:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Universal >> PERSBERICHT: RELEASES MEI 2010
PERSBERICHT: RELEASES MEI 2010
Bron: Universal - Datum: 2010-04-05 - Geplaatst door: Ann
A SERIOUS MAN
 

Oscarwinnaars Joel en Ethan Coen keren terug naar hun comedyroots met de regie van dit originele, duistere en grappige verhaal over een eenvoudige man die verwoede pogingen doet om serieus genomen te worden. Professor Fysica Larry Gopnik (Michael Stuhlbarg) aanschouwt zijn bestaan met lede ogen: zijn vrouw laat hem zitten voor zijn beste vriend, zijn werkloze broer hangt de godganse dag op zijn bank, iemand heeft het op zijn carrière gemunt, zijn kinderen vormen een mysterie en zijn buurvrouw tergt hem door naakt te zonnebaden. In een poging om zijn leven weer zin te geven, gaat Larry te rade bij drie verschillende rabbijnen. Op hun advies onderneemt hij een zoektocht waarbij geloof, familie, misdadig gedrag en sterfelijkheid de revue passeren. "Een serieus indrukwekkende film!", aldus de filmpers (Michael Hogan, Vanity Fair).

 

Genre: Comedy, drama

Cast: Michael Stuhlbarg, Richard Kind, Fred Melamed, Sari Lennick, Peter Breitmayer

Regie: Joel Coen & Ethan Coen
Speelduur: 105 minuten
Beeld: 1.85:1

Geluid: Engels, Frans Dolby Digital 5.1, Frans Dolby Surround 2.0

Releasedatum dvd: 27 mei 2010
 
Extra's:

• Serious worden

• 1967 hercreëren
• Hebreeuwse gids for "Goy"

• Trailer

 

THE MERRY GENTLEMAN
 

Kate Frazier (Kelly Macdonald - No Country For Old Men) gaat op de loop voor haar psychotische echtgenoot en belandt in Chicago. Ze houdt de mensen die ze

ontmoet op veilige afstand en vermijdt vragen over haar recente verleden. Bij toeval kruist haar pad dat van huurmoordenaar Frank Logan (Michael Keaton - Batman, White Noise), luttele minuten na het opknappen van een 'klus'. Op het eerste gezicht lijkt dit onwaarschijnlijke koppel voor elkaar bestemd, twee mensen die achtervolgd worden door de keuzes die ze in hun leven gemaakt hebben. Maar het leven haalt hen in en de pijnlijke waarheid komt aan het licht. Deze meeslepende en prangend duistere thriller is het regiedebuut van Michael Keaton.

 
Genre: Drama

Cast: Michael Keaton, Kelly MacDonald, Tom Bastounes, Guy Van Swearingen, Bobby Cannavale

Regie: Michael Keaton
Speelduur: 90 minuten
Beeld: 2.35:1
Geluid: Engels, Frans, Duits Dolby Digital 5.1
Releasedatum dvd: 27 mei 2010
 
Extra's:

• The Making of

• Trailer

 

PELÉ FOREVER
 

Mensen over de hele wereld hebben deze extreem getalenteerde voetballer, 'de zwarte parel', in hun hart gesloten. Vanwege zijn weergaloze doelpunten, zijn lessen in menselijkheid maar vooral vanwege zijn persoonlijke trots. Zijn naam: Pelé. Wereldwijd bekend om zijn passie en emotie. Bekijk het verhaal van de grootste atleet van het millennium, de onbetwiste voetbalkoning. Met Brazilië won hij drie keer het wereldkampioenschap en met zijn club Santos FC won hij twee keer de wereldbeker en tien keer de clubkampioenschappen van de staat São Paulo. Beleef die fantastische doelpunten en unieke balbehandeling opnieuw. Geniet van de reconstructie van twee legendarische goals door de enige sportman die ooit een oorlog wist te staken. Pelé Forever: de film van de eeuw!

