:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Homescreen >> PERSBERICHT: RELEASES DECEMBER 2010-JANUARI 2011
PERSBERICHT: RELEASES DECEMBER 2010-JANUARI 2011
Bron: Homescreen - Datum: 2010-12-07 - Geplaatst door: Werner

4 nieuwe releases in Homescreens gerestylde Innergy-label:

AYURVEDA - ART OF BEING

Ayurveda (letterlijk: de wetenschap van het leven) is één van de oudste geneeswijzen ter wereld en vindt zijn oorsprong in India. De kern van Ayurveda is het idee dat genezing wordt bereikt door het herstel van de balans tussen lichaam en geest. In de documentaire Ayurveda - Art Of Being neemt de Indiaas-Franse regisseur Pan Nalin (bekend van Samsara) ons mee op een intense, zinnelijke reis door landschappen van adembenemende schoonheid in India, Griekenland en de Verenigde Staten. We zien hoe ayurvedische artsen hun patiënten behandelen met natuurlijke grondstoffen als boomschors en leem en hoe de menselijke wil ongekende kracht blijkt te bezitten. Ayurveda blijkt dicht bij het moderne leven te staan: van homeopathie tot het gebruik van schoonheidsproducten uit de natuur als shampoo en groene klei - allemaal vinden ze hun oorsprong in deze eeuwenoude geneeskunst. 

Release-datum: 7 december
Regie: Pan Nalin
 


THE SERIOUS BUSINESS OF HAPPINESS

We kennen het begrip 'cultural creatives' uit de film What The Bleep Do We Know. Naar schatting zo'n 100 miljoen mensen op deze aarde zijn op een spirituele zoektocht naar een diepere zelfrealisatie. De Living Luminaries in The Serious Business Of Happiness zijn moderne, verlichte mensen die ons zijn voorgegaan in het zoeken naar innerlijk 'geluk'. Ze vertellen over hun ervaringen tijdens deze zoektocht en maken ons deelgenoot van hun wijsheid, spiritualiteit, filosofische kennis en vooral van hun nieuwe inzichten. De 'gidsen' die we ontmoeten in de film zijn Eckhart Tolle (De Kracht van het Nu), Marianne Williamson (Terugkeer naar Liefde), Nachum Shiffren en vele anderen. Deze verhalen helpen mensen het leven een andere wending te geven en tot meer inzicht te komen in de betekenis van en het omgaan met angst en pijn, liefde en relaties, succes en mislukking, seksualiteit en de beleving van het goddelijke.
 
Release-datum: 7 december
Regie: Larry Kurnarsky
 

UNMISTAKEN CHILD
 
In 2001 sterft Meester Lama Konchog, een van de grootste Tibetaanse bemiddelaars van onze tijd. Zijn verlegen en toegewijde leerling, Tenzin Zopa, wordt onverwacht door de Dalai Lama aangesteld om de reïncarnatie van zijn overleden meester te vinden. Met behulp van astrologie, droomduiding en het gefluister van dorpsbewoners reist Tenzin per helicopter, op een ezel en te voet op zoek naar het unmistaken child. Deze zoektocht transformert Tenzin van een nederige bediende in een spiritueel leider. Visueel adembenemend en emotioneel aangrijpend, Unmistaken Child is de eerste documentaire over de zoektocht naar een gereïncarneerde meester. Visueel adembenemend, emotioneel aangrijpend en opgenomen over een periode van vier jaar volgt de film een eeuwenoude, heilige zoektocht.
 
Release-datum: 7 december
Regie: Nati Baratz
 

STEPS OF MINDFULNESS

Volg de wereldberoemde Zen meester Thich Nhat Hanh op een reis naar India, waar de wortels van het boeddhisme liggen. Beelden van deze reis worden afgewisseld met fragmenten van lezingen die Thich Nhat Hanh onderweg gegeven heeft. Vergezeld door zijn monniken en nonnen bezoekt Thich Nhat Hanh historische plaatsen zoals Bodh Gaya, waar de Boeddha verlichting bereikte. In deze film wordt aangetoond dat we door het beoefenen van 'aandacht' inzichten kunnen verwerven die ons in staat stellen onze gedachten en daden te richten op het

bevorderen van vrede. Thich Nhat Hanh (1926) is een Vietnamese monnik, schrijver en vredesactivist. Hij is de grondlegger van het geëngageerd boeddhisme. Zijn universele benadering en zijn koppeling van meditatie en sociale actie hebben in brede kring belangstelling gewekt. De oefening om in aandacht te leven vormt daarbij steeds de basis. Steps Of Mindfulness nodigt de kijker uit om de weg van aandacht te volgen en een innerlijke reis te maken.

