:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Filmfreaks >> PERSBERICHT: KOOPRELEASES MAART 2011
PERSBERICHT: KOOPRELEASES MAART 2011
Bron: Filmfreaks - Datum: 2011-02-11 - Geplaatst door: Werner
GIGANTE

Beveiligingsbeambte Jara woont in Montevideo, waar hij iedere nacht suffend de beveiligingscamera’s in de gaten houdt. De corpulente dertiger heeft een indrukwekkend voorkomen, maar is in werkelijkheid een verlegen man die het liefst naar muziek luistert, video kijkt of kruiswoordpuzzels oplost. De rust in Jara’s monotone leven wordt verstoord door de verschijning van de 25-jarige schoonmaakster Julia. Voor haar vat Jara een obsessieve liefde op; uren kijkt hij naar haar op de beveiligingsmonitor. Ook schaduwt hij de jonge vrouw op haar tochten door de stad. Wanneer zal Jara de moed vinden voor zijn liefde uit te komen?

Gigante, het speelfilmdebuut van Adrián Biniez, is zowel een droogkomische liefdesvertelling als een portret van het alledaagse leven van alledaagse mensen in een Zuid-Amerikaanse grote stad. De film is een psychologische verkenning van de periode die voorafgaat aan een verhouding, een staat van zijn ‘waarin men gedwongen is zijn diepste gevoelens en angsten onder ogen te zien’, aldus de 35-jarige regisseur. Biniez wilde een verhaal filmen over ‘de dunne grens tussen verliefd raken en obsessie’ en ziet zijn speelfilmdebuut als een ‘ondermijning’ van de regels van de romantische komedie.

Dvd-details:
Regie: Adrián Bíniez
Label: Eye
Cast: Horacio Camandule, Leonor Svarcas, Ariel Caldarelli
Herkomst: Uruguay / Argentinië / Spanje / Duitsland, 2009
Speelduur: 84 minuten
Geluid: Spaans Dolby Surround 2.0
Beeld: 16:9
Nederlands en Frans ondertiteld
Kijkwijzer: 12
Releasedatum: 14 maart 2011

Extra's:
• Trailer


WRONG ROSARY

Een grote, moderne stad; het huidige Istanbul. Musa is een aankomende muezzin (oproeper tot gebed) die voor het eerst van zijn leven in de stad is. Hij gaat werken in een moskee en krijgt een appartement toegewezen. Daar ontmoet hij zijn buurvrouw Clara, een katholieke verpleegster die zorgt voor een oudere verpleegster. Gaandeweg gaat zijn liefde voor Clara zijn leven beheersen. Dan komt Musa de bibliofiele Yakup tegen in de kerk waar Clara regelmatig komt. Dit leidt tot een aantal verrassingen en onverwachte wendingen.

Met oog voor detail schildert de film diverse sferen op de verschillende plekken van het multi-religieuze Istanbul door middel van de verhalen van deze ongewone personages. Een uitzonderlijk speelfilmdebuut van Mahmut Fazil Coskun dat opvalt tussen de aanstormende talenten uit Turkije.

Dvd-details:
Regie: Mahmut Fazil Coskun
Label: Tiger Releases
Cast: Nadir Saribacak, Görkem Yeltan, Ersan Uysal
Herkomst: Turkije, 2009
Speelduur: 89 minuten
Geluid: Turks Dolby Surround 2.0
Beeld: 16:9
Nederlands en Engels ondertiteld
Kijkwijzer: AL
Releasedatum: 14 maart 2011

Extra's:
• Trailers


TUAN PAPA [MIJNHEER DE VADER]

Tuan Papa vertelt het verhaal van de Nederlandse militairen in Indonesië en de kinderen die zij verwekten bij Indonesische meisjes tijdens de koloniale oorlog 1946-1949. Vaders, moeders en kinderen komen aan het woord. Veteranen van boven de 80 vertellen in alle openheid over hun liefdes in oorlogstijd. Zij waren de puberteit nog maar nauwelijks ontgroeid toen zij - vaak nog als maagd - naar Indië vertrokken. De één beleefde er twee genotvolle weken in ruil voor kleding en voedsel, een ander maakte na twee jaar romantiek al trouwplannen. Maar na de overdracht in 1949 van het eilandenrijk aan president Sukarno moesten zij allen terugkeren naar Nederland. Zij lieten duizenden kinderen achter in de nieuwe republiek. Terug in Nederland stichtten de jonge mannen nieuwe gezinnen en hielden zij hun geheim een leven lang voor zichzelf, ondanks het knagende schuldgevoel. In het nieuwe Indonesië moesten de meisjes met een half-blank kind het hoofd boven water zien te houden. De alleenstaande moeders blikken terug op romantische momenten in een ver verleden die hen voor de rest van het leven hebben getekend.

