:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Homescreen >> PERSBERICHR: RELEASES NOVEMBER 2009
PERSBERICHR: RELEASES NOVEMBER 2009
Bron: Homescreen - Datum: 2009-11-14 - Geplaatst door: Werner
BUDDENBROOKS
Te koop vanaf 17 november

Wat is er lekkerder om met dit herfstweer thuis te blijven en film te kijken? Geniet bijvoorbeeld van de verfilming van Thomas Manns klassieker Buddenbrooks. Regisseur Heinrich Breloer heeft een ontroerende film gemaakt over de opkomst en ondergang van een Duitse familie tijdens de overgang naar de moderne tijd. Vol weelde en met thema’s die zowel universeel als actueel zijn, vertelt Breloer het verhaal van een familie die vecht om te overleven, worstelt om sociale erkenning en streeft naar geluk en liefde. De uitstekende cast met Armin Mueller- Stahl (Die Manns, Angels And Demons), Jessica Schwarz (Perfume – Story Of A Murderer), August Diehl (Die Fälscher) en Fedja van Huêt (Oscarwinnaar Karakter, Ober, Amnesia) brengt een belangrijke Duitse roman op het grote scherm tot leven.


MEGANE
Te koop vanaf 17 november

Op een mooie dag arriveert Taeko, een gestresste professor uit Tokyo, op een eiland in het zuiden van Japan voor een vakantie. Een enorme koffer achter zich aan slepend. Het is een bijzonder eiland en Taeko verwacht met rust gelaten te worden. Ze is dan ook niet blij wanneer de onbezorgde Sakura de vrijheid neemt haar kamer binnen te komen om haar te wekken. Ze is er ook niet van gecharmeerd om elke maaltijd aan tafel te schuiven bij Yuji, Sakura en Haruna, een biologielerares aan de lokale school. En wanneer Taeko navraag doet naar het bekijken van de omgeving, wordt ze aangekeken alsof ze van een andere planeet komt. De eilandbewoners besluiten haar eens een mooie les in onthaasten te leren. Megane is een absurd-komische film waarin genot en ontspannen centraal staan.


SOUL POWER
Te koop vanaf 17 november

In 1974 organiseerde beruchte bokspromotor Don King in Kinshasa, Zaïre de legendarische bokswedstrijd tussen Muhammed Ali en George Foreman, "The Rumble in the Jungle". In de aanloop naar het wereldberoemde duel kwamen de beroemdste Amerikaanse R&B-artiesten van die tijd samen met de bekendste Zuid-Afrikaanse muziekgroepen voor een fantastisch 12-uur durend concert, Zaïre ’74 (de Afrikaanse Woodstock), verspreid over 3 nachten. Soul Power is een unieke documentaire, bestaand uit filmbeelden geschoten op het festival in 1974. Soul Power is samengesteld uit de honderden uren materiaal die ongebruikt overbleven na het maken van de Mohammed Ali biopic When We Were Kings. Soul Power is niet zomaar een concertfilm, het geeft eindelijk de kans dit stukje geschiedenis in volle glorie te beleven!


PRANZO DI FERRAGOSTO

Te koop vanaf 17 november

Rome, midden augustus: het is bloedheet en de hoofdstad is leeg, men heeft de stad verlaten op zoek naar verkoeling aan de kust. Behalve de middelbare Gianni. De arme man (een glansrol van regisseur Gianni Di Gregori) wil wel, maar kán niet weg: geen geld en een hoogbejaarde moeder, bij wie hij inwoont, om voor te zorgen. Dan komt huisbaas Luigi langs, of Gianni niet een dag voor diens moeder wil zorgen? In ruil daarvoor zal hij niet moeilijk doen over de openstaande schulden. De volgende dag brent Luigi echter niet alleen zijn moeder, maar ook nog een oude tante. Als dan ook nog de huisarts zíjn moeder bij Gianni stalt, ziet Gianni zich geconfronteerd met een huis vol bejaarde dames... En het grote feestmaal op Maria hemelvaart (het zogenaamde Pranzo di Ferragosto) is in aantocht. Di Gregorio, bekend als scenarist (hij schreef bv. mee aan de maffiahit Gomorra), heeft jaren naar een regisseur gezocht voor dit semi-autobiografische verhaal. Die bleek onvindbaar, dus besloot hij de film zelf te maken. Dat resulteerde in dit vertederende filmdebuut, dat op het Internationale filmfestival van Venetië maar liefst driemaal bekroond werd. Pranzo di Ferragosto was de publiekslieveling op het Internationaal Filmfestival Rotterdam 2009.


LA VENTANA
Te koop vanaf 10 november

Hij luistert naar de zinderende middagzon die de lucht buiten zijn raam doet wervelen. Hij hoort de stemmen en geluiden van het leven in het huis. Alles is zoals het moet zijn voor de tachtigjarige Antonio op de laatste dag van zijn leven. Hij wacht op zijn zoon, een gevierd pianist, die hem na afwezigheid van vele jaren op komt zoeken. Hij laat de oude familiepiano voor hem stemmen. Alles moet perfect zijn. Er zal een toast zijn met een speciale champagne die de afstand tussen hun zal overbruggen. Maar eerst moet Antonio wachten. Hij keert terug naar het raam, hij kijkt naar buiten en ziet het licht en leven, het verleden en heden, terwijl hij de toekomst voelt. De geliefde Argentijnse filmmaker Carlos Sorín (Bombón: El Perro en Historias Mínimas) richt zijn camera opnieuw op de kleine verhalen van het leven, op de menselijkheid achter de mensen. La Ventana werd geselecteerd voor het Internationaal Film Festival van Toronto 2008. Carlos Soríns film Historias Mínimas uit 2002 heeft vele prijzen gewonnen.


