:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Homescreen >> PERSBERICHT: RELEASES MAART 2011
PERSBERICHT: RELEASES MAART 2011
Bron: Homescreen - Datum: 2011-03-03 - Geplaatst door: Werner
AÑO BISIESTO
 
Laura is een vrijgezelle 25-jarige journaliste, ze woont in een klein appartement in Mexico-stad. Na een serie affaires ontmoet ze Arturo. Er ontplooit zich een intens gepassioneerde en seksuele romance waarin genot, pijn en liefde samen komen. In de verstrijkende dagen, die door Laura afgestreept worden op haar kalender, leert Arturo steeds meer over Laura's verleden. En wat hij hoort drijft hem tot het uiterste.
 
Winnaar van de Camera d'Or op het Cannes Filmfestival voor beste debuutfilm.
 
'Ano Bisiesto heeft veel kwaliteiten, waaronder een ongelooflijk dappere, sterke rol van Monica del Carmen.' - De Volkskrant
 
Año Bisiesto is een uitgave van Homescreen voor Amstelfilm.
 
Regie: Michael Rowe
Releasedatum: 29 maart
 

SIDDHARTHA
 
Siddhartha volgt de spirituele tocht van een rusteloze jonge brahmanenzoon, die zijn huis verlaat om innerlijke rust te vinden. Als zoon van een rijke Indiase familie geeft Siddhartha al zijn bezittingen op en begint aan een pelgrimstocht door India. Als asceet in de bergenmediteert en vast hij, maar vindt de waarheid niet. Zwervend als bedelmonnik hoort hij spreken over de Boeddha, maar ook de grote Meester kan hem niet helpen. Siddhartha stort zich in het wereldse leven, wordt minnaar van de courtisane Kamala, verwerft rijkdom en bezit, totdat hij beseft dat ook dit niet is waar hij naar zoekt. Als Siddhartha als veerman gaat werken, vindt hij uiteindelijk een manier om tot zijn ware zelf te komen.
 
Siddhartha werd door Conrad Rooks gefilmd in het prachtige Noorden van India. Verantwoordelijk voor de cinematografie is de legendarische Sven Nykvist, bekend door zijn werk met Ingmar Bergman, Woody Allen, Roman Polanski en vele anderen. Nykvists beelden maken Siddhartha's zoektocht tot een visueel gedicht.
 
Regie: Conrad Rooks
Releasedatum: 15 maart
 

THE LIVING MATRIX

Nieuwe inzichten in ons lichaam, geest en gezondheid
 
In de film The Living Matrix – The New Science of Healing – ontdek je het ingewikkelde web van factoren die ons welzijn en onze gezondheid bepalen. Van de kwantumfysica van het lichaamsveld (body Field) tot gezondheidszorg; die de onderlinge commmunicatie via energetische processen tussen de cellen als uitgangspunt neemt, de Living Matrix onderzoekt en laat je kennis maken met nieuwe innovatieve ideeën over gezondheid. Wetenschappers, fysiologen, bio-energetische onderzoekers en holistische beoefenaars delen hun kennis, ervaringen en inzichten.
 
Maak kennis met deze informatie en ontdek hoe, gebaseerd op het laatse wetenschappelijke onderzoek, je je eigen lichaam kunt vitaliseren en hoe je beter kunt worden en gezond kunt blijven.
 
Regie: Greg Becker
Releasedatum: 15 maart
 

WAAROM VERTROK BODHI-DHARMA NAAR HET OOSTEN?

Een oude Zen-meester, een onzekere leerling en een wees kind omringd door natuurelementen: water, vuur, aarde, wind en lucht. In een klein vervallen klooster, verscholen in de bergen, woont een oude Zen-meester met zijn volgelingen: Kibong, een jonge monnik die de stad ontvlucht is en Haejin, een kind. Op een dag doodt Haejin per ongeluk een vogel waardoor een vogelpaar wreed gescheiden wordt. De vogel die achterblijft volgt hem op de voet en dat leert Haejin het fundamentele leed van het leven te begrijpen: de dood en het vluchtige van het leven, de verbondenheid en de passies, de zonde en angst.

 
Voordat de oude monnik sterft, geeft hij Kibong de opdracht zijn lichaam na zijn sterven te verbranden. Kibong moet de crematieceremonie 's nachts uitvoeren, in de bergen en in zijn eentje. De vlammen flakkeren de hele nacht op en vernietigen de muur tussen leven en dood, tussen goed en kwaad en dit geeft Kibong een ervaring die woorden overstijgt.
 