 
Genre: Sport
Regie: An¡bal Massaini Filho
Speelduur: 120 minuten
Beeld: 1.78:1
Audio: Portugees 5.1

Ondertitels: Engels, Frans, Nederlands, Duits, Italiaans, Grieks, Hebreeuws

Releasedatum dvd: 27 mei 2010

 

Extra's:

• Making of

• Hoe het allemaal is begonnen
• Pelé Forever door Orlando Duarte en Fiori Gigliotti
• Pelé Tentoonstelling in São Paulo, 2002
 

TOTAL RECALL COLLECTOR'S EDITION
 

2084. Quaid wordt elke nacht geplaagd door dezelfde nachtmerrie: hij bevindt zich op Mars, waar hij op zoek is naar de beeldschone Melina. Tegen de wil van zijn vrouw Lori in, meldt hij zich bij Rekall, Inc., een instituut dat beweert zijn droom tastbaar te kunnen maken. Met een krachtig, hallucinogeen geneesmiddel zal hij een avontuurlijke reis door zijn eigen geest ondernemen. Maar de ervaring heeft onvoorziene gevolgen en de ingreep roept een herinnering op die uit zijn geheugen gewist was. Hij is Quaid helemaal niet, maar een gevaarlijke terrorist die een Martiaanse dictator bevecht. Lori is niet zijn vrouw, maar een vijandelijke agente. En de rode planeet staat centraal in een angstaanjagend complot. Terwijl hij op de hielen wordt gezeten door gewetenloze moordenaars, reist Quaid naar Mars. Daar wachten hem nieuwe herinneringen en gevaren, zoals Melina, de vrouw uit zijn dromen, en doet hij een ongelofelijke ontdekking in verband met zijn eigen identiteit. De Collector's Edition bevat de geremasterde Blu-ray versie inclusief de niet eerder vertoonde documentaire "Models & Skeletons" (ruim 20 min.) over de special effects.

 

Cast: Arnold Schwarzenegger, Sharon Stone, Rachel Ticotin

Regie: Paul Verhoeven
Speelduur: 115 minuten
Beeld: 2.35:1 - 1080p
Extra's: 480i/p SD

Geluid: Engels DTS-HD MA 5.1, Frans, Duits, Portugees, DTS-HD 5.1, Spaans DTS HD 2.0

Extra's: Engels Dolby Surround 2.0
Releasedatum steelbook Blu-ray: 27 mei 2010
 
Extra's:

• "Models & Skeletons", documentaire van ruim 20 minuten in standard definition over de special effects.

 

BRIDGET JONES: THE EDGE OF REASON
 

Nu ze met de knappe advocaat Mark Darcy (Colin Firth) eindelijk haar droomprins heeft gevonden, staat ex-vrijgezel en dertigplusser Bridget Jones (Renée Zellweger) voor een nóg grotere uitdaging: hem niet verliezen! Precies op het moment dat haar onzekerheid weer genadeloos toeslaat, doemt Daniel Cleaver (Hugh Grant), ex-minnaar en vrouwengek, ongevraagd uit het verleden op. Bridget raakt verzeild in een hilarische mix van slechte adviezen, misverstanden en rampzalige flaters, die alleen háár kunnen overkomen. Van genante situaties tot romantische misverstanden, bij Bridget Jones: The Edge of Reason zullen de tranen je weer over de wangen rollen van het lachen. Een feelgoodfilm om nooit genoeg van te krijgen.

 

Cast: Renee Zellweger, Colin Firth, Hugh Grant, Jim Broadbent

Regie: Beeban Kidron
Speelduur: 108 minuten
Beeld: 2.40:1 - 1080p

Extra's: 480i/p SD

Geluid: Engels DTS-HD MA 5.1; Frans, Duits, Italiaans, Spaans DTS-HD 5.1

Extra's: Engels Dolby Surround 2.0

Releasedatum Blu-ray 27 mei 2010

 
Extra's
• Filmcommentaar met regisseur Beeban Kidron
• Minitrip naar Oostenrijk
• Deleted Scenes
• Een Vlotte Gids voor Exotisch Thailand
• De Grote Ruzie
• Mark en Bridget: Voor Eeuwig ?
• Bridget Jones Interviewt Colin Firth
• Eenzaam Londen
• Bridget Jones: Een Cultureel Icoon?
• Bridgets Grote Nacht
• Wereldtournee van de Premières
• Making of...
 

