:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Dutch FilmWorks >> PERSBERICHT: THREE KINGDOMS
PERSBERICHT: THREE KINGDOMS
Bron: Dutch FilmWorks - Datum: 2010-05-17 - Geplaatst door: Werner
THREE KINGDOMS
Resurrection Of The Dragon
Na The Warlords en Red Cliff is er nu het meeslepende en spectaculaire Three Kingdoms!
De grote winnaar op de Hong Kong Film Awards

China, het jaar 228. Het land is verdeeld in drie koninkrijken die met elkaar in oorlog zijn. Zhao Zilong heeft zich aangesloten bij het leger van krijgsheer Lui Bei. Met de oudere krijger Luo Ping-an als mentor groeit Zhao Zilong uit tot een moedige soldaat. Wanneer hij bij een veldslag het leven redt van Lui Bei’s jonge zoon, wordt hij gepromoveerd tot generaal. Dat zet kwaad bloed bij Luo Ping-an. Maar Zhao Zilong is ervan overtuigd dat hij een heilige taak heeft om het land tot een eenheid te smeden. Een bloedige strijd ontbrandt…

Three Kingdoms is een magistraal oorlogsepos van regisseur-scenarist Daniel Lee uit Hong Kong. De film speelt zich af tijdens het tijdperk van de Drie Koninkrijken in China, van het jaar 220 tot 280. Alhoewel de term ‘Drie Koninkrijken’ standaard wordt gebruikt door sinologen, werden de drie gebieden eigenlijk geregeerd door keizers die zich alle drie de legitieme opvolgers beschouwden van de Han-dynastie. De periode na de Drie Koninkrijken staat bekend als de Jin-dynastie. De Drie Koninkrijken-periode duurde relatief kort, maar is buiten een van de bloedigste ook een van de meest geromantiseerde periodes uit de Chinese, Japanse, Koreaanse en Vietnamese cultuur. Opera's, vertellingen en in modernere tijden ook films, televisieseries en video games zijn gewijd aan deze tot de fantasie sprekende periode. Ook Daniel Lee liet zich erdoor inspireren en deed voor zijn Three Kingdoms beroep op twee van Azië’s grootste supersterren.

Maggie Q werd geboren als Maggie Denise Quigley en is kind van een Amerikaanse vader en een Vietnamese moeder die elkaar ontmoetten tijdens de Vietnam-oorlog. Ze groeide op in Hawaii als jongste van vijf. Als model en televisiepersoonlijkheid kwam ze vooral aan de bak in Japan en Hong Kong, tot ze een gastoptreden deed in de Jackie Chan en Chris Tucker hit Rush Hour 2 (2001). Vanaf dan werd Maggie, die haar achternaam in Q  veranderde om die gemakkelijker te maken voor het Chinese publiek, een veelgevraagde actrice in Azië. In 2006 kreeg ze een fantastische rol aangeboden in Mission: Impossible III. Een jaar later was ze naast Bruce Willis te zien in Live Free Or Die Hard. Het leek wel een sprookje, maar zelf zegt Maggie Q daarover het volgende: “It's not like you arrive in America and they say, "Hey, come on! Do movies!" I can't just be hopping around. I have to focus and be still and make sure that I put the time and effort in. Because if I don't, I could lose it like that.”

Andy Lau is een absolute superster in Azië, als acteur én muzikant. Sinds 2000 won hij meer dan 290 muziek-awards. Als acteur werd hij bekroond tot No. 1 Box-office Actor 1985 – 2005” van Hong Kong, met een totale box office van bijna 2 miljard HKD voor 108 films in de afgelopen 20 jaar. Deze Asian Filmmaker of the Year (2006) is een creatieve duizendpoot met een eindeloze staat van dienst.

Dutch FilmWorks brengt Three Kingdoms uit op een 2-disc special edition DVD met daarop o.a. interviews met de cast en The Making Of. Uiteraard ook een aanrader op Blu-ray!

Product: DVD, Blu-ray
Details: 2-disc Special Edition DVD - Blu-ray in O-card
Distributor: Dutch FilmWorks
Releasedatum: 25 mei 2010
Regie: Daniel Lee (Black Mask)
Cast: Andy Lau (House Of Flying Daggers, Warlords), Maggie Q (Die Hard 4, Mission Impossible III)

Synopsis
China, het jaar 228. Het land is verdeeld in drie koninkrijken, die met elkaar in oorlog zijn. Zhao Zilong heeft zich aangesloten bij het leger van krijgsheer Lui Bei. Met de oudere krijger Luo Ping-an als zijn mentor groeit Zhao Zilong uit tot een moedige soldaat. Wanneer hij bij een veldslag het leven redt van Lui Bei’s jonge zoon, wordt hij gepromoveerd tot generaal. Dat zet kwaad bloed bij Luo Ping-an. Maar Zhao Zilong is ervan overtuigd dat hij een heilige taak heeft om het land tot een eenheid te smeden. Een bloedige strijd ontbrandt…

Specificaties
Beeld: 16:9 anamorphic widescreen (2.35:1) (dvd), 16:9 widescreen full HD 1080p 2.35:1 (blu-ray)
Geluid: Dolby Digital 5.1 & DTS (dvd) / DTS-HD (blu-ray) Chinees gesproken
Nederlands ondertiteld
Speelduur: 97 minuten (dvd), 102 minuten (blu-ray)
Classificatie: 16 jaar, geweld, angst

Extra’s:
• Interviews Cast & Crew
• The making of Three Kingdoms: Resurrection of the Dragon Part 1
• The making of Three Kingdoms: Resurrection of the Dragon Part 2
• Trailers
Speelduur extra’s: 153 minuten