:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Filmfreaks >> PERSBERICHT: RELEASES FEBRUARI 2011
PERSBERICHT: RELEASES FEBRUARI 2011
Bron: Filmfreaks - Datum: 2011-01-10 - Geplaatst door: Werner

THE IMMACULATE CONCEPTION OF LITTLE DIZZLE

"Datameister" Dory staat op straat. Nu hij zijn goedbetaalde maar strontvervelende baantje als computerprogrammeur kwijt is, moet hij zo snel mogelijk iets anders zien te vinden. Voorlopig kan hij in ieder geval aan de bak als nachtconciërge bij een marktonderzoekbureau. Met zijn prettig gestoorde collega's besteedt hij een groot deel van zijn nachtelijke werkuren aan het oppeuzelen van de zeer verslavende koekjes die centraal staan in een geheimzinnig onderzoek. De bijwerkingen van de lekkernij bestaan echter uit hallucinaties, darmklachten en stemmingswisselingen. Ook was Dory niets verteld van de blob die in zijn maag uitgroeit tot een prachtige blauwe vis...

DVD details:
Regie: David Russo
Label: Filmfreak
Cast: Marshall Allman, Melissa D. Brown, Jay Wesley Cochran
Herkomst: Verenigde Staten, 2009
Speelduur: 142 minuten
Geluid: Engels Dolby Surround 2.0
Beeld: 16:9
Nederlands en Frans ondertiteld
Kijkwijzer: 12
Releasedatum: 14 februari 2011
 
Extra's:
• Trailers
     

JE VEUX VOIR
 
Kun je een beroemde actrice die voor een gala in Libanon is, in een auto zetten en rondrijden door zuidelijk Libanon, langs de verwoestingen van een burgeroorlog? In de eerste scènes van Je Veux Voir twijfelt de crew aan die onderneming, maar Catherine Deneuve, die zichzelf speelt, zegt eenvoudig: 'Je veux voir.' Waarna de bekende Libanese acteur Rabih Mroué haar langs ruïnes, kapotgeschoten dorpen en eindeloze vlaktes met puin rijdt. Langzaam ontstaat er een band tussen de twee. De regisseurs spelen een subtiel spel met de kijker. Een beambte verbiedt ze om te filmen bij een verwoest gebouw, de crew springt tevoorschijn als Mroué de auto een 'mijnenveld' instuurt, soms zien we wereld vanuit de auto en soms kijken we de auto in. Deze perspectiefwisseling maakt de afstand tussen de personages en de werkelijkheid groter en laat de kijker achter met de vraag: is er plaats voor kunst in zo'n verwoeste wereld? Je Veux Voir werd medeondersteund door het Hubert Bals Fonds van het IFFR.
 
DVD details:
Regie: Joana Hadjithomas / Khalil Joreige
Label: Tiger Releases
Cast: Catherine Deneuve, Rabih Mroué
Herkomst: Libanon / Frankrijk, 2008
Speelduur: 76 minuten
Geluid: Frans / Arabisch Dolby Surround 2.0
Beeld: 16:9
Nederlands ondertiteld
Kijkwijzer: AL
Releasedatum: 14 februari 2011
 
Extra's:
• Trailers
 

MADEINUSA

Een afgelegen bergdorpje in Peru. De 'tiemp santo' is het hoogtepunt van het jaar voor de dorpelingen. Elk jaar wordt een jong meisje uit het dorp verkozen tot Heilige Maagd (Madeinusa). Meteen daarop barst het carnavaleske feest los en doet men alles wat God verboden heeft. Samen met haar zus zorgt Madeinusa voor haar vader, de burgemeester van het dorp, die regelmatig dronken thuiskomt en zich dan tussen de meisjes in bed wurmt. De komst van Salvador, een gringo uit de grote stad, zal het lot van Madeinusa beïnvloeden. Regisseur Claudia Llosa gunt de kijker met haar geslaagde en vakkundig gemaakte eerste speelfilm een kijkje in een onbekende, ontoegankelijke en langzaam verdwijnende wereld. Een wereld van armoede en rijke religieuze rituelen, maar ook de wereld van een opgroeiend meisje dat vragen begint te stellen bij dingen die voorheen vanzelfsprekend leken.
 