ELIZABETH
 

Oscarwinnaars Cate Blanchett, Geoffrey Rush en Richard Attenborough voeren een uitgelezen cast aan in Elizabeth, het kritisch bejubelde epos over de turbulente en verraderlijke weg die deze koningin aflegde in haar klim naar de macht.Lang voor er sprake is van haar Gouden Tijdperk, is Elizabeth nog een naïef, hartstochtelijk jong meisje. Ze bestijgt de troon terwijl het land in rep en roer staat. Tussen alle hofintriges en moordpogingen door, ontpopt de jonge vorstin zich al snel tot een geslepen stratege. Ze moet de adviezen van haar mysterieuze raadgevers afwegen, haar tegenstanders en rivalen dwarsbomen en haar eigen gevoelens helemaal wegcijferen. Allemaal tot meerdere eer en glorie van Engeland. Herbeleef de majesteit en het drama van èèn van de grootste monarchen uit de wereldgeschiedenis in deze verbluffende productie die maar liefst 7 Oscarnominaties in de wacht sleepte, waaronder die voor Beste Film!

 

Genre: Drama, Historisch

Cast: Cate Blanchett, Joseph Fiennes, Christopher Eccleston, John Gielgud, Geoffrey Rush, Richard Attenborough, Fanny Ardant, Daniel Craig

Regie: Shekhar Kapur
Speelduur: 124 minuten

Beeld: 1.85:1 - 1080p

Extra's: 480i/p SD

Geluid: Engels DTS-HD MA 5.1; Nederlands, Frans, Duits, Spaans, Italiaans DTS 5.1

Extra's: Engels Dolby Surround 2.0

Releasesatum Blu-ray: 4 mei 2010

 
Extra's
• Filmcommentaar met regisseur Shekhar Kapur
• Making of (25')

Elizabeth featurette (6')

 

ELIZABETH: THE GOLDEN AGE
 

Elizabeth werd in 1998 genomineerd voor zeven Oscars. In dit vervolg, van dezelfde regisseur, herneemt Oscar- en Golden Globewinnares (2008) Cate Blanchett andermaal haar koninklijke rol. De film doet het relaas van de niet-aflatende strijd van een vrouw met de liefde en de vijanden die haar koninkrijk bedreigen. Door haar vastberadenheid groeit ze uit tot èèn van de meeste geliefde iconen van de Westerse wereld. Naast Oscarwinnaar Geoffrey Rush, die hier eveneens zijn rol herneemt, treedt Clive Owen aan als Sir Walter Raleigh, de avontuurlijke zeevaarder die in Elizabeth het oude liefdesvuur aanwakkert. Elizabeth: The Golden Age zit boordevol spanning, passie, verraad en avontuur. Het is een meeslepend, meesterlijk epos, met adembenemende locaties, weelderige kostuums en schitterende acteerprestaties.

 

Genre: Drama, Historisch

Cast: Cate Blanchett, Geoffrey Rush, Clive Owen, Abbie Cornish, Samantha Morton, Rhys Ifans, Jordi Mollà

Regie: Shekhar Kapur
Speelduur: 115 minuten
Beeld: 1.85:1 - 1080p
Extra's: 480i/p SD

Geluid: Engels DTS-HD MA 5.1; Nederlands, Frans, Duits, Spaans, Italiaans DTS 5.1

Extra's: Engels Dolby Digital 2.0

Releasesatum Blu-ray: 27 mei 2010

 
Extra's

• Deleted Scenes (8:42)

• The Reign Continues: Making "Elizabeth: The Golden Age" (11:19)

• Inside Elizabeth's World (7:21)

• Commanding the Winds: Creating the Armada (12:01)

• Towers, Courts, and Cathedrals (10:41)

• Audiocommentaar met Regisseur Shekhar Kapur

• D-Box+

 

ATONEMENT
 

Keira Knightley (Love Actually) en James McAvoy (The Last King Of Scotland) vertolken de hoofdrollen in dit buitengewone drama van de regisseur van Pride & Prejudice. Door een reeks catastrofale misverstanden wordt Robbie Turner (James McAvoy) ten onrechte beschuldigd van een vreselijke misdaad. De aanklacht smoort zijn prille relatie met Cecilia (Keira Knightley) genadeloos in de kiem en hun liefde en levens zullen nadien nooit meer dezelfde zijn.

