:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Splendid >> PERSBERICHT: DEADLINE EN FIREBALL
PERSBERICHT: DEADLINE EN FIREBALL
Bron: Splendid - Datum: 2009-11-26 - Geplaatst door: Werner
DEADLINE
Focus your fear
Horror met Brittany Murphy

Alice (Thora Birch) is een 32-jarige schrijfster. Om te herstellen van een psychische instorting, trekt ze zich terug in een Victoriaans huis waar ze een script wil voltooien waarvan de deadline met rasse schreden nadert. Maar mysterieuze geluiden en vreemde gebeurtenissen in het huis doen Alice’s fantasie op hol slaan. Ze trekt op een angstaanjagende zoektocht naar de eindeloze waanbeelden in haar hoofd. Doodsbang maar geïntrigeerd verzamelt Alice al haar moed en besluit de kille, griezelige zolder van het huis op te gaan. Ze vindt er een oude schoendoos, gevuld met mini-dv tapes. Het gruwelijke geheim dat de tapes bevatten, zal Alice’s donkere verleden onthullen…

Splendid Film komt eind november uit met Deadline, een waanzinnige, zenuwslopende horrorfilm met voormalige tienersterren Brittany Murphy (Clueless, 8 Mile, Sin City, Happy Feet) en Thora Birch (American Beauty) in de hoofdrollen. De film is het regiedebuut van Sean McConvill, die voordien meewerkte aan films als Oscar And Lucinda (1997), Mortal Kombat: Annihilation (1997), Jude (1996), Tomorrow Never Dies (1997) en Star Wars: Episode I - The Phantom Menace (1999).

Synopsis
Alice, 32, (Thora Birch) een schrijfster en herstellende van een psychische ineenstorting, trekt zich in een Victoriaans huis terug om een script te voltooien waarvan de deadline met rasse schreden nadert. Kort na haar aankomst slaat haar fantasie op hol door mysterieuze geluiden en vreemde gebeurtenissen. Dit zorgt ervoor dat zij op een turbulente en angstaanjagende zoektocht gaat naar wat er achter die eindeloze waanbeelden zit. Doodsbang maar tegelijkertijd gefascineerd raapt Alice de moed bijeen om de kille, groezelige zolder op te gaan. Daar vindt ze een schoenendoos met mini DV-tapes. Het gruwelijke geheim dat in de tapes verborgen gaat, zal Alice's duistere verleden ontrafelen…

Product: DVD
Distributor: Splendid Film GmbH
Releasedatum: 26 november 2009
Regie: Sean McConville
Cast: Brittany Murphy, Thora Birch
Kijkwijzer: 16, angst
Release: 26 november 2009


FIREBALL
Genadeloze full contact gevechten
No Escape No rules No mercy

Voor wie houdt van actie, lanceert Splendid in november Fireball, een geweldadige, harde actiefilm over een nieuwe full contact sport die basketbal en thaiboks combineert. Onder de acteurs: Aziatische thaibokskampioenen, profbasketters en rocksterren! Fantastische beelden, afgewisseld met spannende kooigevechten en overgoten met geweldige muziek: ambiance verzekerd met Fireball!

Wanneer Tai na een jaar gevangenisstraf uit de cel komt, vindt hij zijn tweelingbroer Tan terug in coma. Schuldig daaraan zijn de illegale Fireball-gevechten tegen het beruchte team van de genadeloze Tun. Om zijn broer te wreken geeft Tai zich uit voor Tan en speelt in zijn plaats Fireball. Het komt tot een compromisloos gevecht tegen Tun dat niet stopt bij de dood van de tegenstander.

Synopsis
Thaiboksen gecombineerd met basketbal en een nieuwe „fullcontact“ sport is ontstaan. Regisseur Thanakorn Pongsuwan toont met Fireball de meest genadeloze teamwedstrijd ter wereld. In de kooigevechten treden onder andere de Thaise rockster Bank, thaibokskampioen Sam, profbasketballer Bas en actie-ster Kumpant (Dynamite Warrior, King Naresuan) op. Fireball overtuigt door grandioze beelden, keiharde gevechten en geweldige muziek.

Tai komt na één jaar uit de gevangenis en vindt zijn tweelingbroer Tan terug in coma. Schuldig daaraan zijn de illegale Fireball-gevechten tegen het beruchte team van de genadeloze Tun. Om zijn broer te wreken geeft Tai zich uit voor Tan en speelt in zijn plaats Fireball om tegen Tun aan te kunnen treden. Het komt tot een compromisloos gevecht dat niet stopt bij de dood van de tegenstander.

Product: DVD + BR
Distributor: Splendid Film GmbH
Releasedatum: 26 november 2009
Regie: Thanakorn Pongsuwan
Cast: Preeti Barameeanat, 9 Million Sam, Phutharit Prombandal
Kijkwijzer: 16, geweld
Label: Amazia
Fireball is de uncut versie, verboden in Duitsland!
Release: 26 november 2009

Extra's:
• Interviews,
• Behind the scenes,
• Deleted scenes,
• Outtakes,
• Trailer and tv spots