Release-datum: 7 december
Regie: Thomas Lüchinger
 

Verwacht voor januari:

 DEEPAK COPRA - GROW YOUNGER LIVE LONGER
 
Kan de menselijke geest het lichaam daadwerkelijk beïnvloeden? Kan een heldere en positieve denkwijze het verouderingsproces vertragen? Is het echt mogelijk om een biologische leeftijd te hebben die 10 tot 15 jaar jonger is dan je kalenderleeftijd? In Grow Younger Live Younger bewijst Deepak Chopra dat dat kan. Duizenden mensen hebben in zijn gezondheidscentrum 'Chopra Center for Well Being' met succes deelgenomen aan zijn effectieve tien-stappenplan. Zijn visie is dat het menselijk lichaam inderdaad verandert als je ouder wordt, maar de wijze waarop je denkt over je lichaam heeft een directe invloed op het verouderingsproces. Met zijn praktische tien-stappenplan geeft Deepak Chopra samen met zijn collega Dr. David Simon op overzichtelijke wijze hulp bij een groeproces in denken en doen, in gezond zijn en gezond blijven. Zijn revolutionaire plan leert je controle te krijgen over je mentale, fysieke en spirituele zelf. Hoe oud je ook bent, je kunt geestelijk en lichamelijk altijd fit en jong blijven!
 
Deepak Chopra is een van de meest geliefde en succesvolle schrijvers op het gebied van zingeving, wetenschap en spiritualiteit. Ook verkrijgbaar: Deepak Chopra's Seven Spirital Laws Of Yoga.
 
Release-datum: 11 januari
 

DEEPAK CHOPRA - SEVEN SPIRITUALS LAWS OF YOGA
 
Het woord yoga komt van het Sanskriet en betekent eenheid. Yoga heeft de kracht om je geest, gevoel en lichaam te beheersen en met elkaar te verbinden. De 'Seven Spiritual Laws of Yoga' en de hierin door Deepak Chopra en David Simon besproken technieken geven je de mogelijkheid je volle creatieve potentiaal, je capaciteit tot liefhebben en de mogelijkheid tot succes en geluk in al je aspecten van het leven te vinden. Zowel voor ervaren yoga beoefenaars als beginnelingen: The Seven Spiritual Laws Of Yoga brengen je in contact met een rijkdom aan technieken, mantras, oefeningen en een enorme verschedenheid aan yoga houdingen. Een bijzondere en krachtige gids naar een gelukkiger en harmonieuze leven.
 
Release-datum: 11 januari
 

VISION – HET LEVEN VAN HILDEGARD VON BINGEN

Een van de meest inspirerende geesten van de Middeleeuwen.
Hildegard, afkomstig van een rijke Duitse familie, wordt op 8-jarige leeftijd voor haar opvoeding naar een Benedictijns vrouwenklooster gebracht. Ze leert Latijn lezen en schrijven van haar mentor Jutta, maar ook geneeskunst. Al snel excelleert ze in alles. Als Jutta sterft, schrikt Hildegard van de littekens van zelfkastijding op Jutta's lichaam en zweert ze de gebruiken van de orde te veranderen.

Hildegard, slechts 15, wordt de abdis van het klooster en door op subtiele wijze haar intelligentie en diplomatie te gebruiken probeert ze de wetten en regels te veranderen. Sinds jonge leeftijd heeft ze sterke visioenen die ze opneemt. Deze mythische berichten deelt ze met haar superieur. De officiële kerkelijke autoriteiten zijn eerste sceptisch, maar de paus verleent zijn steun en geeft haar toestemming deze openbaringen te publiceren. Hiermee neemt Hildegard's leven een keerpunt. Ze krijgt toestemming haar eigen klooster te stichten en start een revolutionaire en humanistische benadering van het geloof.

Componist, wetenschapper, dokter, schrijver, poëet, mysticus, politcus, ecologisch activiste.. Hildegard van Bingen was een vrouw die haar tijd ver vooruit was. Eeuwen later werden Dante en Leonardo Da Vinci geinspireerd door haar werk.
 
