:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Universal >> PERSBERICHT: THE WOLFMAN
PERSBERICHT: THE WOLFMAN
Bron: Universal - Datum: 2010-05-27 - Geplaatst door: Werner
THE WOLFMAN
 
"Even a man who is pure in heart and says his prayers by night, may become a wolf when the wolfbane blooms, and the autumn moon is bright." 
 
The Wolfman
 
In The Wolfman, een film geïnspireerd door Universals tijdloze horrorklassieker, vertolkt Oscarwinnaar Benicio Del Toro de rol van Lawrence Talbot, een getroubleerd aristocraat die naar het landgoed van zijn familie terugkeert na een smeekbede van Gwen Conliffe (Emily Blunt), de verloofde van zijn vermiste broer. Herenigd met de vader (Oscarwinnaar Sir Anthony Hopkins) die hij nauwelijks kent, gaat Talbot op zoek naar zijn broer. Zo komt hij erachter dat een bloeddorstig wezen dood en vernieling zaait in het dorp. Ook de achterdochtige Aberline (Hugo Weaving), een inspecteur van Scotland Yard, onderzoekt de zaak nauwgezet. Wat Talbot tijdens zijn jacht op het monsterachtige schepsel ontdekt, is zijn eigen gruwelijke lotsbestemming.
 
Special effects

Joe Johnston (Jurassic Park III) regisseert The Wolfman, en zesvoudig  Oscarwinnaar special effects artist Rick Baker heeft al zijn ontwerp- en makeup-talenten aangewend om Del Toro in de angstaanjagende Wolfman te veranderen. Baker tekende eerder al voor genreklassiekers als Star Wars, Hellboy, An American Werewolf In London, en, uiteraard, de videoclip van Thriller.

 Dvd & Blu-ray

De dvd pakt uit met maar liefst 16 minuten extra deleted en extended scenes. De Blu-ray bevat niet alleen de bioscoopversie en de Extended Version, maar ook talloze spectaculaire extra's over deze ijzingwekkende superproductie.

 Weerwolfweetjes

1. In zowat elke cultuur bestaan er weerwolflegendes. Sommige verhalen zijn even oud als het geschreven woord. Een van de allervroegste voorbeelden is het verhaal van de Griekse Koning Lycaon.

 2. De 'weer' in weerwolf betekent eigenlijk 'man/mens'. Weerwolf is dus een equivalent van 'menswolf', een menselijk wezen dat in staat is om 's nachts, of onder invloed van de maan, de gedaante van een wolf aan te nemen. Andere bronnen verwijzen naar de band met het Noorse 'vargulf.' Hiermee wordt een wolf bedoeld die een hele kudde uitmoordt, maar slechts een deel ervan opeet.
 
3. Lycantropie is het bovennatuurlijke fenomeen waarbij een mens in een wolf verandert. Wanneer de aangetaste persoon in een ander dier verandert, dan spreken we over theriantropie. "Therion" is Grieks voor wild dier. Het Grieks voor wolf is "lukos".
 
4. Een weerwolf kan op natuurlijke wijze geboren worden, lycantropie oplopen door de beet van een andere weerwolf of de krachten van een weerwolf verkrijgen door het dragen van een betoverde wolvenpels of - gordel. Er bestaan nog volop andere theorieën, zoals door het drinken van water uit de sporen van een weerwolf.
 
5. Waaraan kun je een weerwolf herkennen? Let op het samenkomen van de wenkbrauwen boven de neus, enigszins gekromde vingernagels, laagstaande oren en een ietwat deinende pas.
 
 
"Terrible things Lawrence, you've done terrible things."
 
Meerwolfweetjes
 
6. Klinische lycantropie is een bestaande psychologische aandoening waarbij de patiënt echt gelooft dat zijn lichaam verandert in een wolf of een ander schepsel.
 
7. De eerste film waarin lycantropie voorkwam was The Werewolf, een twintig minuten durende stomme film uit 1913. De grootste verdiener tot op heden is de film Wolf uit 1994, met Jack Nicholson en Michelle Pfeiffer. De meest legendarische versie is wellicht The Wolf Man uit 1941, met Lon Chaney.
 
8. Op het Caraïbische eiland Trinidad wordt het bestaan van de zogenaamde "lagahoo" algemeen aangenomen. Dit mannelijke schepsel, een verre neef van de weerwolf kan in diverse dieren veranderen. Het centaurachtige wezen kan onder meer de vorm van een paard, varken of geit aannemen.
 
9. Een weerwolf kan gedood worden met zilveren kogels of pijlen. Na zijn dood neemt de weerwolf opnieuw zijn menselijke gedaante aan.
 
10. Bands als Metallica, Genesis en Jefferson Airplane hebben allemaal nummers over weerwolven gemaakt.
 
THE WOLFMAN

Cast:
Benicio Del Toro - Lawrence Talbot
Emily Blunt - Gwen Conliffe
Anthony Hopkins - Sir John Talbot
Cristina Contes - Solana Talbot
Simon Merrells - Ben Talbot
Art Malik - Singh
Regie: Joe Johnston
Scenario: Andrew Kevin Walker, David Self, Curt Siodmak (original 1941 screenplay)
Releasedatum DVD & BLU-RAY - 15 juli
 
DVD
Beeld: 1.85:1
Audio: Engels & Frans Dolby Digital 5.1
Speelduur: 114 minuten
 
Extra's:
• Deleted & Extended Scenes:
- Lawrence Spreekt met Gwen
- Het Verhaal van Singh
- Transformatie in het Mausoleum
- Achtervolging door Londen
- Eindstrijd
 
BLU-RAY
Beeld: 1.85:1 1080p
Audio: Engels DTS-HD 5.1; Frans, Italiaans, Spaans, Duits, Japans Dolby Digital 5.1
Speelduur: Bioscoopversie 102 minuten, Extended version 118 minuten
 
Extra's:
• BD-Live
• Downloadcentrum
• Mijn Scènes
• Mijn Chat
• Mijn Filmcommentaar
• Exclusieve Content: de originele The Wolf Man uit 1941 wordt gedurende eenbeperkte tijd gratis aangeboden
• U-Control (enkel bioscoopversie)
- Take Control (36:56): videopods
- Erfenis, Legende en Overlevering (32:40):
• PIP en grafische overlays
• Alternatieve Eindes (8:03)
• Deleted en Extended Scenes (11:26)
- Lawrence Spreekt met Gwen
- Het Verhaal van Singh
- Transformatie in het Mausoleum
- Achtervolging door Londen
- Uitgebreide Eindstrijd
• Featurettes
- Terugkeer van The Wolfman (12:18)
- De Monstermaker (12:03)
- Transformatiegeheimen (15:12)
- The Wolfman Ontketend (8:42)