:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Filmfreaks >> PERSBERICHT: NIEUWE KOINOBORI-RELEASES NOVEMBER 2009
PERSBERICHT: NIEUWE KOINOBORI-RELEASES NOVEMBER 2009
Bron: Filmfreaks - Datum: 2009-11-14 - Geplaatst door: Werner
PISTOL OPERA

Miyuki, bijgenaamd “De Zwerfkat”, is de nummer 3 in het gilde der huurmoordenaars. Ze wil maar al te graag nummer 1 worden. Maar voor straf is haar pistool haar ontnomen, precies nu de werkelijke nummer 1, de mysterieuze “Honderd Ogen”, één voor één zijn concurrenten uit de weg begint te ruimen. Op haar zoektocht naar een wapen en de felbegeerde koppositie kruisen diverse moordenaars haar pad, totdat ze uiteindelijk de confrontatie kan aangaan met Honderd Ogen. Maar is haar tegenstander wel wie hij beweert te zijn? Pistol Opera vormde de langverwachte terugkeer van Seijun Suzuki, een van de meeste eigenzinnige and stijlvolle actiefilmregisseurs die Japan ooit heeft voortgebracht. Het resultaat is een opzwepend, onnavolgbaar spektakel!

DVD details:
Regie: Seijun Suzuki
Cast: Makiko Esumi, Sayoko Yamaguchi, Hanae Kan
Herkomst: Japan, 2001
Speelduur: 112 minuten
Geluid: Japans 2.0
Beeld: 4:3
Nederlands ondertiteld
Releasedatum: 23 november 2009

Extra's:
• Boekje,
• Trailers


BOILING POINT

De sullige Masaki is altijd het mikpunt van spot. De ploeggenoten van zijn amateurhonkbalteam zijn hem liever kwijt dan rijk en ook bij het benzinestation waar hij werkt irriteert zijn sloomheid zowel collega’s als klanten. Een van die klanten is een arrogante gangster die Masaki voor straf een klap verkoopt. Als Masaki voor de verandering terugslaat, is dat het begin van een slepend conflict met de locale yakuza. Als de tussenkomst van zijn honkbalcoach, een voormalig gangster, niets uitricht, besluit Masaki op zoek te gaan naar een pistool. Tijdens die zoektocht komt hij in aanraking met de losgeslagen crimineel Uehara (Kitano), die eveneens op zoek is naar vuurwapens om zijn eigen vete uit te vechten. In Takeshi Kitano’s tweede film als regisseur vinden we alle kenmerken van zijn wereldwijd vermaarde stijl. Boiling Point is een droogkomische en gewelddadige tocht door Japan, van de buitenwijken van Tokyo naar het tropische Okinawa.

DVD details:
Regie: Takeshi Kitano
Cast: Yûrei Yanagi, Yuriko Ishida, Gadarukanaru Taka
Herkomst: Japan, 1990
Speelduur: 100 minuten
Geluid: Japans 2.0
Beeld: 16:9
Nederlands ondertiteld
Releasedatum: 23 november 2009

Extra's:
• Boekje,
• Trailers


TRAGEDY OF JAPAN

In de moeilijke jaren na de oorlog doet een weduwe haar uiterste best om haar twee kinderen op te voeden. Ze werkt als serveerster in een bar, maar zoon en dochter kijken op haar neer. Ze minachten het karige loon dat hun moeder met dit harde, ondankbare werk thuisbrengt en dromen van weelde. Ze besluit de twee tieners naar hun oom in Tokio te sturen, maar dit versterkt enkel het egoïsme van de jongeren. Als dochterlief met een romance een schandaal veroorzaakt, is het hek van de dam. Keisuke Kinoshita, regisseur van het meesterwerk Twenty-Four Eyes, levert opnieuw een krachtig drama af dat een levendig beeld schetst van het harde bestaan in het naoorlogse Japan.

DVD details:
Regie: Keisuke Kinoshita
Cast: Keiko Awaji, Yôko Katsuragi, Yûko Mochizuki
Herkomst: Japan, 1953
Speelduur: 115 minuten
Geluid: Japans 2.0
Beeld: 4:3
Nederlands ondertiteld
Releasedatum: 23 november 2009

Extra's:
• Boekje
• Trailers


FACE

De verlegen Masako heeft haar hele leven in de wasserij van haar moeder doorgebracht. Als moeder overlijdt en haar mooie maar pesterige zusje de zaak wil ombouwen tot bar, heeft Masako er genoeg van. Na uit frustratie haar zus te hebben gewurgd trekt ze er op uit, met de begrafenisdonaties op zak. Maar de boze buitenwereld blijkt niet veel plezieriger: een dronken verkrachter, een moordenares, een chanteur, een voormalig gangster en zelfs een aardbeving kruisen haar pad. Met de politie op haar hielen trekt ze van stad naar stad. Naarmate het net zich om haar sluit, wordt Masako’s levenslust sterker en sterker. Regisseur Junji Sakamoto staat in Japan in zeer hoog aanzien. Met Face maken we ook in Nederland eindelijk kennis met zijn talent. Hij maakte van Masako’s tocht een portret van een maatschappij in verwarring. Face werd daarmee tegelijkertijd een sociaal-realistisch document en een meeslepend sprookje, dat alle Japanse filmprijzen won.

DVD details:
Regie: Junji Sakamoto
Cast: Naomi Fujiyama, Etsushi Toyokawa, Michiyo Okusu
Herkomst: Japan, 2000
Speelduur: 123 minuten
Geluid: Japans 5.1
Beeld: 16:9
Nederlands ondertiteld
Releasedatum: 23 november 2009

Extra's:
• Boekje
• Trailers