:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Universal >> PERSBERICHT: RELEASES MAART 2010
PERSBERICHT: RELEASES MAART 2010
Bron: Universal - Datum: 2010-02-03 - Geplaatst door: Werner

LEGO: DE AVONTUREN VAN CLUTCH POWERS

Hij redt de wereld, blokje voor blokje! 

Voor het allereerst komt de creatieve wereld van Lego tot leven in deze gloednieuwe film. Maak kennis met Clutch Powers, de beste bouwer en verkenner uit het Lego universum, net nu hij op het punt staat aan zijn allergevaarlijkste missie te beginnen. Reis samen met Clutch en zijn team van onvervaarde Lego-experts van Lego City via de gevangenisplaneet van de Ruimte Politie naar de middeleeuwse wereld van Ashlar. Daar moeten ze de rechtmatige erfgenaam van de koninklijke troon de nodige moed inspreken, zodat hij zijn rijk kan heroveren op de kwaadaardige tovenaar Mallock Magiër. De bouwtalenten van Clutch & Co worden tot het uiterste op de proef gesteld wanneer ze het moeten opnemen tegen Mallocks skelettenleger. 

Zet je schrap voor een spetterend actie-avontuur zoals je nog nooit eerder hebt meegemaakt! 

Genre: Animatie
Regie: Howard E. Baker
Speelduur: 78 minuten
Beeld: 1.78:1
Geluid: Nederlands Dolby Digital 5.1, Engels Dolby Surround 2.0
Releasedatum: 11 maart 2010
 
Extra's:
• Bad Hair Day - exclusieve korte film
• Trailers
- City Construction
- Space Police
- Power Miners
 

BARBIE IN EEN ZEEMEERMIN AVONTUUR 

Barbie vertolkt de rol van Merliah, een surfkampioene uit Malibu. Het ene moment is ze nog een doodgewone tiener, maar een paar tellen later ontdekt ze een schokkend familiegeheim: ze is een zeemeermin! Voor Merliah en haar dolfijnenvriend Zuma begint een avontuurlijke onderzeese zoektocht naar haar moeder, de koningin van Oceana. Met de hulp van haar nieuwe zeemeerminvriendinnen slaagt Merliah erin om het oceaanrijk te redden. En uiteindelijk ontdekt ze dat wat je verschillend maakt van de anderen ook wel eens je grootste troef kan zijn. 

Genre: Animatie
Speelduur: 75 minuten
Beeld: 1.85:1
Geluid: Nederlands, Frans Dolby Digital 5.1, Engels Dolby Surround 2.0
Releasedatum DVD: 11 maart 2010
 
Extra's:
• Bloopers
• Videoclip Queen of the Waves
• Ik Word... een Professioneel Surfer
• Trailers
 

CAPRICA - PILOOTAFLEVERING 

De planeet Caprica staat op de rand van een onthutsende doorbraak. De spectaculaire vooruitgang die geboekt wordt op het vlak van de biologische en technologische wetenschappen, blijft niet zonder gevolgen. In het oog van de storm staan twee families, rivaliserende clans die aangevoerd worden door twee machtige patriarchen: Joseph Adama (Esai Morales, Jericho) en Daniel Graystone (Eric Stoltz, The Butterfly Effect). Wanneer een terroristische aanslag hun lot definitief met elkaar verbindt, blijven tegenstrijdige gevoelens hen parten spelen. Terwijl de ultieme strijd om de mensheid dreigend naderbij komt, loopt Caprica zich vast in een kluwen van dubieuze ethische principes, bedrijfsintriges en tomeloze persoonlijke ambities. 

In dit nieuwe televisiefenomeen verkennen de uitvoerend producenten van Battlestar Galactica (Ronald D. Moore en David Eick) hun universum zoals het er meer dan een halve eeuw voorheen uitzag. Caprica is niettemin een wereld die volledig op zichzelf staat: provocerend, meeslepend enonrustwekkend relevant voor de onze. 