Madeinusa won op het IFFR van 2006 de prijs van de internationale filmcirtici en was genomineerd voor een VPRO Tiger Award
 
DVD details:
Regie: Claudia Llosa
Label: Tiger Releases
Cast: Magaly Solier, Carlos de la Torre, Yiliana Chong
Herkomst: Peru / Spanje, 2005
Speelduur: 100 minuten
Geluid: Spaans Dolby Surround 2.0
Beeld: 16:9
Nederlands ondertiteld
Kijkwijzer: 12
Releasedatum: 14 februari 2011
 
Extra's:
• Trailers
     

RETURN TO HANSALA

Er zijn 17 lijken aangespoeld in de Spaanse kustplaats Algeciras. Eén ding staat vast, het zijn Afrikanen. De grote vraag is echter: Wie zijn het? De hulp wordt ingeroepen van Martin (José Luis Garcia Pérez), directeur van het uitvaartcentrum. In de hand van één van de lijken vindt hij een telefoonnummer. Als Martin het nummer draait, wordt er opgenomen door Leila, de zus van het slachtoffer. Ze was ervan op de hoogte dat haar broer een poging ging doen om illegaal Spanje binnen te komen, en gaat nu gebukt onder een ondraaglijk schuldgevoel. Leila vraagt Martin of hij samen met haar het lichaam van haar broer wil terugbrengen naar Hansala in ruil voor een beloning waarop hij geen nee kan zeggen. Martin gaat akkoord.
 
DVD details:
Regie: Chus Gutiérrez
Label: Moonlight
Cast: José Luis Garía Pérez, Farah Hamed, Antonio de la Torre
Herkomst: Marokko / Spanje, 2008
Speelduur: 95 minuten
Geluid: Arabisch / Berbers / Spaans Dolby Surround 2.0
Beeld: 4:3
Nederlands onderiteld
Kijkwijzer: 12
Releasedatum: 14 februari 2011
     

MACHAN
 
Manoj en Stanley leiden een hard bestaan in de krottenwijk van Sri Lanka. Ze dromen van een bestaan in het rijke Westen. Deze droom lijkt op een wonderlijke manier werkelijkheid te worden als ze een uitnodiging vinden voor een handbaltoernooi in Beieren. Hoewel ze beiden geen idee hebben wat handbal is, is het voor Manoj en Stanley duidelijk dat dit een geschenk is van hogerhand, en dat ze deze kans moeten grijpen. Samen met een bizarre combinatie van vrienden, collega's, schuldeisers en politieagenten vormen ze het Nationale Handbalteam van Sri Lanka. Niet gehinderd door gebrek aan kennis over de spelregels, begint dit bijzondere handbalteam aan de trainingen. Zo eenvoudig als de traningen zijn, zo moeilijk blijkt het te zijn om het benodigde visum te bemachtigen. Manoj en Stanley moeten al hun creativiteit gebruiken om de reis van het handbalteam mogelijk te maken. Als het team uiteindelijk het Westen bereikt, mislukken alle pogingen om onder de wedstrijd uit te komen. En voor ze het door hebben, staat het Nationale Handbalteam van Sri Lanka in een volgepakt stadion. Machan is een ontroerende komedie, gebaseerd op een waargebeurd verhaal.
 
DVD details:
Regie: Uberto Pasolini
Label: Moonlight
Cast: Dharmapriya Dias, Gihan de Chicera, Namal Jayasinghe
Herkomst: Sri Lanka / Italië / Duitsland, 2008
Speelduur: 109 minuten
Geluid: Sinhala / Engels Dolby Digital 5.1
Beeld: 16:9
Nederlands en Frans ondertiteld
Kijkwijzer: AL
Releasedatum: 14 februari 2011
 
Extra's:
• Interviews met cast en crew,
• Verwijderde scènes,
• Making of
 

UN ANGE A LA MAR

'Quentin! Speel de bal naar Mohamed! Schiet... Maar schiet dan toch! Goal! Goaaaaaaaaal!'. In Sidi Ifni, een stadje in het zuiden van Marokko, leeft de 12-jarige Louis onbezorgd met zijn ouders en broer Quentin. Louis is een gelukkig, geestig en creatief joch. Zoals alle jongens droomt hij ervan om later voetballer te worden. Maar op een dag roept zijn depressieve vader hem in zijn kantoor om hem een geheim toe te vertrouwen. Aan hem en aan niemand anders. En Louis moet zweren het niet door te vertellen. 'Ik zweer het. En als ik lieg, gaat Quentin naar de hel en ik ook,' antwoordt de kleine Louis, trots dat zijn vader op hem rekent. 'Wat is je geheim?' vraagt hij. Die bewuste dag houdt Louis op kind te zijn. Hij zal zich nog louter en alleen wijden aan die ene taak: zijn vader redden! 'Het leven is mooi, papa! Je zult het zien, het leven is mooi...'
 
