:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Splendid >> PERSBERICHT: IP MAN 2 EN ONG BAK 3
PERSBERICHT: IP MAN 2 EN ONG BAK 3
Bron: Splendid - Datum: 2010-12-06 - Geplaatst door: Werner
IP MAN 2 & ONG BAK 3
Twee top martial arts films
Twee must have films, IP Man 2 en Ong Bak 3, voor de liefhebbers van martial arts!

IP MAN 2
Op 25 november komt Ip Man 2 uit op dvd en blu-ray. Ip Man 2 is het vervolg op het verhaal over de leermeester van Bruce Lee, Ip Man, ook wel gekend als Yip Kai-man. Ip Man (1893-1973) was een Chinees krijgskunstenaar en bezieler van vandaag de dag wereldberoemde martial arts scholen. Enkele studenten van hem werden later zelf bekende martial arts leraars. Ook Bruce Lee, die later wereldberoemd werd als acteur, volgde zijn opleiding bij hem. Nadat IP Man (Donnie Yen) in de tweede Chinees-Japanse oorlog zijn vechtkunsten tegen de Japanners inzette, vluchtte hij in 1949 naar Hongkong en probeerde daar een Wing Chun vechtschool op te richten. Als de machtige meester Hung (Sammo Hung) dat hoort, stelt hij IP Man voor een hachelijke opgave. Hij moet in een gevecht tegen de klok tegen vechters van alle mogelijke stijlen het nodige respect verdienen. Ook van de kant van een corrupte politie officier (Charlie Mayer) en de Britse bokskampioen Twister (Darren Shahlavi) dreigt gevaar. Voor IP Man gaat het om de eer van het Chinese volk maar ook om de kans zijn vechtschool te kunnen openen.

Ip Man 2 overtreft de hoge verwachtingen en dat is in de eerste plaats te danken aan de voortreffelijke cast. Darren Shahlavi (Watchmen), Simon Yam (Storm Warriors) en Sammo Hung (14 Blades) staan garant voor spectaculaire vechtkunst van het allerhoogste niveau. Ip Man zelf kan enkel worden neergezet door een top martial arts kunstenaar, en die wordt opnieuw neergezet door de weergaloze Donnie Yen. Het succes van Ip Man 1 en 2 maakte dat een heleboel Ip Man-filmprojecten uit de grond rezen, in de hoop te kunnen teren op de populariteit van de vereerde krijgskunstenaar. Donnie Yen heeft de Chinese media onlangs laten weten dat hij na Ip Man 2 geen gestalde meer zal geven aan het personage: "I would never ever touch any films related to Ip Man. This will be my final film (Ip Man 2) on the subject. Whenever something becomes a success, everyone would jump on the bandwagon, this is very frightening. Did you know how many Ip Man films are in production? Under such condition, we would not progress, it'd only lead to over-saturation of the subject matter."

Synopsis
Na het wereldwijde, sensationele succes van het verhaal over de leermeester van Bruce Lee, s regisseur Wilson Yip meteen aan het vervolg begonnen. Dat IP MAN 2 de hoge verwachtingen zelfs overtreft, is in de eerste plaats te danken aan de voortreffelijke cast. Opnieuw Donnie Yen (IP Man), Darren Shahlavi (Watchmen), Simon Yam (Storm Warriors) en ammo Hung(14 Blades) staan garant voor spectaculaire vechtkunst van het allerhoogste niveau. Ook de perfect gechoreografeerde gevechten en de superieure soundtrack behoren tot het
beste wat het genre in de afgelopen jaren heeft kunnen bieden.

Nadat IP Man (Donnie Yen) in de tweede Chinees Japanse oorlog zijn vechtkunsten tegen de apanners inzette, vluchtte hij in 1949 naar Hongkong en probeerde daar een Wing Chun vechtchool op te richten. Als de machtige meester Hung (Sammo Hung) dat hoort, stelt hij IP Man voor een hachelijke opgave. Hij moet zich in een gevechttegen de klok tegen vechters van alle mogelijke stijlen het nodige respect verdienen. Ook vanuit de kant van een corrupte politie offi cier Charlie Mayer) en de Britse bokskampioen Twister (Darren Shahlavi) dreigt nog meer gevaar. Voor IP Man gaat het om de eer van het Chinese volk maar ook om de kans zijn vechtschool te kunnen penen.

