:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Bridge Entertainment >> PERSBERICHT: MEISJES
PERSBERICHT: MEISJES
Bron: Bridge Entertainment - Datum: 2010-01-12 - Geplaatst door: Werner
Op 19 januari komt de charmante Vlaamse tragikomedie Meisjes uit op dvd!
 
Op de begrafenis van haar man, besluit de zeventigjarige Claire (Marilou Mermans) haar oude liefde terug op te pikken: in een bandje zingen én optreden. Maar daar heeft ze de hulp van haar jongste en tegendraadse zoon Sid (Jan Van Looveren) voor nodig. De ruige R&B muzikant Sid springt nog liever in de Schelde dan samen met zijn moeder en haar twee geschifte vriendinnen (Lea Couzin en Lut Tomsin) een bandje te vormen. Uiteindelijk zwicht Sid toch... Echter op één voorwaarde : het moet zijn muziek worden...
 
Meisjes is een dramady vol swingende muziek en zotte madammen met pit! Meisjes is de nieuwste film van de jonge talentvolle regisseur Geoffrey Enthoven (Vidange Perdue, Happy Together, Les Enfants De l'Amour) en van het dynamische productiehuis A Private View (Aanrijding In Moscou, Man Zkt Vrouw, Verlengd Weekend). Het scenario is van Jean-Claude van Rijckegem (scenarist/producent Aanrijding In Moscou) en journalist-scenarist Chris Craps.
 
De film werd enthousiast onthaald op de opening van het Filmfestival van Oostende, maar was eveneens geselecteerd voor het Filmfestival van Montréal en Québec (Abitibi) waar het de Grand Prix won. Sinds de release in augustus, gingen meer dan 100.000 mensen naar de bioscoop. Nadien startte de film haar internationale carrière en werd de film verkocht aan o.a. Canada en de Verenigde Staten. In januari 2010 is de film één van de drie prestigieuze gala premières op het gerenommeerde Amerikaanse Filmfestival van Palm Springs (5-18 jan.2010)
 
Naast Marilou Mermans en Jan Van Looveren spelen ook nog Lucas Vanden Eynde, Lut Tomsin, Lea Couzin, Barbara Sarafian, Greg Timmermans, Jurgen Delnaet en François Beukelaars belangrijke rollen.
 
Als extra op de dvd staat niet alleen The making of (gemaakt door Bram Kempynck) maar ook een audiobeschrijving voor blinden en slechtzienden en een ondertiteling voor doven en slechthorenden.

De dvd van Meisjes ligt op 19 januari in de reguliere handel!Recent nieuws van dezelfde bron