Regie: Margarethe von Trotta
Release-datum: 11 januari
 

SUBMARINO
De nieuwe film van de regisseur van Festen
 
****" - DE Volkskrant
"****" - NRC Handelsblad
"****" - Algemeen Dagblad
- "****" - VPRO GIDS
"****" - VERONICA MAGAZINE
 

Nick en zijn jongere broer groeien op in armoede met een alcoholische moeder, maar vinden troost bij hun baby broertje. Ze geven hem de liefde en zorg die hun tekortschietende moeder niet kan geven. Tot het gezin door een schokkende gebeurtenis uit elkaar wordt gedreven. Nick is inmiddels dertiger en komt net uit de gevangenis. Hij is bodybuilder en heeft moeite om zijn boosheid te bedwingen. Zijn onmacht om contact met zijn broer te zoeken en te houden maakt hem nog bozer en doet hem grijpen naar de fles.Zijn broer is alleenstaande vader en verslaafd aan de drugs. Hij wil niets liever dan een beter leven voor zijn 6-jarige zoon Martin. Beide broers leven afgezonderd van elkaar en brengen hun hele leven door met pogingen om lief te hebben en hun verleden te vergeten en te begrijpen. Snel zullen ze de kans krijgen om weer met elkaar in contact te komen en zich te realiseren dat hen niets te verwijten valt.

 
Het ontroerende en hoopvolle Submarino is gebaseerd op een boek van Jonas T. Bengtsson.
 
Release-datum: 11 januari
Regie: Thomas Vinterberg
 

COSA VOGLIO DI PIÙ [WHAT MORE DO I WANT]
 

"Liefde is zoals het weer, je hebt er geen controle over ****" - De Telegraaf

- "Delicaat, met overtuigende vertolkingen gekruid liefdesdrama" - Humo

"Gepassioneerde Seksscenes" - NRC Handlesblad

"Twee mensen hervinden een vurige passie in elkaars armen" - Trouw

"Een toevallige ontmoeting. Een lichte flirt. Een tijdje later gevolgd door

stomende seks." - De Morgen
 

Anna woont samen met Alessio, werkt op een kantoor en is tevreden met haar leventje. Maar op een dag ontmoet ze op een feestje de getrouwde Domenico. Op een onschuldige manier flirten ze met elkaar. Todat Anna Domenico bij toeval een tweede keer ontmoet.  Ze worden stapelverliefd en Anna en Domenico leveren zich compleet over aan passionele hartstocht. Als ze Domenico ziet verlangt ze naar een leven met hem. Domenico wil ook niets liever dan met Anna zijn en vergeet liever zijn gezin. Ze brengen zoveel tijd mogelijk samen door in bed, in een goedkoop hotel. Als ze samen zijn bestaat alleen het bed nog.  Langzamerhand druppelen echter ook schuldgevoelens naar binnen. Cosa Voglio Di Più is een zinderend Italiaans drama over passie en verscheurdheid van de regisseur van Pane E Tulipani, met de Italiaanse steractrice Anna Rohrwacher (De Eenzaamheid Van De Priemgetallen, Io Sono L'Amore) in de hoofdrol.

 

Release-datum: 11 januari

Regie: Silvio Soldini

 

SASHA
 

Sasha is jong en heeft grote dromen. Hij is muzikaal enorm getalenteerd en wil een grote pianist worden. Binnenkort moet hij auditie doen voor een beroemd conservatorium, maar in zijn gedachten is hij alleen maar bezig met zijn knappe muziekleraar Gerhard.In het diepste geheim heeft hij een enorme crush op hem. Sasha doet zijn uiterste best zijn gevoelens en seksualiteit weg te drukken. Zijn ouders zijn namelijk nogal homofoob. De enige wie hij zijn gevoelens durft te delen is zijn beste vriendin Jiao, maar haar reactie is niet wat hij hoopt. Als Gerhard pltoseling aankondigt dat hij gaat verhuizen naar een andere stad, stort Sasha's wereld in. Hij zakt voor zijn auditie en zweert dat hij nooit meer piano zal spelen. Tegelijkertijd kan hij onmogelijk zijn gevoelens nog langer

verbergen. Met alle gevolgen van dien...
 

Release-datum: 11 januari

Regie: Dennis Todorovic