 

Atonement is een overweldigend romantisch meesterwerk, dat fascineert en ontroert terzelfder tijd, en "zo volmaakt als een film maar kan zijn" - Daily Mirror.

 
Genre: Drama

Cast: Keira Knightley, James McAvoy, Saoirse Ronan, Brenda Blethyn, Vanessa Redgrave

Regie: Joe Wright
Speelduur: 123 minuten
Beeld: 1.85:1 - 1080p
Extra's: 480i/p SD

Geluid: Engels DTS-HD MA 5.1; Frans, Duits, Italiaans, Spaans, Japans DTS-HD 5.1

Extra's: Engels Dolby Surround 2.0
Releasesatum Blu-ray: 27 mei 2010
 
Extra's
• Deleted Scenes met Commentaar door Regisseur Joe Wright
• Het Verleden Doen Herleven: Making of van Atonement
• Van Boek naar Scherm: Bewerking van een Klassieker
• Filmcommentaar met Regisseur Joe Wright
 

PRIDE & PREJUDICE

 

De opvoeding van de vijf zusjes Bennet staat voor hun moeder volledig in het teken van dat ene, grote doel: een geschikte echtgenoot vinden. Lizzie, de op één na oudste, kan echter wel 101 redenen bedenken om niet te trouwen. Op een dag verneemt Mrs. Bennet dat een rijke vrijgezel voor de zomer zijn intrek neemt in een buitenhuis in de buurt. De Bennet-meisjes zijn door het dolle heen en hopen dat de vriendenkring van hun nieuwe buurman heel wat potentiële huwelijkskandidaten zal bevatten. Charles Bingley zelf is helemaal onder de indruk van Jane, de oudste. Lizzie, van haar kant, maakt kennis met de knappe, maar ietwat norse en snobistische Mr. Darcy. Een ogenschijnlijk perfect koppel, ware het niet dat trots en vooroordelen hun relatie al snel laten bekoelen. Kunnen ze zichzelf overwinnen en heeft Lizzie eindelijk een reden gevonden om in het huwelijksbootje te stappen?

 
Genre: Drama

Cast: Keira Knightley, Matthew MacFadyen, Rosamund Pike, Jena Malone, Donald Sutherland, Carey Mulligan , Judi Dench, Brenda Blethyn

Regie: Joe Wright
Speelduur: 127 minuten

Beeld: 2.35:1 - 1080p

Extra's: 480i/p SD

Geluid: Engels DTS-HD MA 5.1 Frans, Duits, Italiaans, Spaans, Japans DTS-HD 5.1

Extra's: Engels Dolby Surround 2.0

Releasesatum Blu-ray: 27 mei 2010

 
Extra's
• Filmcommentaar van de regisseur
• Gesprekken met de Cast
• Jane Austen, Haar Tijd Ver Vooruit
• Familieportret van de Bennets
• HBO First Look : Pride & Prejudice
• Dating in het 19e-eeuwse Engeland
• De statige huizen uit Pride and Prejudice
• Alternatief einde (USA)
 

RAW DEAL
 

Mark Kaminsky, die een tijdje geleden ontheven werd uit zijn functie bij de FBI, wordt gecontacteerd door zijn voormalige chef Shannon, wiens zoon vermoord werd. Vastbesloten om de moordenaar te vinden, biedt Shannon Kaminsky een unieke deal aan: als hij de opdracht tot een goed einde brengt, krijgt hij zijn oude baan terug. Kaminsky neemt een nieuwe identiteit aan en verhuist naar Chicago waar hij zich geliefd maakt bij de lokale onderwereld. Om te slagen in zijn missie is het van cruciaal belang dat hij door de gangsters aanvaard wordt...