Van de uitvoerend producenten van Battlestar Galactica
 
Genre: Sciencefiction
Cast: Eric Stoltz, Esai Morales, Paula Malcomson, Polly Walker, Alessandra Torresani
Regie: Jeffrey Reiner
Speelduur Film: 90 minuten, Extra's: 155 minuten
Beeld: 16:9
Geluid: Engels, Frans Dolby Digital 5.1
Releasedatum DVD: 11 maart 2010
 
Extra's:
• Filmcommentaar met Regisseur Jeffrey Reiner, Uitvoerend Producent/Scenarist Ronald D. Moore en Uitvoerend Producent David Eick
• Deleted Scenes
• Videoblogs
 

KNIGHT RIDER SEIZOEN 1 

De legendarische tv-klassieker is terug, beter en heter dan ooit tevoren, in deze eigentijdse, megavette versie van Knight Rider. Uitvoerig gepimpt door uitvoerend producenten Doug Liman (The Bourne Identity-franchise), David Bartis (The O.C.) en Glen Larson (Battlestar Galactica) ontpopt de iconische bolide K.I.T.T. (Knight Industries Three Thousand) zich andermaal tot de ster van een verschroeiende actiereeks. De supervette K.I.T.T. is niet alleen uitgerust met een verbluffende artificiële intelligentie die hem in staat stelt om elk computersysteem te hacken, maar ook met de bewapening van een gevechtsvliegtuig en een custom carrosserie die in andere voertuigen kan transformeren. 

Herbeleef nu alle afleveringen van het complete Eerste Seizoen en schaar je aan de zijde van het eliteteam dat samen met K.I.T.T. de strijd aanbindt met ongrijpbare, hightech criminelen. Dus, gordels om voor een wild ritje in spetterende Dolby Digital 5.1 Surround Sound! 

Afleveringen

0. Knight Rider (pilot)
1. A Knight in Shining Armor
2. Journey to the End of the Knight
3. Knight of the Iguana
4. A Hard Day's Knight
5. Knight of the Hunter
6. Knight of the Living Dead
7. I Wanna Rock and Roll All Knight
8. Knight of the Zodiac
9. Knight Fever
10. Don't Stop the Knight
11. Day Turns Into Knight
12. Knight to King's Pawn
13. Exit Light, Enter Knight
14. Fight Knight
15. Fly by Knight
16. Knight and the City
17. I Love the Knight Life 

Genre: Sciencefiction
Cast: Justin Bruening, Deanna Russo, Paul Campbell, Smith Cho, Bruce Davison, Sydney Tamiia Poitier
Regie: Steve Shill, David Solomon, David Straiton and more
6 discs
Speelduur: 13 uur
Beeld: 16:9
Geluid: Engels, Frans Dolby Digital 5.1
Releasedatum DVD: 11 maart 2010
 
Extra's:
• Making of - De Wedergeboorte van een Icoon
• K.I.T.T.: Van 2000 tot 3000
• De Nalatenschap van Knight Rider
• Audiocommentaar op Prometheus (Pilot)
• Bloopers
 

SMOKIN' ACES 2: ASSASSIN'S BALL 

Zet je schrap voor een dolgedraaide dodendans. De regisseur van Smokin' Aces en Narc lapt het 'm weer! Welkom in een waanzinnig wereldje van flitsende actie, fluitende kogels en flink uit de kluiten gewassen zware jongens. Een universum tjokvol gestoorde huurlingen, sexy sluipmoordenaars en leden van de populaire Tremorclan. In deze splinternieuwe, licht ontvlambare film over een laaggeplaatste FBI-agent met een hoge prijs op zijn hoofd, treden zowel verweerde veteranen (Tom Berenger en Vinnie Jones) als zinderende nieuwkomers aan. Moge de beste huurmoordenaar overleven! 

