:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Bridge Entertainment >> PERSBERICHT: MAIGRET
PERSBERICHT: MAIGRET
Bron: Bridge Entertainment - Datum: 2010-09-13 - Geplaatst door: Werner

Op 14 september komt een 15-delige dvd-box van de politiereeks Maigret (seizoen 1 -5) met de onlangs overleden Bruno Cremer uit.

Maigret is de hoofdpersoon van 105 politieromans, geschreven door de Franse schrijver Georges Simenon. Steevast gekleed met bolhoed en bonten kraag, ontrafelt de struise commissaris Maigret een aantal moorden in Parijs. Hij wordt daarbij geholpen door zijn adjudant Torrence, die daarbij de dood vindt. Later komt Torrence terug in de verhalen.

Dit is een unieke verzamelbox met de eerste vijf seizoenen van de Franse tv-serie Maigret, waarvan in 1991 de eerste aflevering werd uitgezonden. De hoofdrol wordt vertolkt door Bruno Cremer, volgens velen de beste Maigret aller tijden. De serie speelt zich af in de jaren '50 van de vorige eeuw en geeft een sfeervol en overtuigend beeld van het Frankrijk van kort na de Tweede Wereldoorlog. Mede door het uitstekende acteerwerk van Cremer zindert elke aflevering van de psychologische spanning. 

Deze box bevat 15 DVD's met in totaal maar liefst 30 afleveringen van elk anderhalf uur. Oftewel: vele uren kijkgenot voor de talloze liefhebbers!

 De 15-delige dvd–box Maigret Collection ligt vanaf 14 september in de reguliere handel!Recent nieuws van dezelfde bron