:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Filmfreaks >> PERSBERICHT: RELEASES DECEMBER 2010
PERSBERICHT: RELEASES DECEMBER 2010
Bron: Filmfreaks - Datum: 2010-11-17 - Geplaatst door: Werner
CHILDREN TALES FROM AFGHANISTAN

De nieuwe reeks dvd-boxen World Cinema Collection gaat van start met Children Tales From Afghanistan en American Dream Trilogy. Children Tales From Afghanistan bestaat uit drie recente films waarin kinderen de hoofdrol hebben, tegen de achtergrond van een veelbewogen land: Afghanistan.

Buddha Collapsed Out Of Shame
Baktay, een meisje van zes, hoort haar buurjongetje de hele tijd het alfabet opzeggen. Ze neemt zich voor om ook naar school te gaan, ondanks alle gevaren die loeren...

Regie: Hana Makhmalbaf
Herkomst: 2007
Speelduur: 78 minuten

Extra's:
• Interview met de regisseur,
• Trailers

Two Legged Horse
Een straatarm kind laat zich voor één dollar per dag bereidwillig inhuren om een rijke, maar gehandicapte jongen op zijn rug te vervoeren.

Regie: Samira Makhmalbaf
Herkomst: 2008
Speelduur: 97 minuten
Extra's:
• Trailers

Kabuli Kid
Een taxichauffeur in Kaboul vindt op zijn achterbank een achtergelaten baby en probeert alles om de moeder van het kind op te sporen...

Regie: Barmak Akram
Herkomst: 2008
Speelduur: 95 minuten
Extra's:
• Trailer

Label: Imagine
Cast: Abas Alijome, Ziya Mirza Mohamad, Hadji Gul
Geluid: Farsi / Frans / Perzisch 2.0
Beeld: 16:9
Nederlands en Frans ondertiteld
Kijkwijzer: 6 / 16
Releasedatum: 6 december 2010AMERICAN DREAM TRILOGY

De nieuwe reeks dvd-boxen World Cinema Collection gaat van start met Children Tales From Afghanistan en American Dream Trilogy. De dvd-box American Dream Trilogy bevat drie films van de Iraans-Amerikaanse filmmaker Ramin Bahrani. Adept van in realisme gedrenkte, krachtige verhalen, werd Bahrani bekend met lange speelfilms over "onzichtbare" mensen. Als zoon van Iraanse immigranten heeft hij een zwak voor mensen in de marge van de Amerikaanse samenleving. Beschouwd als één van de meest veelbelovende filmmakers in de Verenigde Staten, werd Ramin Bahrani in 2008 onderscheiden met de prestigieuze Someone to Watch-prijs van de Independent Spirit Awards.

Man Push Cart
In zijn debuutfilm schildert Bahrani het sombere leven van Ahmad die in Pakistan een rockster was maar in Manhattan moet overleven als straatventer.

Herkomst: 2005
Speelduur: 86 minuten

Chop Shop
Chop Shop is het onsentimentele portret van het gedreven Latino straatkind Alejandro dat woont en werkt in een garage in het als "Iron Triangle" omschreven gebied van de New Yorkse Queenswijk.

Herkomst: 2007
Speelduur: 84 minuten
Extra's:
• Interview met de regisseur,
• Trailers

Goodbye Solo
In Goodbye Solo is Bahrani's protagonist Solo een goedlachse Senegalese taxichauffeur die in de schaduw van de Amerikaanse droom ronddoolt en besluit zich over een verdoemde ziel te ontfermen.

Herkomst: 2008
Speelduur: 91 minuten

Extra's:
• Audiocommentaar van de regisseur,
• interview met de regisseur,
• trailers

Label: Imagine
Cast: Ahmad Razvi, Alejandro Polanco, Souleymane Sy Savane
Geluid: Engels 5.1 / Engels 2.0 / Farsi 2.0
Beeld: 16:9
Nederlands en Frans ondertiteld
Kijkwijzer: 6 / 16
Releasedatum: 6 december 2010


WHITE MATERIAL

De in Afrika opgegroeide Claire Denis keert met deze film terug naar het continent waar ook haar debuut Chocolat (1988) zich afspeelde. Deze keer draait het om een Franse plantage-eigenares (Isabelle Huppert) in een land dat steeds verder uiteenvalt door een gewelddadige burgeroorlog. De koppige Maria negeert waarschuwingen over een naderend rebellenleger met kindsoldaten en wil koste wat kost de koffieplantage draaiend houden, ook al zijn de arbeiders op de plantage al gevlucht. Het is het verhaal van een vrouw die vindt dat zij daar op haar plek is, terwijl veel Afrikanen haar zien als een buitenstaander, een ongewenst overblijfsel van het Europese kolonialisme. Denis schreef het scenario samen met de Franse schrijfster Marie N’Diaye, die afgelopen jaar de belangrijkste Franse literaire prijs (de Prix Goncourt) won.

