:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Bridge Entertainment >> PERSBERICHT: DOSSIER K.
PERSBERICHT: DOSSIER K.
Bron: Bridge Entertainment - Datum: 2010-09-02 - Geplaatst door: Werner

DOSSIER K.
Op 7 september komt de Vlaamse misdaadfilm Dossier K uit op een limited edition dubbel–dvd en op Blu-Ray!

 Een brutale moord op een spilfiguur van deAlbanese maffia in Antwerpen zet een onontkoombare clanoorlog in gang. Volgens de wetten van de Kanun, een eeuwenoude erecode uit de onherbergzame bergen van Albanië, moet bloed worden gewroken met bloed, en het is dan ook een kwestie van tijd voor er meer slachtoffers vallen. Erik Vincke en Freddy Verstuyft worden meegesleurd in een noodlottige spiraal waaruit niemand nog lijkt te kunnen ontsnappen.
 
Dossier K. is een meeslepende misdaadthrillerover passie, verraad, wraak, blinde ambitie en de onontkoombaarheid van het noodlot. Dossier K. is de spannende verfilming van regisseur Jan Verheyen naar de gelijknamige thriller van Jef Geeraerts die op 9 december 2009 in de bioscoop kwam. Carl Joos en Erik Van Looy
schreven samen dit tweede Vyncke en Verstuyft-verhaal, dat een waardige opvolger van De Zaak Alzheimer is geworden. Koen De Bouw en Werner De Smedt nemen opnieuw de hoofdrollen voor hun rekening en worden daarin bijgestaan door Hilde Debaerdemaeker, Greg Timmermans, R. Kan Albay, de Albanese Blerim Destani, Filip Peeters, Marieke Dilles en Jappe Claes.
 
Meer dan 420.000 mensen gingen naar Dossier K. kijken en ook internationaal heeft Dossier K. zijn start niet gemist. De film kwam o.a. reeds uit in Duitsland. Ondertussen werd bekend gemaakt dat Carl Joos aan een derde Vincke en Verstuyft –film aan het schrijven is.
 
De dvd van Dossier K. is verkrijgbaar in een luxueuze Limited Edition mediabook-verpakking met 34 pagina's 'behind the scenes'-fotomateriaal en teksten van regisseur Jan Verheyen. De Making Of -filmpjes van A. tot K., De Rode Loper: Special Dossier K.(19'), De Rode Loper: 1ste persconferentie met introductie cast, De Rode Loper: verslag wereldpremière, Terzake: Interview met Jef Geeraerts over de Kanun, De laatste show: interview met Jan en R. Kan Albay (met Erik Van Looy) en De zevendag dag: interview met Jan en R. Kan zijn de extra's op deze must have. Het fotoboekje met een selectie van gestilleerde setfoto's is van de hand van Nyk Dekeyser, de setfotograaf van dienst.
 
De Limited Edition van deze dubbel DVD en Blu Ray van Dossier K. is vanaf
7 september verkrijgbaar in de reguliere handel!Recent nieuws van dezelfde bron