:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Dutch FilmWorks >> PERSBERICHT: LENINGRAD
PERSBERICHT: LENINGRAD
Bron: Dutch FilmWorks - Datum: 2010-04-13 - Geplaatst door: Werner
LENINGRAD
1.5 million citizens lost their lives, this is their story
Oorlogsdrama met oscarwinnares Mira Sorvino

1941. Hitler heeft al half Europa en een deel van Rusland veroverd maar slaagt er niet in om de stad Leningrad in te nemen. Daarop omsingelt het Duitse leger de stad met de bedoeling de opstandige Russen uit te hongeren. Temidden van de hongerige mensen verblijft ook de Britse journaliste Kate Davis die het evacuatievliegtuig voor buitenlandse journalisten heeft gemist…

Het beleg van Leningrad (de vroegere naam van de stad Sint-Petersburg) is een van de bloedigste episodes in de geschiedenis van Rusland. Het Duitse aanvalsplan dat tot het beleg leidde heette Operation Nordlicht (Operatie Noorderlicht). Tweeënhalf jaar lang omsingelden de Duitsers Leningrad, maar ze slaagden er niet in de stad in te nemen. Op 27 januari 1944 trokken ze zich terug. Over deze dramatische periode maakte de Russische regisseur Aleksandr Buravsky (Out Of The Cold) het indrukwekkende Leningrad. Hij kreeg daarvoor het gewaardeerde gezelschap van enkele topacteurs waaronder Oscarwinnares Mira Sorvino (Mighty Aphrodite, The Grey Zone, Reservation Road) in de rol van journaliste Kate Davis. De Ier Gabriel Byrne (The Usual Suspects, Enemy Of The State, Excalibur) speelt Philip Barker, Kate’s vriend die weigert te geloven dat ze is omgekomen en naar de stad reist.

Leningrad is verkrijgbaar op een 2-disc Special Edition DVD en op 2-disc Special Edition Blu-ray. Interessante extra’s ook: The Making Of Leningrad, interviews met cast & crew en de exclusieve documentaire 'De Slag om Stalingrad’.

Synopsis
Tijdens de Tweede Wereldoorlog naderen de Duitsers de stad Leningrad. In plaats van de stad te bestormen, besluiten de Duitsers de stad te omsingelen en drie miljoen mensen uit te hongeren. De jonge Britse journaliste Kate Davis komt vast te zitten in de omsingelde stad. Na een zwaar bombardement krijgt haar vriend, de Amerikaanse journalist Philip Barker, het bericht dat Kate is omgekomen. Philip weigert dat te geloven en reist naar Leningrad om zijn grote liefde te vinden. Dat is het begin van een avontuur waarin de liefde tussen Philip en Kate zwaar op de proef wordt gesteld…

Specificaties:
Product: DVD, Blu-ray
Details: 2-disc Special Edition DVD; 2-disc Special Edition Blu-ray
Distributor: Dutch FilmWorks
Releasedatum: 20 april 2010
Regie: Aleksandr Buravsky (Out Of The Cold)
Cast: Gabriel Byrne (The Usual Suspects, Enemy Of The State), Mira Sorvino (The Grey Zone, Reservation Road)
Olga Sutulova (Nirvana, The Arena, Kino Pro Kino), Armin Mueller-Stahl (The Game, Angels & Demons), Mikhail Efremov (12, V Dizhenii, Granitsa. Tayozhnyy Roman)
Beeld: 16:9 anamorphic widescreen (2.35:1)
Geluid: Dolby Digital 5.1 & DTS (dvd), Dolby Digital 5.1 & HD DTS (blu-ray) Engels, Russisch & Duits gesproken
Nederlands ondertiteld
Genre: Oorlog
Speelduur: 106 minuten (dvd), 111 minuten (blu-ray)
Leeftijd: 16 jaar, angst, geweld

Bonus features disc 2:
• Heroes under Siege (The Making Of Leningrad)
• An Epic Vision (Interviews with Cast & Crew)
• De Slag om Stalingrad (Exclusieve Documentaire)
Speelduur Extra’s: ±100 minuten

UIT HET ARCHIEF