DVD details:
Regie: Claire Denis
Label: Melimedias
Cast: Isabelle Huppert, Christophe Lambert, Nicolas Duvauchelle
Herkomst: Frankrijk / Kameroen, 2009
Speelduur: 102 minuten
Geluid: Frans 5.1 / 2.0
Beeld: 16:9
Nederlands ondertiteld
Kijkwijzer: 16JE L'AIMAIS

Tijdens een nacht in het afgelegen vakantiehuis van de familie, deelt Pierre met zijn schoondochter Chloé het geheim dat hem al twintig jaar gevangen houdt. Hij vertelt over z'n passionele liefde voor de veel jongere Mathilde, voor wie hij destijds niet alles kon opgeven. Hij koos toen voor zekerheid, het bekende. Maar deed hij dat om de juiste redenen? En als hij zijn leven zou kunnen overdoen, zou hij dan nog dezelfde keuze maken? Daniel Auteuil (Caché), Marie-Josée Croze (The Diving Bell And The Butterfly) en Florence Loiret Caille (Code Inconnu) spelen de hoofdrollen in Je L'Aimais, een romantisch drama van Zabou Breitman (L'Homme De Sa Vie) naar de roman van Anna Gavalda (Ensemble, C'est Tout).

DVD details:
Regie: Zabou Breitman
Label: Liberty Production
Cast: Daniel Auteuil, Marie-Josée Croze, Florence Loiret Caille
Frankrijk, 2009, 135 minuten, Frans DD5.1, 16:9, Nederlands ondertiteld
Kijkwijzer: 12
Releasedatum: 20 december 2010


OLD JOY

Mark heeft een huis, een baan en een zwangere vrouw. Zijn oude vriend Kurt (gespeeld door singer/wongwriter Will Oldham, ook bekend als Bonnie "Prince" Billy) leidt een vrij en ongebonden leven. Ze zijn elkaar de afgelopen jaren steeds minder gaan zien - zo gaan die dingen. Old Joy laat hun weekendwandeling zien in de schitterende oerbossen van Cascade Mountains ten oosten van Portland, Oregon. Zonder veel woorden proberen de oude vrienden elkaar en elkaars manier van leven weer te begrijpen en te rechtvaardigen. In deze secure, meditatieve zwanenzang voor de verloren vreugde van de jeugd speelt het landschap een belangrijke rol en wordt er vooral in de fraaie stiltes over het onderwerp gesproken. Beheerst en ontroerend.

* Winnaar van de VPRO Tiger Award, IFFR 2006
* Met muziek van Yo la Tengo

DVD details:
Regie: Kelly Reichardt)
Label: Tiger Releases
Cast: Daniel London, Will Oldham
Herkomst: Verenigde Staten, 2006
Speelduur: 76 minuten
Geluid: Engels Dolby Surround 2.0
Beeld; 4:3
Nederlands ondertiteld
Kijkwijzer: 12
Releasedatum: 20 december 2010

Extra's:
• Trailers


GO WITH PEACE JAMIL

Het aangrijpende drama Go With Peace Jamil draait om Jamil, een Arabische jongeman die in Kopenhagen betrokken raakt bij het vereffenen van oude rekeningen - tegen wil en dank. Shargawi schetst met zijn kleurrijke Arabische cast op volwassen, trefzekere wijze het Arabische immigrantenmilieu in een grote westerse stad, waar amper een woord - in dit geval - Deens aan te pas komt. De tragedie wordt voortgedreven door de kracht van familiebanden, en de loyaliteit tussen vrienden, religieuze scheidslijnen binnen de Arabische gemeenschap, en door Jamils liefde voor zijn zoontje en zijn vrouw, van wie hij vervreemd is geraakt. Omar Shargawi over zijn debuutfilm: 'Het verhaal komt voort uit de ballast die veel vluchtelingen uit het Midden-oosten met zich meedragen als ze in hun nieuwe thuis in het westen arriveren. Ik wilde in hun gedachtenwereld komen, maar ook de schoonheid van de Arabische cultuur laten zien en de warmte en die liefde die bestaat tussen de meeste Arabieren.'

