:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Dutch FilmWorks >> PERSBERICHT: TELL TALE
PERSBERICHT: TELL TALE
Bron: Dutch FilmWorks - Datum: 2010-05-10 - Geplaatst door: Werner
TELL TALE
The pieces are coming together. His life is falling apart.
Van de makers van Hannibal en American Gangster

Terry (Josh Lucas) is een alleenstaande vader die een harttransplantatie heeft ondergaan. Net genezen van de operatie merkt Terry dat zijn nieuwe hart soms raar doet. Tot zijn grote schrik ontdekt hij dat hij het hart kreeg van een vermoorde man. Om niet hetzelfde lot te ondergaan als zijn donor, moet hij op zoek naar de moordenaar…

Tell Tale is zonder twijfel een van de beste thrillers van de afgelopen jaren. De film, geproduceerd door Tony en Ridley Scott, is gebaseerd op The Tell-Tale Heart, een kortverhaal van de Amerikaanse schrijver-dichter Edgar Allan Poe (1809 – 1849). Poe was in zijn tijd een controversiële figuur die amper 40 jaar werd en - letterlijk - in de goot eindigde. Aanvankelijk onbemind in eigen land, wordt hij wereldwijd beschouwd als de vader van het horror- en fantasy genre. Zijn vaak macabere werk inspireerde duizenden schrijvers, en nu dus ook de geniale broertjes Tony Scott (Top Gun, True Romance, Enemy Of The State) en Sir Ridley Scott (Blade Runner, Thelma & Louise, Gladiator, American Gangster).

De regie van Tell Tale lag in de bekwame handen van de 47-jarige film- en televisieregisseur Michael Cuesta. Cuesta is redelijk onbekend buiten de VS maar een niet te onderschatten filmtalent. Zijn filmdebuut L.I.E. (2001) werd genomineerd voor 35 film awards waarvan hij er 20 won. Daardoor kreeg hij de mogelijkheid om vijf episodes te regisseren van de fantastische HBO-reeks over begrafenisondernemers, Six Feet Under. Andere projecten zijn Dexter, een succesvolle tv-serie die 2 Golden Globes won, en de successerie True Blood met Anna Paquin (The Piano, Jane Eyre, Amistad, X-Men) in de hoofdrol.

De hoofdrol van Terry Bernard wordt met glans vertolkt door Josh Lucas, een talentvol acteur die schitterde naast grootheden als Jon Voight, Kurt Russel, Richard Dreyfuss, Morgan Freeman en Robert Redfort. Verder zien we Lena Heady, een prachtige Britse actrice die de meesten zullen kennen door haar vertolkingen in The Brothers Grimm (2005) en 300 (2006).

Tell Tale is een zenuwslopende film die je absoluut gezien moet hebben. Mis ‘m niet!

Synopsis
Tell-Tale is één van de beste thrillers van de laatste jaren, geregisseerd door Michael Cuesta (Dexter) en geproduceerd door Tony en Ridley Scott (Alien). Een bovennatuurlijk mysterie, losjes gebaseerd op Edgar Allan Poe’s verhaal met een nu al beruchte climax! Tell-Tale is het huiveringwekkende verhaal van Terry, een alleenstaande vader die een harttransplantatie heeft ondergaan. Net genezen van de operatie merkt Terry tot zijn schrik dat zijn nieuwe hart soms abnormaal hard begint te slaan. Eerst denkt hij aan een medisch probleem, maar dan ontdekt hij de ongelofelijke en schokkende waarheid: zijn donorhart komt van een vermoorde man! Probeert de overledene hem iets te vertellen? Terry gaat op onderzoek uit, maar zijn nieuwe hart heeft andere, duistere plannen…

Specificaties:
Product: DVD, Blu-ray
Distributor: Dutch FilmWorks
Releasedatum: 11 mei 2010
Regie: Michael Cuesta (Twelve And Holding)
Cast: Josh Lucas (American Psycho, A Beautiful Mind, Poseidon), Lena Headey (300, The Red Baron, The Brothers Grimm), Brian Cox (Zodiac, The Bourne Identity, Troy)
Beeld: 16:9 Anamorphic Widescreen 2.40:1
Geluid: Dolby Digital 5.1 (dvd) & DTS-HD (blu-ray) Engels gesproken
Nederlands ondertiteld
Genre: Thriller
Speelduur: 89 minuten (dvd), 93 minuten (blu-ray)
Kijkwijzer: 16 jaar, geweld, angst, grof taalgebruik