:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Bridge Entertainment >> PERSBERICHT: DARWIN'S DARKEST HOUR
PERSBERICHT: DARWIN'S DARKEST HOUR
Bron: Bridge Entertainment - Datum: 2010-03-09 - Geplaatst door: Werner
DARWIN'S DARKEST HOUR
Op 16 maart komt de controversiële documentaire Darwin's Darkest Hour, in samenwerking met National Geographic, uit op dvd!
 

Charles Darwin, gespeeld door Henry Ian Cusick (Lost), heeft jaren besteed aan de vervolmaking van wat hij zelf zijn 'grote boek' noemde, de evolutietheorie. Maar door het besef dat de wereld en onze religie nooit meer hetzelfde zouden zijn, weigerde hij zijn 'The Origin of Species' te publiceren. Darwins leven komt echter in een stroomversnelling als blijkt dat een andere wetenschapper, Alfred Wallace, op het punt staat een onderzoek te publiceren dat wel heel veel op het zijne lijkt... Darwin staat voor een dilemma; als hij nog langer wacht met het publiceren van zijn werk zal het voor altijd in de vergetelheid raken. Zijn jaren van onderzoek, zijn reizen met het schip de Beagle, zijn avonturen in de Andes, zijn studie naar de reuzenschildpadden op de Galapagos-eilanden... is alles dan voor niets geweest?

 

Bridge Entertainment brengt geheel exclusief deze documentaire van National Geographic Television in samenwerking met NOVA en NHK uit. De film werd eerder verboden in de Verenigde Staten. De film had een productiebudget van 10 mio euro. Darwin's Darkest Hour werd geregisseerd door John Bradshaw. De hoofdrollen worden vertolkt door Henry Ian Cusick, gekend van Lost, en Frances O'Connor, die meespeelde in Spielbergs Artificial Intelligence. Charles Bernstein componeerde de muziek. Darwin's Darkest Hour is een prachtige speelfilm die ons de man achter de wetenschapper laat zien. Over de drama's die zich in zijn gezin afspeelden en over de onvoorwaardelijke liefde van zijn zeer gelovige vrouw Emma, gespeeld door Frances O'Connor (Mansfield Park). Blijft zij ondanks alles achter haar man staan? De dvd van Darwin's Darkest Hour ligt op 16 maart in de winkel!


 Recent nieuws van dezelfde bron