:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Splendid >> PERSBERICHT: 3 RELEASES IN JANUARI 2010
PERSBERICHT: 3 RELEASES IN JANUARI 2010
Bron: Splendid - Datum: 2010-01-21 - Geplaatst door: Werner
CARRIERS
THE GOOD, THE BAD, THE WEIRD
DOGHOUSE

Splendid Film brengt opnieuw drie opmerkelijke, spectaculaire films uit op special edition DVD's en Blu-ray: Doghouse, een gitzwarte slasher comedy, The Good, The Bad, The Weird, een hommage aan de spagettiwesterns van weleer, en Carriers, een bloedstollend verhaal over een dodelijke pandemie.

CARRIERS
The rules are simple, you break them, you die!

In Carriers wordt de wereld verteerd door een dodelijke pandemie. De broers Brian en Danny en hun vriendinnen vluchten naar Turtle Beach, een plek waar ze in hun jeugd vakanties doorbrachten. Ze hopen daar te kunnen ontsnappen aan de vreselijke besmetting. Onderweg worden ze tegengehouden door een man met autopech. Hij heeft zijn zwaar besmette dochtertje bij zich en weigert hen te laten passeren als ze hem niet helpen…

Carriers is een zenuwslopende horrorfilm van de Spaanse broertjes Alex en David Pastor met Chris Pine (Captain Kirk in Star Trek, Six Feet Under) in de hoofdrol. Doe je mondbescherming en handschoenen alvast aan, want deze film neem je niet vast zonder de nodige voorzorgsmaatregelen!

Synopsis
De broers Alex en David Pastor scheppen met hun debuutfilm Carriers een boeiend en onheilspellend eindtijdscenario. Deze postapocalyptische roadmovie kent een perfecte balans tussen een psychologische arthousefilm en een pompeuze mainstreamthriller. De ademloze vlucht voor het dodelijke virus voert Chris Pine (Captain Kirk in de nieuwe Star Trek-speelfilms) en Piper Perabo (The Lazarus Project) rechtstreeks naar de kust, waar ze aan de onverbiddellijk dreigende ondergang proberen te ontkomen. Een scherpzinnige en zenuwslopende film van een beangstigende actualiteit.

Een dodelijk virus houdt de mensheid in zijn greep en leidt tot massale sterfte. De wereld is op weg naar de ondergang. Aan de hand van zelfbedachte regels proberen de broers Brian (Chris Pine) en Danny (Lou Taylor Pucci) met hun vriendinnen Bobby (Piper Perabo) en Kate (Emily Vancamp) naar de Golf van Mexico te komen om daar de epidemie ’uit te zitten’. Dus geldt: blijf bij geïnfecteerden uit de buurt! Draag bij contact mondbescherming en handschoenen! Maak elk voorwerp voor gebruik grondig schoon! En voor alles: heb nooit medelijden met de ’dragers’, ze zijn ten dode opgeschreven! Op stoffige snelwegen stuiten ze op aan elektriciteitspalen bungelende slachtoffers en vreselijk misvormde geïnfecteerden. Een eindeloze spooktocht door verlaten landschappen en steden begint…

Product: DVD, Blu-ray
Distributor: Splendid Film GmbH
Releasedatum 25 januari 2010
Regie: Alex en David Pastor
Cast: Chris Pine, Lou Taylor Pucci, Piper Perabo, Emily van Camp
Kijkwijzer: 16 jaar, angst, geweld

Extra's:
• B-roll,
• interviews,
• filmclips


THE GOOD, THE BAD, THE WEIRD

The Good, The Bad, The Weird is een knap gefilmde, avontuurlijke hommage aan Sergio Leone’s The Good, The Bad And The Ugly. Deze Zuid-Koreaanse western ging in première op het Filmfestival van Cannes en speelt zich af in het Mantsjoerije van de jaren ’30. The Bad (een bandiet en huurmoordenaar) moet de schatkaart zien te bemachtigen van een Japanse diplomaat die per trein reist. The Weird (een dief) is hem voor maar loopt pardoes in de armen van The Bad. Maar dan verschijnt The Good (een premiejager) ten tonele. Die wil The Bad maar al te graag inrekenen om de prijs die op diens hoofd staat te incasseren…

