:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Splendid >> PERSBERICHT: GOEMON EN THE COLLECTOR
PERSBERICHT: GOEMON EN THE COLLECTOR
Bron: Splendid - Datum: 2010-08-09 - Geplaatst door: Werner
Vanaf 26 augustus liggen er twee nieuwe films in de winkel: Goemon, een spectaculair Aziatisch Robin Hood-verhaal, en The Collector, een ijzige thriller in de stijl van Saw. Goemon en The Collector worden gereleased als 2-disc Metalcase Special Edition DVD's en 1-disc Blu-ray's.

GOEMON

Goemon
is een big budget epos dat zich afspeelt in het jaar 1582. Deze imposante film van de Japanse regisseur Kazuaki Kiriya is is een ode aan de Japanse Ninjakrijgers en volksheld Ishikawa Goemon, met spectaculaire achtervolgingen over de daken van de stad, grootse veldslagen en dansende geisha’s. Een mijlpaal in het genre!

De door het volk geliefde meesterdief Ishikawa Goemon (Yosuke Eguchi), de Robin Hood van Japan, berooft de op macht beluste edelen om hun bezittingen aan de armen te kunnen even. Bij een roekeloze rooftocht steelt hij een schijnbaar waardeloze doos. Deze doos van Pandora zal echter de toekomst van het hele land bepalen. Niet lang daarna zit een leger Ninjakrijgers Goemon op de hielen… Goemon ontving twee nominaties op de Asian Film Awards, voor Best Costume Designer en Best Visual Effects. Een aanrader!

Synopsis
Kazuaki Kiriya (Casshern) maakt met het spectaculaire The Legend Of Goemon opnieuw grote indruk. Hij toont met zijn fantasy film – gebaseerd op het verhaal van Robin Hood – een waar "big budget" epos. Beter en met meer snelheid dan zijn eerste film is het stylistische CGI fantasy spektakel met indrukwekkende decors een adembenemende hommage aan de Japanse Ninja krijgers en volksheld Ishikawa Goemon.

Japan 1582: De door het volk geliefde meesterdief Ishikawa Goemon (Yosuke Eguchi), de Robin Hood van Japan, berooft de op macht beluste edelen om het zodoende aan de armen te kunnen geven. Bij een uiterst roekeloze rooftocht steelt hij een schijnbaar waardeloze doos echter zonder te weten dat deze doos van Pandora het lot van het hele land kan beïnvloeden. Kort daarna lijkt heel Japan in oproer te zijn en zit een heel leger Ninja krijgers Goemon op de hielen. Prinses Cha Cha - die verliefd op hem wordt – probeert hem te helpen om zijn missie te voltooien. Imposante achtervolgingen over de daken van de stad, grote veldslagen in de stijl van 300, dansende geisha’s en een totaal ontketende Ishikawa maken The Legend Of Goeman tot een onvergetelijke mijlpaal van dit genre…

Specificaties
Product: DVD, Blu-ray
Details: 2-disc Metalcase Special Edition DVD, 1-disc Blu-ray
Distributor: Splendid Film GmbH
Releasedatum: 26 augustus 2010
Regie: Kazuaki Kiriya
Talen: Japans / Duits
Ondertiteling: Nederlands / Duits
Beeld: 16:9
Geluid: Dolby Digital 5.1
Genre: Actie / Fantasie
Lengte: ca 123 min.
Kijkwijzer: 16 jaar, geweld


THE COLLECTOR

Van een heel andere orde is The Collector. Deze ijzingwekkende horrorfilm van Marcus Dunstan is vergelijkbaar met Saw: een kat-en-muisspel in een alleenstaand huis, bezaaid met dodelijke vallen. De soundtrack met duistere composities van Nine Inch Nails-drummer Jerome Dillon maken de sfeer van de film nog beangstigender en beklemmender.

Arkin (Josh Stewart) wordt op de hielen gezeten door opdringerige schuldeisers. In een poging zijn problemen op te lossen, plant hij een inbraak in het huis van zijn opdrachtgever. Maar wanneer hij ’s nachts het huis binnendringt, merkt hij dat een sadistische moordenaar de familie gevangen heeft genomen. Overal in het huis staan vallen. Arkin kan niet meer weg en in elke kamer wachten hem nieuwe, dodelijke verrassingen. Wanneer hij in de kelder het gefolterde gezin aantreft, ontsteekt hij in woede. Maar eerst moet hij in het huis de nog levende dochter zien te vinden… Josh Stewart, die Arkin vertolkt, heb je mogelijk al gezien in successeries als ER, CSI: Miami en The Mentalist, net zoals zijn co-acteurs Michael Reilly Burke, Andrea Roth en ‘Collector’ Juan Fernández.

Synopsis
Dunstan en Melton, de makers van Saw IV, V en VI, slagen erin om het Saw-concept op de pits te drijven. Zonder bijzaken en zonder af te dwalen concentreert de film zich totaal op het eldere scenario. Een kat-en-muisspel in een alleenstaand huis vol bezaaid met vallen. Duistere omposities van “Nine Inch Nails”-drummer Jerome Dillon dragen sterk bij aan de beangstigende en beklemmende sfeer...

Arkin (Josh Stewart) heeft veel schulden en de schuldeisers zitten hem op de hielen. Met een aatste inbraak wil hij zich redden. Hij gaat naar de villa van zijn opdrachtgever om een diamant e stelen. Maar hij is niet alleen, een gemaskerde seriemoordenaar heeft overal in het huis vallen eplaatst. Arkin is gevangen, in elke kamer wachten hem nieuwe, dodelijke verrassingen. Als hij iteindelijk in de kelder een beestachtig gefolterd gezin aantreft, ontsteekt hij in woede. aar eerst moet hij in het huis een nog levende dochter van het gezin zien te vinden…

Specificaties
Product: DVD, Blu-ray
Details: 1-disc Metalcase Special Edition DVD, 1-disc Blu-ray
Distributor: Splendid Film GmbH
Releasedatum: 26 augustus 2010
Talen: Engels / Duits
Ondertiteling: Nederlands / Duits
Beeld: 16:9
Geluid: Dolby Digital 5.1
Genre: Horror / Thriller
Lengte: Ca. 86 minuten
Kijkwijzer: 16 jaar, geweld