* Winnaar van de VPRO Tiger Award, IFFR 2008

DVD details:
Regie: Omar Shargawi
Label: Tiger Releases
Cast: Dar Salim, Khalid Al-Subeihi, Munir Shargawi
Herkomst: Denemarken, 2008
Speelduur: 90 minuten
Geluid: Arabisch / Deens Dolby Surround 2.0
Beeld: 16:9
Nederlands en Engels ondertiteld
Kijkwijzer: 16
Releasedatum: 20 december 2010

Extra's:
• TrailersVAMPIRE GIRL VS. FRANKENSTEIN GIRL

Op Valentijnsdag krijgt Jyugon een bonbon aangeboden van de lieftallige Monami. De vulling bestaat uit bloed. Haar bloed: want zij is Vampire Girl! Monami is echter niet de enige die een oogje heeft op de knappe Jyugon. Ook Keiko probeert hem voor zich te winnen. Wanneer de ruzie tussen de twee meiden uitmondt in de dood van Keiko, wordt ze door de onderdirecteur - een kruising tussen Dr. Frankenstein en Kabukiman - weer in elkaar geknutseld met lichaamsdelen van andere studenten. Keiko keert terug als Frankenstein Girl. De strijd kan beginnen... De titel van deze over the top Japanse Troma, van de maker van Tokyo Gore Police en de maker van Stacy, wordt helemaal waargemaakt. Uitbundige special effects, bloedfonteinen en foute humor wisselen elkaar in hoog tempo af. Bovendien zit de film tjokvol krankjoreme personages: gothic Lolita’s, automutilanten en Japanse meisjes die in speciale make-up naar school komen, omdat ze liever zwart zouden zijn en dikke negerlippen hebben! Maar Frankenstein Girl takes the cake: deze dame kan zich meteen boormachine ombouwen tot... helicopter! Haar eindgevecht met Vampire Girl is het mafste en meest hysterische dat de Japanse cultcinema momenteel te bieden heeft.

DVD details:
Regie: Naoyuki Tmomatsu / Yoshihiro Nishimura
Label: Shock
Cast: Yukie Kawamura, Takumi Saitô, Jiji Bû
Herkomst: Japan, 2009
Speelduur: 84 minuten
Geluid: Japans Dolby Digital
Beeld: 16:9
Nederlands ondertiteld
Kijkwijzer: 16
Releasedatum: 20 december 2010

Extra's:
• Behind the scenes,
• Japanese release day stage greetings with stars and directors,
• trailer,
• trailershowSAMURAI AVENGER: THE BLIND WOLF

Tijdens een campingtocht wordt een familie overvallen door de notoire psychopaat Nathan Flesher. Vrouw en kind worden bruut vermoord en de man wordt gedwongen z'n eigen ogen uit te steken. Vijf jaar na de slachtpartij keert de man, alias Blind Wolf, terug naar de onheilsplek als bekwaam samurai, op zoek naar wraak. Wat hij niet weet is dat zeven moordenaars hem opwachten, ingehuurd door Flesher om hem voorgoed uit de weg te ruimen. Maar met hulp van de mysterieuze zwaardvechter Drifter kan niets hem stoppen om Flesher op te sporen en voor eens en altijd met hem af te rekenen. De ultieme krachtmetingen in deze new-age hybride actiefilm vormen een hommage aan verschillende samurai- en spaghettiwestern-klassiekers. Het genre van de "sushi western" is geboren!

DVD details:
Regie: Kurando Mitsutake
Label: Shock
Cast: Kurando Mitsutake, Jeffrey James, Domiziano Arcangeli
Herkomst: Japan, 2009
Speelduur: 92 minuten
Engels Dolby Digital
Nederlands ondertiteld
Kijkwijzer: 16
Releasedatum: 20 december 2010

Extra's:
• Behind the scenes,
• bloopers,
• choreografie van het zwaargevecht,
• audiocommentaar,
• diashow,
• trailer,
• trailershow