Specificaties:
Release: 25 november 2010
2 Disc Special Edition DVD
1 Disc Blu-ray
Regie: Wilson Yip
Cast: Donnie Yen, Lynn Hung, Simon Yam, Sammo Hung Kam-BO
Talen: Kantonees, Duits
Ondertiteling: Nederlands, Duits
Beeld: 16:9
Geluid: Dolby Digital 5.1
Genre: Actie/ Martrial Arts
Lengte: Ca. 104 minuten
Kijkwijzer: 16 jaar, geweld


ONG BAK 3

Op 16 december komt nog een ander langverwacht vervolg uit: Ong Bak 3.

De eerste Ong Bak (2002) bracht wereldwijd miljoenen mensen op de been. De tweede film werd opnieuw een box office succes, waardoor het laatste deel van de trilogie, opnieuw met Tony Jaa, ook al snel werd aangekondigd. Tien (Tony Jaa) heeft alles verloren: zijn vader, stiefvader en broers werden vermoord. Hij is aan het eind van zijn krachten en verliest ook nog eens de vechtkunst waarvoor hij zijn leven lang heeft getraind. Tien is gevangen genomen door lord Rajasena (Sarunyu Wongkrachang) die hem tot 13 gruwelijke folteringen veroordeelt. Dankzij de goede zorgen van de dorpelingen komt hij er langzaamaan weer bovenop. De gebroken muay-thai krijger Tien probeert de demonen uit de duistere kant van zijn ziel te beteugelen. Door meditatie en discipline leert hij ‘natayuth’, een nieuwe vechtkunst die hem sterker maakt dan ooit. Zo start Tien zijn voorbereiding om wraak te nemen op zijn kwelgeesten Demon Crow (Dan Chupong) en Rajasena... In Ong Bak 3 vechten Tony Jaa en Dan Chupong meer gevechten uit dan ooit. Door de vele folteringen moet Tien bovendien een beroep doen op zijn karakter, én een soort van ‘beenderloze’ gevechtstechniek.

Synopsis:
De virtuoze en genadeloze afsluiting van de legendarische martial-arts trilogie gaat van start waar Ong Bak 2 eindigt. Een mysterieuze plot vol zwarte magie en duistere krijgers maakt van Ong Bak 3 een meeslepend avontuur over de muay-thai legende. Het team rond Tony Jaa Ong Bak 1 & 2, Revenge Of The Warrior) is betrokken geweest bij alle hoogtepunten van het enre van de afgelopen jaren en levert wederom uiterst spectaculaire actie amusement af, zoals at eigenlijk alleen maar uit Thailand afkomstig kan zijn. Tien (Tony Jaa) heeft bijna alles verloren: zijn vader, stiefvader en broers zijn vermoord. ij is totaal kapot en aan het eind van zijn krachten en verliest ook nog eens de vechtkunst aarvoor hij zijn leven lang heeft getraind. Hij is gevangen genomen door lord Rajasena Sarunyu Wongkrachang) en wordt tot 13 gruwelijke folteringen veroordeeld en vrijwel tot de ood gemarteld. Door de zorg van dorpelingen komt hij weer tot leven. Tien probeert vervolgens eer op krachten te komen en de demonen uit de duistere kant van zijn ziel te beteugelen. De gebroken muay-thai krijger leert door meditatie en discipline de nieuwe vechtkunst “natayuth”. it maakt hem sterker dan ooit tevoren. Aan één stuk door bereidt hij zich voor om meedogenloos wraak te nemen op zijn kwelgeesten Demon Crow (Dan Chupong) en Rajasena...

Specificaties:
Release: 16 december 2010
2 Disc Special Edition DVD
1 Disc Blu-ray
Regie: Tony Jaa, Panna Rittikrai
Cast: Tony Jaa, Sorapong Chatree, Nirut Sirichanya
Talen: Thais, Duits
Ondertiteling: Nederlands, Duits
Beeld: 16:9
Geluid: Dolby Digital 5.1
Genre: Actie
Lengte: Ca. 95 minuten
Kijkwijzer: 16 jaar, geweldUIT HET ARCHIEF