DVD details:
Regie: Frédéric Dumont
Label: Imagine / Artnr.: IMA1002N / Winkelprijs: 14,95
Cast: Anne Consigny, Olivier Gourmet, Martin Nissen
België / Canada, 2009
Speelduur: 86 minuten
Geluid: Frans 2.0
Beeld: 16:9
Nederlands ondertiteld
Kijkwijzer: 12
Releasedatum: 14 februari 2011
 
Extra's:
• Interviews (in het Frans, niet ondertiteld),
• audiocommentaar (in het Frans, niet ondertiteld),
• trailer
 

FRESH AIR

Fresh Air is een prachtig portret van een bijna onmogelijke moeder-dochterrelatie, tegen de achtergrond van het hedendaagse leven in een provinciestadje in Hongarije. Zowel de moeder als de tienerdochter zijn pijnlijk eenzaam, maar dat zullen ze nooit aan elkaar toegeven - laat staan tegenover de buitenwereld. De moeder zoekt afleiding in haar bestaan als toiletjuffrouw en heeft stiekeme ontmoetingen met mannen die ze opduikt via contactadvertenties. Haar leven verloopt volgens een vaste routine en er lijkt geen perspectief in te zitten. Dit tot ergenis van haar dochter, die zich distantieert van haar moeder. Op het moment dat de dochter een aanbidder krijgt, nemen de spanningen toe. Het lijkt alsof toenadering alleen plaats kan vinden tijdens hun dagelijks moment samen op de bank, bij het kijken van hun favoriete soap. Fresh Air is een sterk debuut van Agnes Kocsis, die direct een mooie plaats veroverde in verscheidene internationale festivalselecties.
 
DVD details:
Regie: Ágnes Kocsis
Label: Mokum Film
Cast: Izabella Hegyi, Julia Nyako, Antia Turoczi
Herkomst: Hongarije, 2006
Speelduur: 109 minuten
Geluid: Hongaars Dolby Surround 2.0
Beeld: 16:9
Nederlands ondertiteld
Kijkwijzer: AL
Releasedatum: 14 februari 2011
 
Extra's:
• Trailers
 

VIDEOMAPPINGS: AIDA, PALENSTINE

Ergens, te midden van een wirwar van grenzen, bevindt zich een vluchtelingenkamp. Mensen gevangen in een situatie die met de dag absurder wordt. Terwijl ze enkel hun leven proberen te leiden. Met moed, met creativiteit, en met humor. We zien hun gezichten niet. We zien de plekken niet waarover ze praten. Toch staan we heel dicht bij hun waarneming van de wereld, terwijl we lijn voor lijn de plattegronden volgen die ze tekenen om de complexiteit van hun omgeving te verbeelden.
 
DVD details:
Regie: Till Roeskens
Label: Lowave
Herkomst: Duitsland, 2009
Speelduur: 50 minuten
Geluid: Arabisch
Beeld: 4:3
Engels, Frans, Duits, Spaans en Italiaans ondertiteld
Kijkwijzer: AL
Releasedatum: 14 februari 2011
 

MEAT GRINDER
 
De beeldschone Thaise Buss groeide op met een gokverslaafde vader en een moeder met losse handjes. Nu ze zelf alleenstaande moeder is worstelt ook zij met de armoede, met een huisbaas die zich maar wat graag in natura zou laten betalen en met de zorg voor haar kleine dochter Bua. Wanhopig probeert ze te overleven met de straatverkoop van soep. Maar de kansen lijken te keren voor Buss. Door een bizar toeval belandt er een dode demonstrant in haar soepkarretje. Wat moet ze doen met het lijk? Het duurt niet lang of de wanhopige moeder haalt de Meat Grinder tevoorschijn. En dat is pas het begin... van een groot culinair succes. Al heeft haar tevreden clientèle natuurlijk geen benul van Buss geheime recept. Waanzin en gruwelijke, bloedige horror: de Thai hebben vaker met dit vleesbijltje gehakt. De trilogie Art Of The Devil deed enkele jaren geleden zelfs de meest geharde liefhebber van martelhorror bleek wegtrekken. Ook Buss serveert haar schotels met veel liefde, een snuifje romantiek en een royale, zeer royale portie hakvlees. Smakelijke voortzetting!
 
DVD details:
Regie: Tiwa Moeithaisong
Label: Shock
Cast: Mai Charoenpura, Anuway Niwartwong, Wiradit Srimalai
Herkomst: Thailand, 2009
Speelduur: 99 minuten
Geluid: Thais
Beeld: 16:9
Nederlands ondertiteld
Kijkwijzer: 16
Releasedatum: 14 februari 2011
 
Extra's:
• Behind the scenes,
• videoclip,
• originele trailer,
• trailershow
(alle extra's zijn Nederlands en Engels ondertiteld)