Genre: Actie
Cast: Tom Berenger, Clayne Crawford, Tommy Flanagan, Maury Sterling, Martha Higareda, Ernie Hudson, Michael Parks, Vinnie Jones
Regie: PJ Pesce
Speelduur: 85 minuten (dvd); 88 mimnuten (Blu-ray)
Beeld: 16:9 (dvd); 1.78:1 - 1080p, extra's: 480i/p SD (Blu-ray)
Geluid: Engels Dolby Digital 5.1 (dvd); Engels DTS-HD MA 5.1, Frans, Duits, Spaans, Italiaans DTS-HD 5.1, Extra's: Engels Dolby Surround 2.0 (Blu-ray)
Releasedatum DVD & Blu-ray: 18 maart 2010
Extra's dvd:
• Komische fragmenten
• Klaar, richten, vuur: de wapens van Smokin' Aces 2
 
Extra's Blu-ray:
HD
• Behind the Scenes with Joe Carnahan (6:28)
• Confessions of an Assassin (25:56)
• Ready, Aim, Fire: The Weapons of Smokin' Aces 2 (4:15)
• Cue The Clown (2:56)
• The Bunker Mentality: Designing the Set (3:34)
SD
• Deleted Scenes (11:20)
• Gag Reel (6:26)
• Commentaar van producer Joe Carnahan en regisseur PJ Pesce
 

SMOKIN' ACES  

Naar aanleiding van de release op 18 maart van Smokin' Aces 2: Assassin's Ball op dvd en Blu-ray Disc, brengt Universal ook de originele film voor het eerst uit in het Blu-ray hogedefinitieformaat. 

Zeven moordzuchtige killers, een moord van 1 miljoen dollar 

In Smokin' Aces, de meest explosieve Blu-ray van het jaar, legt een absolute droomcast - Ben Affleck, Andy Garcia, Ray Liotta, Jeremy Piven, Ryan Reynolds, Alicia Keys en Common - je het vuur aan de schenen. Ook Joe Carnahan, de gevierde regisseur van Narc, schiet weer met scherp in deze withete actiefilm. 

Een maffiabaas looft een bedrag van 1 miljoen dollar uit aan wie Buddy 'Aces' Israel uit de weg kan ruimen. Buddy is een gore showman uit Las Vegas die nu als klikspaan voor de FBI werkt. Terwijl "Aces" in een zwaarbeveiligde penthouse de tijd doodt met hoertjes, drank en drugs, daalt rond het gebouw een legertje tot de tanden bewapende huurdoders neer. Collega's en concurrenten, allemaal uit op de buit.  Wat volgt is een tomeloze orgie van ultraviolence, withete actie en gitzwarte humor. 

Genre: Actie, thriller
Cast: Ben Affleck, Jeremy Piven, Ryan Reynolds, Andy Garcia, Alicia Keys
Regie: Joe Carnahan
Speelduur: 109 minuten
Beeld: 2.35:1 - 1080p, extra's: 480i/p SD
Geluid: Engels DTS-HD MA 5.1, Nederlands, Frans, Duits, Spaans, Italiaans DTS 5.1, extra's: Engels Dolby Surround 2.0
Release Blu-ray: 18 maart 2010 

Extra's
• Deleted & verlengde scenes
• Bloopers
• Alternatief cowboy einde
• De Opstelling
• Het Grote Wapen
• Schiet ze neer – Stunts en Effecten
• Filmcommentaar van schrijver/regisseur Joe Carnahan en editor Robert Frazen
 

THE VAMPIRE'S ASSISTANT

Een fascinerend fantasy-avontuur, gebaseerd op de populaire bestsellerreeks. Tijdens zijn bezoek aan een rondreizende freakshow wordt de 16-jarige Darren gebeten door een vampier (John C. Reilly). De kersverse ondode laat zich inlijven bij Cirque Du Freak en maakt er kennis met het marginale, maar fantastische bestaan van fabuleuze freaks, waaronder Salma Hayek en Willem Dafoe. Er dreigt echter oorlog tussen de vampieren en hun boosaardige tegenhangers en de mensheid moet haar laatste hoop vestigen op de moed van één jongen.
 