HISTORIAS MINIMAS
Te koop vanaf 10 november

Drie mensen uit het kleine Argentijnse dorpje Fitz Roy hebben elk hun eigen reden om de lange tocht naar de grote stad San Julian te aanvaarden. Don Justo ontvlucht het toezicht van zijn zoon om zijn weggelopen hond, gesignaleerd in San Julian, te gaan zoeken. Meer nog dan met zijn hond wil de oude man vrede vinden met zichzelf. Handelsreiziger Roberto is met een geheel ander doel onderweg. Hij wil de vrouw op wie hij verliefd is imponeren door haar zoontje op zijn verjaardag te verrassen met een taart in de vorm van een voetbal. Of had ze nou toch een dochtertje? María Flores reist ondertussen per bus met haar baby zuidwaarts om in een televisiequiz een keukenmachine te gaan winnen. Dat ze niet weet wat een keukenmachine is en bovendien geen elektriciteit heeft maakt haar niet minder enthousiast. Al reizend door het prachtige desolate landschap van Argentijns Patagonië raken de verhalen en dromen van de drie op de sporadische haltes langs de weg als bij toeval met elkaar verweven.


FELLINI BOX
Te koop vanaf 24 november

Federico Fellini (1920-1993) is een van de bekendste en meest geprezen regisseurs van de afgelopen eeuw. Maar liefst 8 Oscars ontving hij tijdens zijn carrière. Fellini vertrok in 1937 naar Rome, waar hij zijn loopbaan begon als karikatuur tekenaar en schrijver voor een satirisch weekblad en de krant Il Populo di Roma. Via zijn werk als tekenaar kwam Fellini in contact met Roberto Rossellini, die hem in dienst nam als scenario schrijver voor o.a. Roma, Città Aperta, en Paisà. Vanaf de jaren vijftig begon Fellini zelf films te regisseren. Aanvankelijk stond hij sterk onder invloed van het neorealisme. In zijn latere films verschoof het accent van de sociale werkelijkheid naar de psychologie van de hoofdpersonen, hun fantasieën en hun obsessies. I Vitelloni, zijn tweede film, zette Fellini internationaal op de kaart. Met La Strada, waarin hij brak met het neorealisme, werd zijn succes bekroond met de Oscar voor de Beste Buitenlandse Film. In het wereldberoemde La Dolce Vita en Otto E Mezzo, misschien wel zijn absolute meesterwerk, zijn duidelijk autobiografische elementen aanwezig. In 1993 kreeg hij een Oscar voor zijn hele oeuvre. Fellini overleed op 31 oktober 1993.

De Fellini box bestaat uit: La Strada, La Dolce Vita, Otto e Mezzo en I Vitelloni.


ANTONIONI BOX
Te koop vanaf 24 november

Michelangelo Antonioni (1912- 2007) was filmregisseur, schrijver en kunstschilder. Naast Federico Fellini en Luchino Visconti wordt hij gezien als een van de groten van de Italiaanse cinema. Antonioni werd geboren in 1912 in een middenklasse gezin en groeide op in de kringen van de Italiaanse bourgeoisie. Hij studeerde economie in Bologna terwijl hij schilderde en recensies schreef voor een lokale krant. In 1939 vertrok hij naar Rome waar hij werkte voor het blad ‘Cinema’ en een regieopleiding volgde aan de filmschool. Antonioni’s films kenmerken zich door zijn uiterst persoonlijke stijl. Grote thema’s in zijn films zijn onmogelijke liefde en het menselijke onvermogen tot communicatie. Met zijn radicale stijl, wars van een traditionele verhaallijn en minimale dialogen, had hij echter weinig succes bij het grote publiek. Voor Le Amiche, een van zijn vroegere films, werd hij bekroond met de Zilveren Leeuw op het Filmfestival van Venetië. Il Grido is Antonioni's enige film die in het arbeidersmilieu speelt. Een van zijn grootste successen is de film L’Avventura, een film die een schandaal veroorzaakte op het Filmfestival van Cannes. Identificazione Di Una Donna, over de zoektocht naar de ideale vrouw, is een van Antonioni’s latere werken. Antonioni overleed in 2007, op dezelfde dag als regisseur Ingmar Bergman.

De Antonioni box bestaat uit: Le Amiche, L’Avventura, Il Grido en Identificazione Di Una Donna.


Overige releases-
3 november 2009:
• La Dolce Vita
• Salvatore Giuliano
• Teresa Venerdì

10 november 2009:
• The Blue Kite (AWC)
• Habana Blues (AWC)
• Factotum (AWC)

17 november:
• Another Gay Movie (huur)
• Flying: Confessions Of A Free Woman
• Another Gay Movie
• Gomorra