Synopsis
Korea’s modelregisseur Kim Jee-Woon (A Bittersweet Life, A Tale of Two Sisters) haalde de beste acteurs van het land bij elkaar en schiep een energiek, stilistisch meesterwerk over de jaren ’30 in het Verre Oosten, met fascinerend lange close-ups en meesterlijke beelden. Wilder dan het Wilde Westen en avontuurlijker dan Indiana Jones. Deze topfilm met een mix van diverse genres overschrijdt met z’n adembenemende esthetiek en ijzersterke soundtrack alle grenzen en is zonder meer de aanrader van het jaar! In de jaren ’30 komen in het Verre Oosten een treinrover, een premiejager en een vluchteling bijeen: "The Weird" (Song Kang-ho) steelt een mysterieuze schatkaart van een hoge Japanse ambtenaar. "The Bad" (Lee Byung-hun) krijgt betaald om hem terug te halen en "The Good" (Jung Woo-sung) jaagt op beiden om zijn inkomen op te krikken. Maar ze worden op de hielen gezeten door talloze, meedogenloze bandieten én het Chinese leger, dat denkt dat de kaart het Japanse bouwplan van een vijandelijk stuk spoorrails bevat.

Voortreffelijk gechoreografeerde gevechten op paarden, treinen en motoren dwars door de woestijn van Mantsjoerije, maken van The Good, The Bad, The Weird een perfecte en ademloze hommage aan de spaghetti-westerns van de jaren ’60. Wie van de drie overleeft, laat Zuid-Korea’s antwoord op Indiana Jones – ook al is het de meest nonchalante imitatie van de filmgeschiedenis – tot het laatste moment in het ongewisse.

Product: DVD, Blu-ray
Distributor: Splendid Film GmbH
Releasedatum 25 januari 2010
Regie: Kim Jee Woon
Cast: Song Kang-ho, Lee Byung-hun, Jung Woo-sung
Kijkwijzer: 16, angst, geweld

Extra's:
• making of
• interviews
• deleted scenes
• alternative ends
• audio commentary


DOGHOUSE
De strijd tussen de geslachten wordt bloederig!

Doghouse, tenslotte, is een Britse, degelijke horrorkomedie die het genre nieuw leven - of zal ik zeggen 'dood' - inblaast.Vince kan zijn scheiding maar moeilijk verwerken. Zijn maten willen hem opvrolijken en ze besluiten een mannenweekend te organiseren, ver weg van alle problemen met hun vrouwen. Met de bedoeling eens goed door te zakken, trekken ze naar het dorpje Moodley, waar vooral vrouwen wonen. Maar het paradijs blijkt de hel te zijn wanneer blijkt dat die vrouwen eigenlijk psychotische, moordende zombies te zijn met een onlesbare dorst naar mannelijk bloed… Deze bloederige battle of the sexes wordt uitgebracht in een 2-disc special edition DVD en op Blu-ray.

Synopsis
Regisseur Jake West schotelt ons met Doghouse een strijd tussen de seksen voor zoals we nog nooit hebben gezien. Daar waar Shaun Of The Dead ophoudt, begint Doghouse pas! Voor vrouwen worden mannen begeerlijke objecten, ongeacht of ze jong, oud, knap of lelijk zijn. Het gaat er alleen om of ze goed smaken. Doghouse is een Britse, steengoede zombie-comedy die het genre nieuw leven inblaast.

Om hun makker Vince na zijn scheiding op te vrolijken, nemen zijn vrienden Neil, Mickey, Matt, Patrick, Graham en Banksy hem mee om een weekend in Moodly door te brengen – een dorp waar op elke mannelijke inwoner vier vrouwen zijn. Maar eenmaal aangekomen merken zij al snel dat het vermeende paradijs feitelijk een beestachtige hel is. Een van het leger afkomstig virus heeft alle vrouwen in walgelijke, mannenvretende wilde vrouwen veranderd. De mannen verschansen zich in de plaatselijke speelgoedwinkel en de strijd tussen de geslachten kan beginnen – en die is bloederig…

Product: DVD, Blu-ray
Distributor: Splendid Film GmbH
Releasedatum 28 januari 2010
Regie: Jake West
Cast: Danny Dyer, Stephen Graham, Noel Clarke
Kijkwijzer: 16, angst, geweld

Extra's:
• making of,
• bloopers,
• deleted scenes,
• tv spots,
• trailer


UIT HET ARCHIEF