:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Homescreen >> PERSBERICHT: VITTORIO DE SICA EN LUCHINO VISCONTI-BOXEN
PERSBERICHT: VITTORIO DE SICA EN LUCHINO VISCONTI-BOXEN
Bron: Homescreen - Datum: 2009-10-21 - Geplaatst door: Werner
VITTORIO DE SICA-BOX
Tijdens zijn 55 jaar durende rijke carrière regisseerde Vittorio de Sica 35 films en acteerde hij er in meer dan 150. Hij was een succesvol acteur tot aan zijn dood, maar juist zijn talent als regisseur is van grote invloed geweest op de geschiedenis van de cinema. De Sica's belangrijkste werk behoort tot het Italiaanse neorealisme, films die zich afspelen rond de arme, werkende klasse, op locatie geschoten, vaak met kleine budgetten en niet professionele acteurs in de hoofd- en bijrollen. De films Ladri Di Biciclette en Umberto D worden beschouwd als twee absolute meesterwerken van de neorealistische cinema, waarmee De Sica een van de meest gewaardeerde regisseurs werd. Voor Ladri Di Biciclette, een aangrijpend verhaal over een werkloze man die eindelijk een baan als posterplakker vindt, maar wiens onontbeerlijke fiets op zijn eerste werkdag word gestolen, won De Sica de Oscar voor Beste Buitenlandse Film.

Hoewel bij critici een succes, bleef het grote publiek weg. De Sica’s latere films, Ieri, Oggi, Domani (Gisteren, Vandaag en Morgen) en Matrimonio All’Italiana brachten De Sica eindelijk commercieel succes, maakten van Sophia Loren een wereldster en leverden hem respectievelijk (nogmaals) een Oscar en een Golden Globe op.

De Vittorio De Sica Box bevat de volgende films: Ladri Di Biciclette, Umberto D, Ieri, Oggi, Domani en Matrimonio All’ Italiana. Vanaf 20 oktober in de winkel.


LUCHINO VISCONTI BOX
Luchino Visconti (1906-1976) is een van de grootste filmregisseurs van de afgelopen eeuw. Hij begon zijn carrière als assistent regisseur van Jean Renoir, wat hij te danken had aan de bemiddeling van een wederzijdse vriendin, Coco Chanel. Visconti was zowel een aristocraat als een marxist, maker van zowel rauw realisme als van subliem melodrama. Ongeacht de periode of de keuze van het onderwerp, worden al zijn films gekarakteriseerd door prachtige visualisering en een diep historisch en psychologisch inzicht.

Luchino Visconti’s eerste film, Ossessione, is een klassiek verhaal van moord, bedrog en erotische obsessie. Met het komische Bellissima maakt hij een bijtende satire op de valse glamour van de Cinecittà-filmstudios. Zijn veel geprezen Rocco E I Suoi Fratelli is de artistieke apotheose van het Italiaanse neorealisme. Ludwig, een van Visconti’s latere films, is een kleurrijk en weelderig portret van Ludwig II, de ‘waanzinnige sprookjeskoning’ van Beieren.

De Luchino Visconti Box bevat de volgende films: Ossessione, Bellissima, Rocco E I Suoi Fratelli, en Ludwig. Vanaf 20 oktober in de winkel.

In november brengt Homescreen een Antonioni Box (met nieuw geremasterde Il Grido) en een Fellini Box uit.