Regie: Bae Yong Kyun
Releasedatum: 15 maart
 

ANGEL
 
Engeland, 1905. De mooie jonge Angel woont met haar moeder boven de kruidenierswinkel van haar overleden vader. Angel droomt over een leven als schrijfster. Een leven vol succes, bekendheid en liefde. Avond aan avond zit ze op haar zolderkamer aan haar romantische verhalen te werken. Theo (Sam Neill) is bereid haar eerste boek uit te geven. Het boek wordt een hit en Angel blijkt een ster! De een na de andere bestseller verschijnt van haar hand. Al Angels dromen komen uit. Net als de heldinnen uit haar boeken leeft ze een groots en meeslepend leven. Maar is het wel mogelijk om als jonge vrouw succes, roem e´n liefde tegelijk te hebben? Haar ondergang lijkt onvermijdelijk...
 
Na Swimming Pool (2003) is Angel de tweede film van François Ozon over een Engelse schrijfster. Deze keer schetst hij, gebaseerd op het gelijknamige boek van Elizabeth Taylor, een opmerkelijk portret van een jonge vrouw op zoek naar geluk.
 
Regie: François Ozon
Releasedatum: 15 maart
 

NORTH
 
Wanneer voormalig skiër Jomar te weten komt dat hij wellicht de vader is van een kind in het hoge Noorden, begint hij aan een lange reis op zijn sneeuwscooter met vijf liter alcohol als zijn enige proviand.  Jomar lijkt echter alles te doen om te voorkomen dat hij zijn bestemming bereikt en komt daarbij in merkwaardige situaties terecht. Dat levert droogkomische en originele ontmoetingen op.
 
Winnaar Fipresci Award 2009 op het film festival van Berlijn.
Regie: Rune Denstad Langlo
Releasedatum: 15 maart
 

CORDERO DE DIOS [LAMB OF GOD]
 
25 jaar na de onderdrukking van de militaire junta in Argentinië zijn de wonden die het gewelddadige regime geslagen heeft nog altijd niet geheeld.  Zo ook niet voor Teresa, die sinds 1978 in ballingschap in Frankrijk woont. Tijdens de economische crisis van Argentinië duiken de oude 'juntamethoden' weer de kop op. Teresa's vader, een rijke veearts, wordt op klaarlichte dag ontvoerd. Al snel volgt een eis tot losgeld, geadresseerd aan Guillermina, zijn kleinkind en Teresa's dochter. Het te betalen bedrag is hoog, en de dreigementen serieus. Guillermina roept de hulp van haar moeder in die met gemengde gevoelens op de noodkreet van haar dochter reageert...
 
'Op onnadrukkelijke wijze weet de film te ontroeren.' **** De Volkskrant
 
Regie: Lucía Cedrón
Releasedatum: 15 maart
 

GRABAVICA [SARAJEVO, MY LOVE]
 
Samen met haar dochter Sara woont Esma in Grbavica, een buitenwijk van Sarajevo. Omdat ze het financieel niet breed hebben, gaat Esma in een bar werken. Esma's man is gesneuveld tijdens de burgeroorlog en de sporen van het verlies zijn nog steeds voelbaar. Sara informeert regelmatig naar haar vader. Klasgenootjes die ook door de oorlog van hun vader beroofd zijn, vertellen immers regelmatig over hoe dit dan precies gebeurd is. Maar de onduidelijke dood van Sara's vader wordt pas echt een probleem wanneer ze voor een schooluitstap niet de gevraagde documenten kan voorleggen. De papieren met informatie over zijn overlijden blijken verdwenen...
 
Bekroond met de Gouden Beer voor Beste Film op het Filmfestival van Berlijn.
 
Regie: Jasmila Zbanic
Releasedatum: 15 maart
 

CÉSAR ET ROSALIE
 
César Et Rosalie (1972) vertelt van twee mannen en één vrouw: Rosalie (Romy Schneider) houdt van César (Yves Montand) en ook van David (Sami Frey). En zij houden van haar.
 
Cineast Claude Sautet grijpt hun verhaal aan om uit te pluizen hoe het toch komt dat mannen mannen zijn, en vrouwen een raadsel. César et Rosalie vertelt over vanzelfsprekend onverschrokken leven, niet door helden maar door herkenbare types. De film speelt een intrigerend spel met drie pionnen in wisselende constellaties. Wie hoort waar thuis? Wie wordt geslagen, wie belandt er in de put, wie moet een beurt overslaan? Wie wint? Kan er wel iemand winnen? En waar wordt het gespeeld, in de hel of in de hemel?
 
Verpakking: amaray in o-card
Regie: Claude Sautet
Releasedatum: 15 maart
 

Overige releases


29 maart 2011:
• Lip Service: Seizoen 1 (huur)
• Lip Service: Seizoen 1

12 april 2011:
• Two Women [La Ciociara]
• Il Conformista
• The Garden Of The Finzi-Continis [Il Giardino Dei Finzi Contini]

19 april 2011:
• La Doppia Ora (Huur)
• La Doppia Ora
• David's Birthday (Huur)
• David's Birthday
• De Eenzaamheid Van De Priemgetallen


UIT HET ARCHIEF