:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Bridge Entertainment >> PERSBERICHT: AMALIA, THE MOVIE
PERSBERICHT: AMALIA, THE MOVIE
Bron: Bridge Entertainment - Datum: 2010-03-17 - Geplaatst door: Werner
AMALIA, THE MOVIE
Op 16 maart komt Amália, The Movie over het waargebeurde verhaal van de legendarische Fado-zangeres uit op dvd!

"Amália" staat bekend als de legendarische Fado -zangeres. Voor het eerst maakt het publiek kennis met de vrouw achter deze mythe. De film volgt deze diva tijdens een herfstnacht in New York 1984, een nacht waar ze de diepste herinneringen van haar leven herbeleefd: de vroege scheiding tussen haar en haar ouders, getekend door haar moeders desinteresse en door de dood van haar zus Aninhas; haar vroege volwassen leven, ingewijd door haar passie voor de gitaarspelende Francisco Cruz; het regionale en nationale succes en het eind van een ongewild huwelijk. Amália is de biografie van een vrouw uit de 20e eeuw die uiteindelijk één van de belangrijkste musicalpersonages van alle tijden zou worden.
 

Fado is dé nationale muziek van Portugal. De fado weerspiegelt de gemoedstoestand van de ziel, die in het Portugees "saudade" wordt genoemd (vertaling: heimwee, nostalgie). Fado werd wereldberoemd door Amália Rodrigues (1920-1999). De muziek ontstond in het begin van de 19de eeuw in de ruige havenwijken van Lissabon, waar de invloed van de kolonies nog voelbaar was. Fado, een van de laatste uitingen van authentieke Europese stadsmuziek, heeft de laatste jaren een nieuw élan gekregen, ook buiten Portugal. De dood van Amália Rodrigues in 1999 maakte dat het woord fado krantenkoppen haalde.

 

Amália, The Movie in een regie van Carlos Coelho is de perfecte inleiding voor wie zich wil onderdompelen in Fado en een must voor de liefhebbers!

 

De dvd van Amália The Movie ligt op 16 maart in de winkel!

 Recent nieuws van dezelfde bron