 
Genre: Actie

Cast: Arnold Schwarzenegger, Kathryn Harrold, Sam Wanamaker, Paul Shenar, Robert Davi

Regie: John Irvin, Glenn Randall
Speelduur: 105 minuten

Beeld: 2.35:1 - 1080p

Extra's: 480i/p SD

Geluid: Engels, Frans DTS MA 5.1; Duits, Italiaans, Spaans, Russisch DTS MA 2.0

Extra's: Engels Dolby Surround 2.0

Releasesatum Blu-ray: 27 mei 2010

 
Extra's

• Arnold Schwarzenegger, de man die Hollywood wakker schudde

• Raw Deal, een generieke gangsterfilm
• Raw Deal Trailer
 

RED SONJA
 

Aan het vredige leventje van Sonja komt ruw een einde wanneer haar ouders vermoord worden door Koningin Gedren, een wrede heerseres die een talisman steelt waarmee ze de planeet kan vernietigen. Sonja trekt op pad, vastbesloten om de dood van haar ouders te wreken. Na een mysterieus visioen blijkt ze over bovenmenselijke krachten te beschikken. De enige voorwaarde is dat ze nooit verliefd mag worden op een man, tenzij hij haar de baas kan. Onderweg naar Koningin Gedren kruist haar pad dat van Kalidor, een uitzonderlijk sterke

vreemdeling...
 
Genre: Actie

Cast: Arnold Schwarzenegger, Brigitte Nielsen, Sandahl Bergman, Paul Smith. Ernie Reyes Jr

Regie: Richard Fleischer
Speelduur: 89 minuten
Beeld: 2.35:1 - 1080p
Extra's: 480i/p SD

Geluid: Engels, Frans DTS MA 5.1; Duits, Italiaans, Spaans, Russisch DTS MA 2.0

Extra's: Engels Dolby Surround 2.0

Releasesatum Blu-ray: 27 mei 2010

 
Extra's

• Arnold Schwarzenegger, de man die Hollywood wakker schudde

• Red Sonja versus Kalidor, de geboorte van een misverstand

• Red Sonja Trailer
 

ANGEL HEART
 

Suspensrijke speurtocht doorheen de broeierige voodoowereld van New Orleans. De Niro voert Mickey Rourke tot aan de poorten van de hel. New York 1955. Angel, een werkloze privédetective, is aanvankelijk erg opgetogen over de opdracht die de vreemde Mr. Cyphre hem toeschuift: een verminkte ex-zanger met geheugenverlies opsporen die nog een oude schuld moet vereffenen. Maar zijn zoektocht, die hem van de straten van Harlem tot bij de voodoorituelen van New Orleans voert, ontaardt al snel in een enkeltje richting hel.

 
Genre: Thriller

Cast: Mickey Rourke, Robert De Niro, Lisa Bonet, Charlotte Rampling, Stocker Fontelieu

Regie: Alan Parker, Chu Yen-Ping
Speelduur: 113 minuten

Beeld: 1.85:1 - 1080p

Extra's: 480i/p SD

Geluid: Engels, Frans, Duits, Italiaans, Spaans DTS MA 2.0

Extra's: Engels Dolby Surround 2.0

Releasesatum Blu-ray: 27 mei 2010

 
Extra's:
• Hollywood en Voodoo
• De Voodooconnecties van New Orleans
• Dans als Eredienst: De Betekenis van Dans en Muziek
• Ashé!
• Het Voodoo Macumba Dansgezelschap: Oya & Damballah
• De Realiteit Van Voodoo
• Het Scheppen Van De Look
• Choreografie van een Voodooritueel
• Alternatieve Scènes
• Interview met Alan Parker
• Op de Filmset
• Profiel: Alan Parker
• Profiel: Lisa Bonet
• Profiel: Mickey Rourke
• Inleiding op de Film door Alan Parker
• Trailer
 

RED HEAT
 

Nadat drugsbaron Viktor Rostavili in Moskou de partner van kapitein Ivan Danko heeft vermoord, vlucht hij naar de Verenigde Staten om daar zijn drughandel weer op poten te zetten. Daar schiet hij tijdens een politie-inval de partner van brigadier Art Ridzik neer. Wanneer Danko naar Chicago wordt gestuurd om Viktor alsnog te arresteren en aan de Sovjet-Unie uit te leveren, moet hij noodgedwongen met Ridzik samenwerken. Maar de twee mannen houden er totaal verschillende methodes op na. De uitbundige Ridzik houdt van een geslepen aanpak, terwijl de kille, meedogenloze Danko de voorkeur geeft aan bruut geweld. Ondanks hun onderlinge verschillen vormen de twee echter een ijzersterk team. En ze hebben allebei een persoonlijke reden om de Sovjetgangster te klissen. Samen zetten ze de achtervolging in op Rostavili, die een spoor van dood en vernieling trekt door Chicago.

