:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Homescreen >> PERSBERICHT: RELEASES APRIL-MEI 2010
PERSBERICHT: RELEASES APRIL-MEI 2010
Bron: Homescreen - Datum: 2010-04-23 - Geplaatst door: Werner
In de serie Meesterwerken 4 nieuwe releases: 

KAPÒ [DE KAMPOPZICHTER] 
Na een razzia in Parijs komt Edith, een 14-jarig Joods meisje, terecht in een concentratiekamp. Door hulp van een vriendelijke kamparts, die haar helpt haar ware identiteit te verbergen, onstnapt ze aan de gaskamer en krijgt ze een baan als 'kapó', een bevoorrechte gevangene die de andere gevangenen in de gaten moet houden. Edith's macht stijgt naar haar hoofd. Tot een goede vriend omkomt en besluit een bevrijdingsactie op te zetten... Oscar-winnaar Gillo Pontecorvo (The Battle Of Algiers) was in de Tweede Oorlog lid van het verzet.

Regie: Gillo Pontecorvo
Verpakking: amaray in o-card
Release: 18 mei  
 

ENRICO IV
Marcello Mastroianni schittert als een rijke markies die, na van zijn paard te zijn gevallen, na denkt dat hij Henry de Vierde is, de Keizer van het Romeinse Rijk. Meer dan twintig jaar leidt hij een geïsoleerd bestaan tussen bedienden die zijn ingehuurd om in zijn waan te laten.  Omstandigheden veranderen als een groep mensen waaronder zijn voormalige geliefde Matilda (Claudia Cardinale) hem bezoeken om hem te genezen van zijn waanzin... Enrico IV is gebaseerd op een van de beste toneelstukken van de vermaarde Luigi Pirandello (Kaos, La Balia, Tu Ridi). Marcello Mastroianni (8 ½, Una Giornata Particolare) schittert in een van zijn beste rollen als de 'gekke koning' en Claudia Cardinales rol naast hem doet terugdenken aan Fellini's meesterwerk La Dolce Vita. De soundtrack is van dehand van Astor Piazzolla. 

22 april brengt Cinemien Bellocchio's Vincere uit in de bioscoop, over Mussolini's geheime liefde. 

Regie: Marco Bellocchio
Verpakking: amaray in o-card
Release: 18 mei
 

KAOS
'Het is de mooiste, diepzinnigste en helderste film tot nog toe en zonder meer een van de mooiste films die er ooit gemaakt zijn.' De Volkskrant. 

Sicilië zoals beschreven door Luigi Pirandello, gezien door de ogen van de broers Taviani, twee van Italië's meest visionaire filmmakers. Met sympathie voor de kleine mensen uit deze vertellingen tonen ze de magie, het lijden en de schoonheid van Sicilië. De rode draad tussen vijf verschillende verhalen is een kraai met een belletje om zijn nek, die over het prachtige Siciliaanse landschap vliegt. Een tijdloos meesterwerk dat volop Siciliaanse authenticiteit ademt. 

Regie: Vittorio Taviani & Paolo Taviani (Kaos, La Notte Di San Lorenzo, La Masseria Delle Allodole, Tu Ridi, Fiorile) Verpakking: amaray in o-card
Release: 18 mei 


DIE ZAUBERFLÖTE [TROLLFLÖTJEN] 
'Een feestelijk spektakel' ***** Cinema.nl 

Ingmar Bergman drukt in Die Zauberflöte onmiskenbaar zijn stempel op Mozarts voortreffelijke opera door zijn sublieme vertolking van één van de meest geliefde werken van de componist, waarbij verering van liefde, vergeving en broederschap centraal staan. In Die Zauberflöte brengt Bergmans zijn liefde voor klassieke muziek, theater en film tot uitdrukking, wat geresulteerd heeft in een smaakvolle hommage aan Mozart waarbij het verhaal balanceert tussen een komische opera en een sprookje. Josef Köstlinger schittert als Tamino, een jonge krijger, die overgehaald wordt door de Koningin van de Nacht om haar dochter Tamina uit de handen van de tovenaar Sarastro te redden. Tamino wordt verliefd op Tamina en komt erachter dat Sarastro in werkelijkheid een goedgezinde heerser is. Zelfs bijna dertig jaar na de eerste vertoning, blijft Die Zauberflöte de meest verfijnde operaverfilming ooit. 

