:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Bridge Entertainment >> PERSBERICHT: LA LINEA
PERSBERICHT: LA LINEA
Bron: Bridge Entertainment - Datum: 2010-09-08 - Geplaatst door: Werner
LA LINEA
 Op 14 september komt de geniale animatie jeugdreeks uit de jaren zestig La Linea uit op 2-delige dvd-box!
 
La Linea is midden jaren zestig gecreëerd door Osvaldo Cavandoli en werd direct immens populair in Italië. Cavandoli won diverse prijzen met zijn creatie. Het onbegrijpelijke brabbeltaaltje van het La Linea–mannetje werd ingesproken door komiek en clown Carlo Bonomi, die je ook later terug hoorde in Pingu.

De interactie tussen de tekenaar en zijn stripfiguur is erg grappig en prachtig gemaakt. Het figuurtje met een Italiaans temperament geeft de tekenaar onverstaanbare opdrachten als de lijn stopt of als de tekening hem niet bevalt. In beeld verschijnt dan de hand van Cavandoli, die het verhaal steeds weer een verrassende wending geeft. Erg leuk om samen met kinderen naar te kijken. Het figuurtje uit La Linea (De lijn) was in 1969 voor het eerst te zien in een reclamefilmpje. Cavandoli ontwikkelde daarna een hele serie animatiefilms. De serie verscheen in meer dan 40 landen. In Nederland werd La Linea onder andere uitgezonden door de VPRO. De strip verscheen ook als politieke cartoon in diverse kranten.
 
De bijzondere vormgeving geeft de serie een ware cult-status! Laat je meeslepen in 105 minuten kijkplezier! De 2-delige luxe dvd box van La Linea is vanaf 14 september verkrijgbaar in de winkel.


UIT HET ARCHIEF

Recent nieuws van dezelfde bron