De documentaire Tuan Papa is de hoogst gewaardeerde televisie-uitzending van de VPRO in 2010. Het is onderdeel van het transmediale project www.oorlogsliefdekind.nl.

Dvd-details:
Regie: Annegriet Wietsma
Label: Oorlogsliefdekind
Herkomst: Nederland, 2010
Speelduur: 81 minuten
Geluid: Nederlands / Indonesisch / Engels
Beeld: 16:9
Nederlands, Indonesisch en Engels ondertiteld
Kijkwijzer: AL
Releasedatum: 14 maart 2011

Extra's:
• Video-impressie van de research in Indonesië (22 minuten)


BIG TITS ZOMBIE 3D

In het vervallen Paradise Ikagawa Theatre is normaal niet veel te beleven. Maar wanneer vijf sexy strippers er het eeuwenoude Boek der Doden vinden, komt daarin opeens verandering. Eerst komt de sushi tot leven, daarna volgen alle andere levende doden! Niet dat de meiden terugschrikken van een paar lowbudget zombies. Integendeel: Nene: een klassieke Japanse schoonheid. Maar wanneer zij de kaarten leest, voorspelt de toekomst zelden goeds. Darna: een parel van Zuidoost Azië… en volkomen geobsedeerd door geld. Maria: een roodharige goth in dienstmeisjeskostuum. Als deze lolita niet uit de kleren gaat, citeert ze klassieke literatuur. Haar lievelingsschrijver? Satanist Aleister Crowley. Ginko: vers uit de gevangenis, zoals haar tatoeages laten zien! hobby’s: sumoworstelen, het samoeraizwaard en mannen die rauwe vis van haar naakte lichaam eten. Lena Jodd: stript Mexican Style. Wanneer haar vriendinnen, sombrero of hotpants u geen ontzag in boezemen, is er nog altijd haar trouwe kettingzaag!  Met bloedfonteinen zo hoog als in Vampire Girl Vs. Frankenstein Girl en Tokyo Gore Police en dames zo heet als wasabi wekt het hilarische Big Tits Zombie echt iedere dode weer tot leven!

Inclusief twee 3D-brilletjes!

Dvd- details:
Regie: Takao Nakano
Label: Shock
Cast: Sola Aoi, Risa Kasumi, Mari Sakurai, Tamayo Io Aikawa
Herkomst: Japan, 2010
Speelduur: 74 minuten
Geluid: Japans Dolby Digital
Beeld: 16:9
Nederlands ondertiteld
Kijkwijzer: 16
Releasedatum: 14 maart 2011

Extra's:
• Making of,
• Trailershow


YATTEMAN

In de verre uithoeken van de wereld zijn vier mysterieuze schedelstenen verstopt. De legende zegt dat er een wonder zal geschieden wanneer ze bijeen worden gebracht. De dochter van archeoloog Dr. Kaieda vraagt het dappere Yattaman-team om de stenen en haar verdwenen vader op te sporen. Gan Takana, speelgoeduitvinder, en Ai voeren het team aan, dat verder bestaat uit het vliegende robotje Omotchama en een enorme mechanische hond. Zij moeten het in dit wervelende avontuur opnemen tegen Lady Doronjo. De rondborstige superschurk zoekt met haar twee domme hulpjes ook naar de stenen.

Takashi Miike is Japans meest onvoorspelbare regisseur. Hij maakte talloze Yakuza films, werd berucht door Ichi The Killer en Audition, kreeg de lachers op zijn hand met Sukiyaki Western Django, regisseerde horror en maakt tegenwoordig elegante samoeraifilms. Yatterman is zijn grootste productie tot dusver!

