natuurlijk zijn ook de zeven dwergen en de drie biggetjes weer van de partij in deze supergrappige animatiefilm, die in zowel de Nederlands gesproken als de originele Engelse versie op de DVD staat.

Over de film
Er was eens… een enigszins verwaande prinses genaamd Sneeuwwitje, die niets liever doet dan lol maken met haar vriendinnen Roodkapje, Bo Peep en Goudlokje. Op een dag besluit Sneeuwwitje's vader te gaan trouwen met de beeldschone Vrouw Vals. In werkelijkheid is ze een gemene heks in vermomming die baas wil worden van het koninkrijk. Omdat Sneeuwwitje's gedrag Vrouw Vals danig dwars zit, bedenkt ze een plan om van Sneeuwwitje af te komen. Ze laat Sneeuwwitje een hap nemen van een magische appel, die ervoor zorgt dat Sneeuwwitje de meest vreselijke dingen gaat zeggen over de inwoners van het koninkrijk. Die worden zo boos op haar, dat er niets anders op zit dan te vluchten naar het Sprookjesbos. Daar maakt ze nieuwe vrienden, zoals de zeven dwergen en de drie biggetjes, en komt ze ook achter de ware bedoelingen van Vrouw Vals. Het is aan Sneeuwwitje om samen met haar nieuwe vrienden het huwelijk tussen haar vader en Vrouw Vals te stoppen, en zo het koninkrijk te redden!

Overige informatie
Genre: Animatie
Speelduur: ca. 72 minuten
Beeld: Breedbeeld (geschikt voor alle beeldformaten)
Geluid: Nederlands & Engels Dolby Digital 2.0
Ondertiteling: Nederlands (optioneel aan/uit)
Releasedatum huur-dvd: 6 oktober 2009


SINTERKLAAS EN HET GEHEIM VAN HET GROTE BOEK
• Vele Nederlandse sterren schitteren in dé Sinterklaas-bioscoophit van 2008
• Spannend familieavontuur met liedjes van o.a. Diego, de Coolste Piet van Nederland en Gerard Joling!
• Nu op DVD gevuld met vele extra’s
• Het nieuwe avontuur, Sinterklaas En De Verdwenen Pakjesboot, draait vanaf 7 oktober in de bioscoop!

Na het enorme succes in de bioscoop vorig jaar, is het nu de hoogste tijd voor deze op en top Nederlandse productie om ook op DVD hoge ogen te gaan gooien! Pamela Teves, Hetty Heyting, Inge Ipenburg, Frederik de Groot, Joep Sertons en Gerard Joling zijn slechts enkele namen uit de enorme sterrencast die regisseur Martijn van Nellestijn verzamelde om van dit eerste echte bioscoopavontuur van Sinterklaas een geweldig feest te maken. Het Sinterklaasgevoel wordt helemaal compleet met liedjes van onder meer Diego, de Coolste Piet van Nederland, waarbij een duet met niemand minder dan Gerard Joling natuurlijk niet mag ontbreken. En zelf meezingen kan ook met de enige echte ‘Diego Karaoke’, die naast o.a. bloopers en de making of als één van de vele extra’s op de DVD te vinden is. Kortom, een heerlijke DVD om alvast met de hele familie in de Sinterklaasstemming te komen!!

Over de film
Als Sinterklaas bij het examen voor zijn ‘dakbewijs’ een ongeluk krijgt, moet hij naar het ziekenhuis. Iedereen vindt het heel erg, behalve de gemene Dr. Brein. Zij wil deze kans gebruiken om zelf Sinterklaas te worden en zo het feest voor altijd te veranderen. Dr. Brein probeert met haar handlangers Joris en Boris het geld voor de cadeautjes in te pikken en er met het Grote Boek van Sinterklaas vandoor te gaan. Als Agent de Bok zijn baan kwijtraakt gaat hij samen met de Pieten op onderzoek uit. Zal het ze lukken dit spannende avontuur tot een goed einde te brengen en het Grote Boek van Sinterklaas voor 5 december veilig te stellen?

Overige informatie
Cast: o.a. Pamela Teves, Hetty Heyting, Inge Ipenburg, Erik-Jan Slot, Frederik de Groot, Christiaan Nieuwenhuizen, Tony Neef, Martine van Os, Ben Cramer, Bill van Dijk, Joep Sertons, Gerard Cox, Martijn van Nellestijn, Harold Verwoert, Frans Mulder en Carel Struycken
Regie: Martijn van Nellestijn (Sinterklaas En De Verdwenen Pakjesboot)
Genre: Familiefilm
Speelduur: ca. 108 minuten
Beeld: Breedbeeld (geschikt voor alle beeldformaten)
Geluid: Nederlands Dolby Digital 5.1
Releasedatum huur-dvd: 6 oktober 2009

Extra’s:
• Het maken van de film;
• bloopers;
• verwijderde scènes;
• trailer van de nieuwe film ‘De Verdwenen Pakjesboot’;
• foto’s;
• videoclip ‘Geheim van het Grote Boek’;
• videoclip Gerard Joling en Diego;
• Zing mee met Diego Karaoke