:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Homescreen >> PERSBERICHT: RELEASES JANUARI-FEBRUARI 2010
PERSBERICHT: RELEASES JANUARI-FEBRUARI 2010
Bron: Homescreen - Datum: 2010-01-14 - Geplaatst door: Werner

Dit is de Homescreen Nieuwsbrief met daarin de films die de komende maanden op DVD uitkomen bij Homescreen.

Een goed 2010 toegewenst! Buiten is het bitterkoud, een goede reden om binnen te blijven en te genieten van fijne films. Meesterwerken, vol hartstocht en passie, die je mee voeren naar warme landen.

 

LA SICILIANA RIBELLE
Vanaf 19 januari te koop

Sicilië, de jaren negentig. Rita verliest op jonge leeftijd haar vader en haar broer door toedoen van de maffia. Het is gebruikelijk dat de familie hierover zwijgt: omertà, de wet van de stilte. Maar koppige zeventienjarige besluit hier niet aan mee te werken en klaagt het hele dorp aan. Rita is niet meer veilig op het eiland en wordt gedwongen in Rome onder te duiken. Daar verlijft ze eenzaam in een armetierig appartementje totdat de liefde haar uit haar schuilplaats lokt en haar tot mediahype verworden zaak voorkomt. Regisseur Marco Amento verfilmde dit waargebeurde verhaal tot een hartverscheurend drama, dat in Nederland een groot succes in de bioscoop was en waar NOVA onlangs een uitgebreide reportage over maakte.
 

IL PAPA DI GIOVANNA
Vanaf 19 januari te koop

 Bologna, 1938. Michele Casali heeft een groot probleem. Zijn enige dochter, Giovanna, heeft haar beste vriendin vermoord in een vlaag van jaloezie. Ze is nog adolescente dus wordt niet toerekeningsvatbaar verklaard en naar een psychiatrische instelling gestuurd... Il Papa Di Giovanna is een meeslepend drama van de beroemde regisseur Pupi Avati, met Alba Rohrwachter in de glansrol van de labiele Giovanna.
 

ANTARTICA
Vanaf 19 januari te koop
 
Tel Aviv, vandaag de dag. Omer, een dromerige bibliotheekmedewerker, wordt bijna 30 en is al tijden op zoek naar de man van zijn dromen. Al zijn afspraakjes lopen echter uit op one-night stands, totdat hij Danny ontmoet, een enthousiaste 20-jarige die ervan droomt danser te worden. Danny woont echter met zijn ex Ronen, een knappe journalist, met wie Omer bevriend raakt tijdens zijn bezoeken aan de bibliotheek. Ronen is echter ook aan het daten met Omers beste vriend Mickey, die zelf denkt dat Ronen de ware voor hem is... Omers zus daarentegen heeft de vrouw van haar dromen gevonden, Michal, de eigenaresse (en haar baas) van het hipste café in Tel Aviv. Maar de gedachte om te settelen beangstigt haar juist weer... Lukt het Omer en zijn zus geluk te vinden? En bestaat échte liefde eigenlijk wel?
 

PORTE APERTE
Italiaanse meesterwerken
Vanaf 19 januari te koop
 
Palermo, 1937. Een moordenaar staat voor de rechter en heeft weinig hoop. Onder het fascistische regime van Mussolini staat immers op moord de doodstraf. Maar tot zijn verbazing blijkt rechter Vito di Vincenzo daar anders over te denken. Hij is ervan overtuigd dat de doodstraf onmenselijk is en probeert nauwgezet de wet te volgen van vóór de fascistische "verbeteringen". Iedereen lijkt zich tegen de rechter te keren, zelfs de gedaagde... Porte Aperte van Gianni Amelio (gebaseerd op de roman van Leonardo Sciasca) won meer dan 12 prijzen, waaronder drie European Film Awards en werd genomineerd voor de Oscar Beste Buitenlandse Film.
 

IL DESERTO DEI TARTARI
Italiaanse meesterwerken:   
Vanaf 19 januari te koop

 Drogo, een jonge luitenant, neemt afscheid van zijn verloofde en arriveert in een fort aan de rand van een zinderend hete woestijn waar soldaten en officieren een mogelijk nieuwe aanval van de Tartaren afwachten. Hij is vol hoop op een snelle carrière. Er gebeurt echter niets. De dagen worden maanden en de vijand laat zich nooit zien. Paranoia, beklemming en intriges infiltreren het leger. Zurlini's meesterwerk is een studie naar de krankzinnigheid van oorlog in de traditie van All Quiet On The Western Front en Apocalypse Now. Il Deserto Dei Tartari is Zurlini's succesvolste en meest bekende film.
 

IL GRIDO
Italiaanse meesterwerken
Vanaf 19 januari te koop
 
Fabrieksarbeider Aldo (Steve Cochran) woont al jaren samen met de getrouwde Irma (Allida Valli) en heeft samen met haar een dochtertje, Rosina. Irma's echtgenoot is tijden geleden naar Australië vertrokken om een baan te vinden. Als Irma te horen krijgt dat hij is overleden, weigert ze alsnog met Aldo te trouwen. Ze beëindigt de relatie. Samen met Rosina besluit Aldo op reis te gaan op zoek naar een nieuwe vrouw. Geen van de vrouwen die hij onderweg ontmoet kan hem Irma doen vergeten. Aldo besluit terug te keren, maar Irma blijkt een baby te hebben... Een klassieker van regisseur Michelangelo Antonioni.
 

MA NUIT CHEZ MAUDE en de ROHMER BOX
Te koop vanaf 16 februari

Eric Rohmer is zojuist overleden op 89-jarige leeftijd. De Franse regisseur was een van de grote namen van de nouvelle vague, samen met onder anderen Jean-Luc Godard en François Truffaut. Rohmer was vijftig jaar actief in de filmwereld en maakte in die periode zo'n 24 films. Ma Nuit Chez Maud uit 1969 betekende zijn doorbraak, hij kreeg hier twee Oscarnominaties voor. Hierin vertelt hij het verhaal van Jean-Louis (Jean-Louis Trintignant), die de avances van de aantrekkelijke Maud moet afslaan, uit trouw aan zijn verloofde. Ma Nuit Chez Maud wordt door Homescreen op 16 februari 2010 opnieuw uitgebracht. Een heerlijke inleiding tot het werk van Rohmer is de Homescreen Rohmer Box, met daarin maar liefst 5 films van de overleden grootmeester: Le Signe Du Lion, Le Beau Mariage, La Collectionneuse, Ma Nuit Chez Maud en Die Marquise Von O.
 

Overige releases:

19 januari 2010:
• Cinema Paradiso
• The Living Matrix
• Oberst Redl

16 februari 2010:
• London River (huur)
• Were the World Mine (Huur)
• Matj
• Nel Nome Del Padre
• London River
• Were The World Mine
• All Over Me
• Fresa Y Chocolate
• Hanussen
• Estômago
• Una Giornata Particolare

• The Tango Lesson


UIT HET ARCHIEF