Dvd-details:
Regie: Takashi Miike
Label: Shock
Cast: Sho Sakurai, Kyôko Fukada, Saki Fukuda
Herkomst: Japan, 2009
Speelduur: 112 minuten
Geluid: Japans
Beeld: 16:9
Nederlands ondertiteld
Kijkwijzer: 12
Releasedatum: 14 maart 2011

Extra's:
• Behind-the-Scenes,
• TV Spots,
• making of,
• interviews,
• trailer


ARMADILLO

Begin 2009 wordt de jonge Deen Mads voor zes maanden uitgezonden naar kamp Armadillo in de beruchte Afghaanse provincie Helmand. Wederopbouw is de kerntaak, maar dat boeit hem niet: oorlog betekent voor Mads in de eerste plaats spanning en avontuur. De toenemende druk van de taliban maakt van de eindeloze patrouilles een zenuwslopende ervaring. Tijdens een vuurgevecht maakt het bataljon zich schuldig aan buitensporig geweld. Beelden van de jonge militairen, high na een gewonnen confrontatie, kunnen het imago van de vredesmissie schaden. Als het thuisfront er lucht van krijgt, slaat de ontreddering in het kamp toe.

De kantelende, tollende en zwiepende camera maakt van Armadillo een reis door het brein van jonge mannen voor, tijdens en na een levensbedreigende missie. Van de oorspronkelijke bravoure resten - als de adrenaline is uitgewerkt - slechts paranoia, wantrouwen en desillusie. Armadillo - gemaakt met gevaar voor eigen leven door regisseur Janus Metz en en cameraman Lars Skree - is de meest indringende documentaire tot op heden over de slepende oorlog in Afghanistan.

Dvd-details:
Regie: Janus Metz
Label: Filmfreak
Herkomst: Denemarken, 2010
Speelduur: 100 minuten
Geluid: Deens Dolby Digital 5.1
Nederlands en Frans ondertiteld
Kijkwijzer: 16
Releasedatum: 28 maart 2011

Extra's:
• Interview met Janus Metz


APE

Krister is getrouwd en vader van een jonge zoon. Het gezin woont in een mooi huis, en Krister verdient zijn brood als rijsintructeur. Een leven op orde. Maar op een dag schrikt Krister wakker, besmeurd met bloed in zijn eigen huis. Vanaf dat moment verliest hij in hoog tempo grip op de situatie en probeert hij krampachtig te voorkomen dat angst en paniek de bovenhand krijgen. In de chaos dringt langzaam een onvoorstelbare realiteit tot hem door. En de vraag rijst: Wat moet je met jezelf als het leven dat je leidde volledig verdwenen is?

Meer nog dan een minimalistische thriller is Ape een cinematografische puzzel. Een helletocht waarbij de vragen zich opstapelen en de kijker meer en meer betrokken raakt naarmate het verhaal zich ontvouwt.

Dvd-details:
Regie: Jesper Ganslandt
Label: Filmfreak
Cast: Olle Sarri, Francoise Joyce, Niclas Gillis
Herkomst: Zweden, 2009
Speelduur: 81 minuten
Geluid: Zweeds
Nederlands ondertiteld
Releasedatum: 28 maart 2011


DIE UNERZOGENEN

De vroegwijze veertienjarige Stevie worstelt continu met het buitensporige leven van haar ouders. Als het gezin naar een Duits provinciaal stadje verhuist, hoopt het meisje dat ze eindelijk een normaal gezinsleven kan hebben. Al snel wordt echter duidelijk dat haar ouders wederom in illegale zaken zijn gegaan om hun geldverslindende levensstijl te kunnen financieren. Hoe meer het ouderlijk huis gevuld raakt met vrienden van haar ouders, hoe meer Stevie gedwongen wordt haar eigen pad te volgen.

Die Unerzogenen maakt invoelbaar hoe een jong meisje moet overleven in de destructieve wereld van volwassenen die haar eigenlijk geborgenheid en zekerheid zouden moeten bieden. In een krachtige en tegelijk ingetogen stijl werpt de film een ontluisterende blik op een ontspoorde samenleving waarin de rollen tussen ouders en kinderen zijn omgedraaid.

Dvd-details:
Regie: Pia Marais
Label: Tiger Releases
Cast: Birol Ünel, Pascale Schiller, Céci Chuh
Herkomst: Duitsland, 2007
Speelduur: 95 minuten
Geluid: Duits Dolby Surround 2.0
Beeld: 16:9
Nederlands ondertiteld
Kijkwijzer: 12
Releasedatum: 28 maart 2011

Extra's:
• Trailers


UIT HET ARCHIEF