:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Filmfreaks >> PERSBERICHT: ANIMETITELS
PERSBERICHT: ANIMETITELS
Bron: Filmfreaks - Datum: 2010-10-19 - Geplaatst door: Werner
PROFESSOR LAYTON EN DE EEUWIGE DIVA
Gebaseerd op de gelijknamige populaire Nintendo Ds-game.

Professor Layton en Luke staan voor een nieuw raadsel als de jonge zangeres Janice Quatlane hun vertelt dat ze de geest van haar overleden vriendin heeft gezien. Gentleman als Layton is, kan hij deze jongedame in haar verwarring niet in de steek laten. Om het mysterie op te lossen gaan Luke en de professor naar het wereldberoemde operahuis ‘Crown Petone’. Daar gaat de laatste opera van de geniale componist Oswald Whistler in première. De voorstelling blijkt uit te lopen op een angstaanjagend spel: de winnaar maakt kans om onsterfelijk te worden! De sleutel tot dit raadsel ligt blijkbaar in het eeuwige leven... In deze fantastische productie worden de talenten van Masakazu Kubo (Pokémon) en Akihiro Hino (maker van de game) verenigd in een feature film met alle karakters uit de beroemde saga.

• Gebaseerd op de gelijknamige DS videogames van Nintendo waarvan reeds 100 000 stuks in Nederland zijn verkocht.

Dvd-details:
Label: Kaze
Kijkwijzer: 6
Herkomst: Japan, 2009
Speelduur: 95 minuten
Geluid: Japans / Frans 2.0 / 5.1
Beeld: 16:9
Nederlands en Frans ondertiteld (dvd), Nederlands, Engels, Duits en Frans ondertiteld (blu-ray)
Releasedatum Dvd & Blu-ray: 15 november 2010


SUMMER WARS
Een fantastisch avontuur waar het onmogelijke mogelijk wordt en het virtuele reeël.

Oz is een digitaal community platform waar miljoenen avatars het grootste online sociale netwerk vormen. Er onstaat zo een tweede leven zonder de beperkingen van de werkelijkheid. Kenji, een verlegen scholier die verslingerd is aan wiskunde, doet als vakantiebaantje beheerderswerk voor Oz. Hij kan het bijna niet geloven als Natsuki, het meisje van zijn dromen, hem vraagt mee te gaan naar Nagano, haar geboorteplaats. Daar raakt hij verzeild op het tradionele feest van de Jinnouchi-clan. Al snel komt hij er achter dat Natsuki hem alleen maar heeft gevraagd om haar verloofde te spelen, zodat zij in goed daglicht komt te staan bij haar oude overgrootmoeder. Op dat moment wordt Oz aangevallen door een virus met rampen op de hele planeet als gevolg. Met de hulp van Kenji start de hele Jinnouchi-clan een ware familiekruistocht om de virtuele wereld en zijn bewoners te redden.

Na The Girl Who Leapt Through Time komt dezelfde crew met een nieuw avontuur afkomstig uit de Madhouse Studio’s (Nana, Death Note) Yoshiyuki Sadamoto (Evangelion) en Mamoru (One Piece).

• Van de alomgeprezen makers van The Girl Who Leapt Through Time
• Vertoond op diverse nationale en international festivals (waaronder het Internationaal Filmfestival van Berlijn, het BIFFF, Imagine, ...)
• Wordt nog vertoond in diverse bioscopen tijdens Camera Japan Festival.
• Hedendaags onderwerp, de omgang tussen de reële wereld met die van de virtuele.

Dvd-Details:
Label: Kaze
Kijkwijzer: 6
Herkomst: Japan, 2009
Speelduur: 110 minuten
Geluid: Japans / Frans 2.0 / 5.1
Beeld: 16:9
Nederlands en Frans ondertiteld
Releasedatum Dvd & Blu-ray: 15 november 2010