Genre: Fantasy
Cast: John C. Reilly, Helena Bonham-Carter, Willem Dafoe, Ken Watanabe, Josh Hutcherson, Chris Massoglia, Ray Stevenson
Regie: Paul Weitz
Speelduur: 105 minuten
Beeld: 2.35:1
Geluid:: Engels, Frans Dolby Digital 5.1
Releasedatum DVD: 18 maart 2010
 
Extra's:
• Deleted Scenes
• Hoe word je een vampier?
• Freaktournee
 

SIN NOMBRE (WITHOUT NAME)

Sin Nombre vertelt het verhaal van Sayra, een tiener uit Honduras, die droomt van een betere toekomst. Haar enige optie is een hereniging met haar vader die ze lange tijd niet meer heeft gezien. Samen met hem wil ze naar Mexico emigreren, en vervolgens door naar de Verenigde Staten waar haar vader nu een nieuw gezin heeft. Tegelijkertijd leidt Casper, alias Willy, een gewelddadig bestaan als bendelid van de Mara Salvatrucha in Mexico. Wanneer Sayra erin slaagt om de grens naar Mexico over te steken en haar kans afwacht in een treindepot met bestemming de VS, ontmoet ze Casper die met zijn bendeleden aanwezig is om immigranten te beroven. Casper neemt een drastisch besluit en sluit een verbond met de moedige Sayra. Samen rijden ze door het Mexicaanse platteland een nieuw, hoopvol leven tegemoet. Een prangende productie van o.m.
Gael Garcia Bernal.
 
Genre: Drama
Cast: Kristian Ferrer, Edgar Flores, Paulina Gaitan, Tenoch Huerta, Luis Fernando Pena
Regie: Cary Fukunaga
Speelduur: 92 minuten
Beeld: 2.35:1 - 16:9
Geluid: Spaans Dolby Digital 5.1 en 2.0
Releasedatum DVD: 25 maart 2010
 
Extra's:
• Audiocommentaar met Scenarist/Regisseur Cary Fukunaga en Producer Amy Kaufman
• Deleted scenes (11 min)
 

NANNY MCPHEE

Naar aanleiding van de bioscooprelease van Nanny Mcphee And The Big Bang (25 maart in Nederland, 7 april in België) brengt Universal de originele film voor het eerst uit in het Blu-ray hogedefinitieformaat. Beter nog: in een combopack dat zowel de gewone dvd als de Blu-ray Disc omvat. 

In dit donkere en grappige fabeltje geeft Emma Thompson (Harry Potter And The Prisoner Of Azkaban, Love Actually) gestalte aan een persoon met een vreselijke verschijning en magische krachten die haar entree maakt in het huishouden van de onlangs tot weduwnaar geworden Mr. Brown (Colin Firth - Bridget Jones's Diary, Girl With A Pearl Earring). Daar gaat ze de uitdaging aan om zijn zeven onhandelbare kinderen in het gareel te krijgen. De kinderen hebben het al voor elkaar gekregen om maar liefst 17 kindermeisjes tot waanzin te drijven maar wanneer Nanny McPhee eenmaal de scepter zwaait komen ze er weldra achter dat hun vervelende gedrag al snel en op magische wijze schrikbarende gevolgen heeft. 

Genre: Familiefilm
Cast: Emma Thompson, Colin Firth, Angela Lansbury, Kelly MacDonald, Thomas Sangster
Regie: Kirk Jones
Beeld: 2.35:1 - 1080p, extra's: 480i/p SD
Geluid: Engels DTS-HD MA 5.1, Frans, Duits, Spaans DTS-HD 5.1, extra's: Engels Dolby Surround 2.0
Releasedatum Blu-ray + DVD combo-pack: 25 maart 2010
 
Extra's:
• Filmcommentaar van Regisseur Kirk Jones en de kinderen
• Casting van de kinderen
• Het dorpsleven
• Nanny McPhee Makeover
• Deleted Scenes
• Komische fragmenten
• Het Ontstaan van Nanny McPhee
• My Scenes
 


UIT HET ARCHIEF