:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Splendid >> PERSBERICHT: RELEASES MAART-APRIL 2010
PERSBERICHT: RELEASES MAART-APRIL 2010
Bron: Splendid - Datum: 2010-02-25 - Geplaatst door: Werner
TURTLE: THE INCREDIBLE JOURNEY

Splendid Film luidt het voorjaar in met de prachtige documentaire Turtle: The Incredible Journey.

In Turtle volgen we een klein schildpadje dat wordt geboren op een strand in Florida. Het diertje zal de Golfstroom richting Noordpool bedwingen en de hele Noord-Atlantische Oceaan overzwemmen om uiteindelijk terug te keren naar het strand waar het werd geboren. Maar de kans dat ze het redt, is miniem: maar één op de tienduizend schildpadden overleeft de reis. Het schildpadje komt oog in oog te staan met schepsels uit de diepzee en wordt bijna gedood door vissers. Na een gevaarlijke tocht door koude wateren komt ze uiteindelijk in de Azoren terecht. Daar ziet ze hoe grandioos het leven is als potvissen en visscholen het water doen bruisen. Maar in de oceaan doen zich krachtige, ingrijpende veranderingen voor: vissen verdwijnen en het zeeniveau stijgt. Voor het schildpadje terug de kust van Florida bereikt, zijn er 25 jaar voorbijgegaan!

Het schildpadje in Turtle: The Incredible Journey is een karetschildpad, een bedreigde schildpadsoort wiens grootste vijand de mens is. Het schild van de schildpad is gegeerd omwille van de dieprode kleur en veel geld waard. De karetschildpad staat in sommige landen ook bekend als een delicatesse en wordt illegaal gestroopt voor consumptie.

Award-winning regisseur en producer Nick Stringer (Saved By Dolphins (2008), Bug Attack (2005) en Anthrax: Our Bodies Under Siege (2001)) trok zich het lot van deze bedreigde diertjes aan en maakte deze prachtige documentaire waar klein en groot geboeid naar zal kijken. De Engelstalige narator is Miranda Richardson (Harry Potter And The Goblet of Fire, Sleepy Hollow, Blackadder II, Chicken Run), een van Engeland's beste actrices die ooit bedankte voor de rol van Glenn Close in Fatal Attraction (1987) én een rol in Desperate Housewives. Stem van dienst op de Nederlandstalige DVD is Georgina Verbaan (De Wereld Draait Door, Costa!), een Nederlandse actrice, zangeres en presentatrice.

Synopsis
Turtle: The Incredible Journey is het verhaal van een kleine karetschildpad, die het spoor van haar voorouders volgt in een van de meest bijzondere trektochten die de natuur kent. Ze wordt geboren op een strand in Florida, bedwingt de Golfstroom richting de Noordpool en zwemt uiteindelijk de hele Noord-Atlantische Oceaan over om terug te keren naar het strand waar ze werd geboren. Maar de kans dat ze het redt, is miniem: maar één op de tienduizend schildpadden overleeft de reis. Ze staat voor vele gevaren; haar broertjes en zusjes blijven steken in de stiltegordels in de Sargasso Zee, ze komt oog in oog te staan met schepsels uit de diepzee en wordt bijna door vissers gedood. Ze reist naar het noorden maar raakt van de snelweg van de oceaan, de Golfstroom, en komt in gevaarlijk koude wateren terecht. Als ze eindelijk de Azoren bereikt aan de andere kant van de Atlantische Oceaan, ziet ze hoe grandioos het leven is als potvissen en visballen het water doen bruisen. Maar in de oceaan doen zich krachtige, ingrijpende veranderingen voor – vissen verdwijnen en zeeniveaus stijgen, het geboortestrand van de schildpadden kan worden weggespoeld en daarmee zou een manier van leven tot een einde komen. Als de natuur roept, moet ze terugkeren naar het strand. Als ze eindelijk de kust van Florida bereikt, zijn er 25 jaar voorbijgegaan! Onder miljoenen sterren kruipt ze uit zee om haar eigen eieren te leggen en de trektocht van de schildpad in stand te houden. Turtle: The Incredible Journey heeft alle elementen van een groots episch verhaal in zich: spanning, avontuur, vertwijfeling en hoop.

Product: DVD, Blu-ray
Distributor: Splendid Film GmbH
Releasedatum: 29 april 2010
Regie: Nick Springer
Engelse voice-over: Miranda Richardson
NL voice-over: Georgine Verbaan
Kijkwijzer: 6, angst

Extra's:
• 2 versies op 1 DVD


BITCH SLAP
Prepare to get slapped

Bitch Slap is een postmoderne variant van de 'exploitation’-films uit de jaren ‘50 tot ’70, maar ook een heerlijke en misleidende parodie daarop.

Drie foute meiden (een aan lager wal geraakte stripster, een moordzuchtige drugssmokkelaarster en een gewetenloze effectenmakelaarster) arriveren op een afgelegen plek in de woestijn. Daar willen ze een genadeloze onderwereldbaas diamanten ter waarde van $200 miljoen afhandig maken. Alles loopt al snel uit de hand als een aantal onwaarheden worden onthuld en andere criminelen een graantje willen meepikken… Samen met het verhaal loopt er nog een parallelle verhaallijn in deze film, die je een andere, intrigerende kijk geeft op deze vrouwen en wat hen drijft.