Regie: Ingmar Bergman
Verpakking: amaray in o-card
Release: 18 mei 
 

Nieuw op Homescreens Innergy label:

DEEPAK CHOPRA'S – THE SEVEN SPIRITUALS LAWS OF YOGA
Het word yoga komt van het Sanskriet en betekent eenheid. Yoga heeft de kracht om je geest, gevoel en lichaam te beheersen en met elkaar te verbinden. De Seven Spiritual Laws Of Yoga en de hierin door Deepak Chopra en David Simon besproken technieken geven je de mogelijkheid je volle creatieve potentiaal, je capaciteit tot liefhebben en de mogelijkheid tot succes en geluk in al je aspecten van het leven te vinden. Zowel voor ervaren yoga beoefenaars als beginnelingen: The Seven Spiritual Laws Of Yoga brengen je in contact met een rijkdom aan technieken, mantras, oefeningen en een enorme verschedenheid aan yoga houdingen. Een bijzondere en krachtige gids naar een gelukkiger en harmonieuze leven.
 
Release: 18 mei
 

UN PROPHÈTE 
***** De Volkskrant *****Metro *****REVU *****Spits **** NRC Handelsblad
'De beste film van de afgelopen 10 jaar' - De Volkskrant (B.B.) 

De negentienjarige Malik (Tahar Rahim) wordt veroordeeld tot 6 jaar cel. In het keiharde gevangenisbestaan wordt hij al snel in het nauw gedreven door César (Niels Arestrup), de leider van de nietsontziende Corsicaanse maffiabende, die de gevangenis beheerst. Maliks Arabische afkomst, en het feit dat hij niet kan lezen noch schrijven, maakt het er allemaal niet makkelijker op en als César hem vraagt een vieze klus voor hem op te knappen kan Malik geen nee zeggen. Als hij daarin slaagt komt hij iets hoger in de pikorde van de gevangenis, hoewel hij afhankelijk blijft van het goeddunken van de bende. Maar Malik is sluw en maakt in het geheim zijn eigen plannen. Er ontstaat een zenuwslopend machtsspel tussen Malik, de Arabieren en de maffia... Un Prophète won de Grote Prijs op het festival van Cannes, hoofdrolspeler Tahar Rahim kreeg voor zijn indrukwekkende rol de European Film Award voor beste acteur. Tevens werd Un Prophète onderscheiden met maar liefst 9 Césars en genomineerd voor de Oscar Beste Buitenlandse Film. 

Special 2-disc edition:
Regie: Jacques Audiard
Verpakking: amaray in o-card
Release: 18 mei 

Extra's op Disc 2:
• Making Of: Achter de tralies (70 min.)
• Un Prophète in Chatenay (26 min.)
• Deleted Scenes (11 min.)
• Oefeningen van Tahar Rahim (5 min.)
• Repetities (20 min.)
 

J'AI TUÉ MA MÈRE [I KILLED MY MOTHER] 
"Stuurs, baldadig en begaafd ****" NRC Handelsblad
"Hilarisch en herkenbaar." - Trouw
"Brutaal eerlijk en soms pijnlijk geloofwaardig ***" - De Morgen 

Hubert Minel, een ontstuimige puber, haat zijn moeder. Hij walgt van haar ouderwetse truien en haar oubollige interieur. Maar eigenlijk haat de rebellerende Hubert alles wat niet in zijn wereldbeeld past. Want wat zou hij graag de wijde wereld in trekken, of ten minste met zijn vriendje op kamers wonen. Maar hij is nog maar 16 en moeder vindt hem daar te jong voor. Zijn ergenis groeit met de dag en lijkt over te gaan in een obsessie. Maar wanneer zijn moeder hem naar een internaat stuurt, voelt hij zich verraden... J'ai Tué Ma Mère, het debuut van de 20-jarige Xavier Dolan, is een coming-of-age-verhaal over de zelfverzekerde, homoseksuele Hubert die een plek in de wereld probeert te vinden maar daarbij voortdurend overhoop ligt met zijn moeder. J'ai Tué Ma Mère won 3 prijzen op het Filmfestival van Cannes en werd door Canada ingezonden voor de Oscar Beste Buitenlandse Film. 

Regie: Xavier Dolan
Verpakking: amaray in o-card 


UIT HET ARCHIEF