 

Genre: Actie, thriller

Cast: Arnold Schwarzenegger, James Belushi, Peter Boyle, Ed O'Ross, Laurence Fishburne

Regie: Walter Hill, Bennie Dobbins
Speelduur: 104 minuten
Beeld: 1.85:1 - 1080p
Extra;s: 480i/p SD

Geluid: Engels, Russisch DTS  MA 5.1; Frans, Duits, Italiaans, Spaans DTS MA 2.0

Extra's: Engels Dolby Surround 2.0
Releasesatum Blu-ray: 27 mei 2010
 
Extra's

• Arnold Schwarzenegger, de man die Hollywood wakker schudde

• De politieke context van Red Heat
• Red Heat Trailer
 

UNIVERSAL SOLDIER
 

Luc Devreux en Andrew Scott vormen onderdeel van een experimentele gevechtseenheid die bekend staat als de Universal Soldiers. Ze zijn het eindresultaat van jarenlang geheim regeringsonderzoek naar het scheppen van de perfecte strijder. Als dusdanig bezitten ze buitengewone vaardigheden en krachten, en kennen ze geen pijn of emoties. Aan het leven dat ze leidden voor ze tot UniSols werden omgeturnd, hebben ze geen enkele herinnering meer. Ze zijn, kortom, vechtmachines die hun gelijke niet kennen. Maar dan gaat er iets gruwelijk fout. Devreux en Scott glijden opnieuw af naar hun vroegere zelf en weten zich aan de controle van hun militaire scheppers te ontworstelen.

 
Genre: Actie

Cast: Jean-Claude van Damme, Dolph Lundgren, Ally Walker, Ed O'Ross, Jerry Orbach

Regie: Roland Emmerich, Vic Armstrong
Speelduur: 104 minuten
Beeld: 2.35:1 - 1080p
Extra's: 480i/p SD
Geluid: Engels DTS MA 2.0 mono
Extra's: Engels Dolby Surround 2.0

Releasesatum Blu-ray: 27 mei 2010

 
Extra's

SD BONUSMATERIAAL

• Making-of: "Guns, Genes and Fighting Machines"

• Making-of: "A Tale of Two Titans"

• Alternatief Einde
• Trailer
HD BONUSMATERIAAL

• Filmcommentaar met Roland Emmerich, Jean Claude Van Damme, Dolph Lundgren en Dean Devlin

 

THE HOWLING
 

Op enkele dagen tijd worden in Los Angeles verscheidene vrouwen vermoord. Een televisiestation krijgt een telefoontje van een man die beweert de moordenaar te zijn. Hij wil zijn verhaal doen aan reporter Karen White (Dee Wallace - E.T. The Extra Terrestrial, Cujo, Killer Instinct), maar het onderhoud moet plaatsvinden in de projectieruimte van een seksshop. Bij het zien van de man slaakt Karen een ijselijke gil en de politie schiet de verdachte neer...  Om het gebeurde te vergeten, besluit Karen samen met haar man wat uit te rusten in een privékliniek.  Maar rust is het laatste wat ze krijgt in deze helse plaats, die een broedplaats van weerwolven blijkt te zijn...

 

Genre: Thriller, horror

Cast: Dee Wallace Stone, Patrick Macnee, Dennis Dugan, Christopher Stone, Belinda Balaski

Regie: Joe Dante, Jon Davison, Jack Cummins

Speelduur: 91 minuten
Beeld: 1.85:1 - 1080p

Extra's: 480i/p SD

Geluid: Engels, Frans, Duits, Spaans DTS MA 2.0

Extra's: Engels Dolby Surround 2.0

Releasesatum Blu-ray: 27 mei 2010

 
Extra's
• Het Weerwolfeffect
• Trailer
• Teaser