Bitch Slap is een film van Rick Jacobson, die iets heeft met sterke en heldhaftige vrouwen. Eerdere wapenfeiten: La Femme Nikita, Xena: Warrior Princess, Cleopatra 2525, Baywatch,… Bitch Slap-schoonheden van dienst zijn Julia Voth, Erin Cummings en America Olivo.

Synopsis
Bitch Slap is een postmoderne variant van de 'exploitation’-films uit de jaren ‘50 tot ’70, maar ook een heerlijke en misleidende parodie daarop. Bitch Slap combineert bitches, wapens, waanzinnige actie en verbluffende beelden met één boodschap: don’t be naughty! Een B-verhaal speelt door de hele film heen om de karakters nader toe te lichten en om andere plots en nog niet onthulde relaties duidelijk te maken. Net als in de film Memento vinden deze flashbacks omgekeerd plaats, zodat je aan het eind van de film een totaal andere kijk hebt op wie deze vrouwen zijn en waarom ze zich zo schandalig gedragen. In essentie volgt Bitch Slap drie doortrapte meiden (een aan lager wal geraakte stripster, een moordzuchtige drugssmokkelaarster en een gewetenloze effectenmakelaarster) die in een afgelegen schuilplaats in de woestijn aankomen. Daar willen ze een genadeloze onderwereldbaas diamanten ter waarde van $200 miljoen afhandig maken. Alles loopt al snel uit de hand als loyaliteiten veranderen, waarheden worden onthuld en andere criminelen een graantje mee willen pikken. Het lot van de wereld staat op het spel en ze zijn gedwongen om de strijd aan te gaan met gangsters die nog veel erger zijn dan ze hadden verwacht… zijzelf. Dit is het ultieme moralistische verhaal, als ze één voor één beseffen dat de hele affaire opzet was, en één van hen misschien niet eens menselijk is...

Product: 2DVD metalcase, Blu-ray
Distributor: Splendid Film GmbH
Releasedatum: 29 april 2010
Regie: Rick Jacobson
Cast: Julia Voth, Erin Cummings, America Olivo
Kijkwijzer: 16, geweld, angst, sex


NINJA

Revenge will rise

Met Ninja verplaatst regisseur Isaac Florentine (Undisputed II) de legende van de Japanse ninja’s naar het New York van vandaag. Ninja is de vierde samenwerking tussen Florentine en martial-arts atleet Scott Adkins (X-Men Origins: Wolverine, The Bourne Ultimatum). In de overige rollen schitteren Togo Igawa (De Geisha, Last Samurai) en Tsuyoshi Ihara (Letters From Iwo Jima).

Ninjutsu-meester Sensei (Togo Igawa) hoedt over het oudste geheim van de ninja’s: de wapenkist ’Yoroi Bitsu’ met het wapen van de laatste koga-ninja. Twee van zijn meest talentvolle leerlingen zijn de heetgebakerde Masazuka (Tsuyoshi Ihara) en de Amerikaanse student Casey (Scott Adkins). Beiden worden verliefd op de dochter van hun meester. Masazuka verliest zijn zelfbeheersing waardoor Sensei hem voor altijd verbant uit de dojo – maar Masazuka zint op wraak!

Isaac Florentine wordt door zijn fans op handen gedragen voor oa. de regie van de bekende tv-serie Power Rangers, en de film The Shepherd: Border Control (2008) met onze eigenste Jean-Claude Van Damme. Florentine had zelf ooit een karateschool en begon in Hollywood als vechtchoreograaf. Ninja is dus een kolfje naar zijn hand en voer voor de liefhebbers van martial arts films!

Synopsis
Martial-arts actie van de buitencategorie: met Ninja verplaatst regisseur Isaac Florentine (Undisputed II) de legende van de ninja’s naar de 21ste eeuw en van Japan naar New York. Oorspronkelijk en vol actie, lukt het hem met de geweldige en spectaculaire gevechtsscènes wederom om martial-arts geschiedenis te schrijven. Ninja is de vierde samenwerking tussen Florentine en martial-arts atleet Scott Adkins (X-Men Origins: Wolverine, The Bourne Ultimatum). In de overige rollen schitteren Togo Igawa (De Geisha, Last Samurai) en Tsuyoshi Ihara (Letters From Iwo Jima). Ninjutsu-meester Sensei (Togo Igawa) hoedt over het oudste geheim van de ninja’s: de wapenkist ’Yoroi Bitsu’ met het wapen van de laatste koga-ninja. Twee van zijn meest talentvolle leerlingen zijn de heetgebakerde Masazuka (Tsuyoshi Ihara) en de Amerikaanse student Casey (Scott Adkins). Als beiden verliefd worden op de dochter van hun meester, verliest Masazuka zijn zelfbeheersing. Sensei bant hem daarop voor altijd uit de dojo – maar Masazuka zweert wraak te nemen. Jaren later keert Masazuka terug om de heerschappij over de dojo en de Yoroi Bitsu te grijpen. Een zwaarbewapende jacht op de wapenkist begint en voert de krijgers uiteindelijk ook naar New York waar Masazuka eindelijk lijkt te krijgen wat hij wil: Sensei’s dochter Namika. Maar met de Yoroi Bitsu als lokaas zet Casey een dodelijke val op voor zijn tegenstander.

Product: DVD limited steelbook edition, Blu-ray
Distributor: Splendid Film GmbH
Releasedatum: 25 maart 2010
Regie: Isaac Florentine
Cast: Scott Adkins (X-Men Origins: Wolverine, The Bourne Ultimatum)
Kijkwijzer: 16, geweld

Extra's
• Making of,
• Behind the scenes