:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Homescreen >> PERSBERICHT: RELEASES JUNI 2010
PERSBERICHT: RELEASES JUNI 2010
Bron: Homescreen - Datum: 2010-05-01 - Geplaatst door: Werner
HEAVENLY CREATURES

De intelligente, maar naïeve Pauline (Melanie Lynskey) groeit op in het stoffige plaatsje Christchurch in Nieuw-Zeeland. Op een dag arriveert de Engelse Juliet (Kate Winslet) op school.  Juliet oefent op Pauline een onweerstaanbare aantrekkingskracht uit en de twee meisjes worden hartsvriendinnen. Ze delen dezelfde fantasieën en creëeren hun eigen droomwereld die ze toevertrouwen aan hun dagboeken. Pauline en Juliet raken meer en meer vervreemd van hun familie voor wie de vriendschap te intiem wordt.  Als de ouders van Juliet overwegen hun dochter naar Zuid-Afrika te sturen bedenken Pauline en Juliet bedenken een gruwelijk plan... Heavenly Creatures is gebaseerd op een bizar en waargebeurd verhaal en was de eerste filmrol voor Kate Winslet.
 
Venice International Film Festival Zilveren Leeuw
Regie: Peter Jackson
Verpakking: amaray in o-card
Release: 15 juni


MY LIFE AS A DO

De twaalf-jarige Ingemar woont met zijn broer en moeder in een klein Zweeds dorpje. Ingemar is dol op zijn hond Sickan. Zijn vader is afwezig. Als Ingemars moeder ernstig ziek wordt, moet hij bij zijn oom en tante wonen.  Zonder zijn geliefde hond. Ingemars gedachtenwereld wordt beheersd door twee gebeurtenissen – zijn naamgenoot die vecht voor het wereldkampioen boksen en het lot van Laika, de hond die door de Russen de ruimte in wordt gestuurd. Vaderloos en geconfonteerd met de dreigende dood van zijn moeder, identificeert Ingemar zich met Laika's reis naar het onbekende als hij een plek zoekt tussen zijn excentrieke nieuwe
familie.
 
Winnaar van de Golden Globe Beste Buitenlandse Film en genomineerd voor 2 Oscars: My Life As A Dog is een van de meest tedere en nostalgische jeugdportretten ooit verfilmd.
Golden Globe Beste Buitenlandse Film
Regie: Lasse Hallstrom
Verpakking: amaray in o-card
Release: 15 juni 
 

INFERNO

'Romy op haar allermooist (en gevaarlijkst)' Het Paroo
'Unieke film. Nooit tevoren was Romy zo mooi en hypnotiserend' De Morgen
**** NRC Handelsblad
 
Om met haar suikerzoete Sissi-imago te breken, aanvaarde Romy Schneider in 1964 de hoofdrol in L'Enfer, een gewaagde film over hartstocht en bedrog van de beroemde Franse regisseur Henri-Georges Clouzot . Al van te voren werd de film, met z'n psychedelische kleuren en experimentele vormen, als baanbrekend meesterwerk bestempeld.  Maar na drie maanden draaien werd het project afgekapt. De geschoten beelden verdwenen. Pas decennia later, na de dood van Romy Schneider en Henri Georges Clouzot, werden deze teruggevonden in 185 oude, verstofte filmblikken. Regisseurs Serge Bromberg en Ruxandra Medrea maakten hier een meeslepende documentaire over, waarin Romy Schneider weer in volle glorie schittert.
 
César Doc. feature Beste documentaire 2010 
Regie: Ruxandra Medrea & Serge Bromberg
Verpakking: amaray in o-card
Release: 22 juni