:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Universal >> PERSBERICHT: IT MIGHT GET LOUD
PERSBERICHT: IT MIGHT GET LOUD
Bron: Universal - Datum: 2009-12-26 - Geplaatst door: Werner
IT MIGHT GET LOUD
 

Een "rockumentary" zoals It Might Get Loud is compleet uniek in zijn soort. Drie gitaarvirtuozen uit drie verschillende generaties steken de koppen tezamen om te jammen, anekdotes uit te wisselen en hun gemeenschappelijke passie voor het invloedrijkste instrument uit de rockgeschiedenis te delen: de elektrische gitaar. Kijk en luister mee over de schouders van drie gitaarhelden en ontdek hoe een meubelstoffeerder uit Detroit (Jack White), een sessiemuzikant uit Londen (Jimmy Page) en een 17-jarige schooljongen uit Dublin (The Edge) de elektrische gitaar oppakten om er hun eigen unieke sound mee te ontwikkelen en op te klimmen tot het pantheon der rockgoden.

 

It Might Get Loud, geregisseerd door Oscarwinnaar Davis Guggenheim (The Inconvenient Truth) brengt voor het allereerst The Edge (U2), Jimmy Page (Led Zeppelin) en Jack White (The White Stripes) samen en laat hen in hun eigen woorden hun verhaal doen: van hun inspiratie en idolen via het muzikale parcours dat ze aflegden tot hun unieke technieken.

 

Bekijk het eerste televisieoptreden van Jimmy Page als een skiffle-spelende puber. Breng een bezoek aan de bescheiden concertzaal waar U2’s eerste optreden plaatsvond: een richel op een speelplein in Dublin. En ontdek hoe je, op zijn Jack Whites, met een oud stuk hout en een paar roestige spijkers een gitaar ineenknutselt. Deze unieke en intieme film zal niet alleen de gitaarliefhebbers en de fans van de artiesten in kwestie weten te bekoren, maar elke muziekliefhebber tout court.

 
Genre: Muziek
Regie: Davis Guggenheim

Cast: Jimmy Page, Jack White, The Edge

Speelduur: 95 minuten (dvd), 97 minuten (blu-ray)
Beeld: 1.85:1 (dvd), 1080p (Blu-ray)
Extra's: 480i/p SD

Geluid: Engels Dolby Digital 5.1 en Dolby Surround 2.0 (dvd); Engels DTS-HD MA 5.1 (Blu-ray)

Extra's: Engels DD 2.0
Ondertitels: Nederlands, Frans, Engels
Releasedatum DVD & Blu-ray: 19 januari 2010
 
Extra's:
• Deleted Scenes