:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Filmfreaks >> PERSBERICHT: RELEASES APRIL-MEI 2011
PERSBERICHT: RELEASES APRIL-MEI 2011
Bron: Filmfreaks - Datum: 2011-03-07 - Geplaatst door: Werner
OFFSCREEN
 

In Offscreen speelt de Deense acteur Nicolas Bro zichzelf. Op het moment dat zijn huwelijk in zwaar weer verkeert, neemt hij een besluit. Zijn relatie zou eigenlijk een lovestory moeten zijn, zoals in een film. Dus neemt hij een geleende camera ter hand en besluit zijn dagelijkse leven op film vast te leggen. Maar in plaats van te verbeteren, loopt zijn huwelijk definitief op de klippen. Lene wordt gek van haar filmende echtgenoot, en vlucht naar een geheim adres. Inmiddels geobsedeerd door zijn nieuwe missie, kan Nicolas niet verkroppen dat deze breuk ook het einde van zijn film gaat zijn. Hij huurt een actrice in om de rol van Lene over te nemen. De vasthoudendheid van Nicolas neemt steeds problematischere vormen aan.

 

DVD details:

Regie: Christoffer Boe

Label: Filmfreak

Cast: Nicolas Bro, Lene Maria Christensen, Trine Dyrholm

Herkomst: Denemarken, 2006

Speelduur: 93 minuten

Geluid: Deens Dolby Digital 5.1

Beeld: 16:9

Nederlandse ondertiteling

Kijkwijzer: 12

Releasedatum: 18 april 2011

 

Extra's:

• Trailers
 

DE LEUGEN
 

Een meeslepende muzikale documentaire over een thema dat alle Nederlanders aangaat: waarheid en leugens in de politiek. De film legt de motieven bloot achter het politieke drama rond de van leugens beschuldigde Ayaan Hirsi Ali. De affaire leidde tot haar vervroegd vertrek uit de Nederlandse politiek en uiteindelijk tot de val van het kabinet in 2006. Parallel loopt het persoonlijke verhaal van het jonge meisje Sadaf dat in Nederland met haar familie asiel heeft aangevraagd. In de film spreken en zingen zowel politieke hoofdrolspelers als een asielzoekster in haar tijdelijke woonplaats Markelo en inwoners van dit dorp. De Leugen toont meer dan het menselijke gezicht van de Nederlandse politiek en laat zien hoe Nederland omgaat met nieuwkomers.

 
DVD details:

Regie: Robert Oey

Label: Cinema Delicatessen

Herkomst: Nederland, 2010

Speelduur: 93 minuten

Geluid: Nederlands Dolby Surround 2.0

Beeld: 16:9

Nederlands en Engels ondertiteld

Kijkwijzer: AL

Releasedatum: 18 april 2011

 

STAND VAN DE ZON

Eén familie, drie generaties, balancerend over een brug tussen hoop en geloof in Indonesië. De Stand Van De Zon is een documentaire over het leven van een doorsnee Indonesisch gezin. De politieke onrust in Indonesië alsmede de economische crisis hebben familieconflicten tot resultaat. De film laat op een zeer filmische, betrokken manier zien hoe, ondanks de vele problemen en conflicten, mensen in Indonesië er uiteindelijk toch in slagen het hoofd boven water te houden.

DVD details:
Regie: Leonard Retel Helmrich

Label: Cinema Delicatessen
Herkomst: Nederland, 2001

Speelduur: 92 minuten

Geluid: Indonesisch Dolby Surround 2.0

Beeld: 16:9

Nederlands ondertiteld

Kijkwijzer: 6  

Releasedatum: 18 april 2011

 

STAND VAN DE MAAN

Eén familie, drie generaties, balancerend over een brug tussen hoop en geloof in Indonesië. Rumidjah is een christelijke vrouw in het sterk islamitisch georiënteerde Jakarta. Ze wil terug naar haar geboortedorp en ontsnappen aan de wirwar van regels en opgelegde waarden in de hectische stad. Het gevolg van deze keuze zou echter zijn dat ze haar kleindochter Tari moet achterlaten in de stad. Het leven van Rumidjah wordt er niet makkelijker op als haar zoon Bakti zich tot de islam bekeert om te kunnen trouwen. In dit vervolg op Stand Van De Zon laat de regisseur de kijker op een onnavolgbare, unieke en persoonlijke manier Indonesië beleven. De filmmaker laat ons op een dusdanige wijze Indonesië zien dat menigeen, na het zien van deze prachtige film, het gevoel zal hebben in Indonesië te zijn geweest. Een unieke ervaring die voor iedereen werkelijkheid kan worden.
 
DVD details:
Regie: Leonard Retel Helmrich

Label: Cinema Delicatessen
Herkomst: Nederland, 2004

Speelduur: 92 minuten

Geluid: Indonesisch Dolby Surround 2.0

Beeld: 16:9

Nederlands ondertiteld

Kijkwijzer: 12

Releasedatum: 18 april 2011

 

BUONGIORNO, NOTTE
 

In het voorjaar van 1978 werd Aldo Moro, partijvoorzitter van de Italiaanse christen democraten, ontvoerd en vermoord door de Rode Brigades, een links-militante verzetsgroepering. Gedurende 55 dagen leefde Moro samen met zijn vier ontvoerders in een keurige flat in een buitenwijk van Rome. Chiara, de enige vrouw in het gezelschap gaat overdag gewoon naar kantoor en 's avonds kookt ze voor Moro en haar kameraden. Hoewel ze overtuigd is van haar communistische idealen, twijfelt ze gaandeweg aan de noodzaak om Moro te vermoorden. Bellocchio weet de beklemmende sfeer van de zeventiger jaren zeer goed te treffen en geeft een hartverscheurend beeld van het gepolariseerde Italië in deze periode.

 

DVD details:

Regie: Marco Bellocchio
Label: Contact Film
Cast: Maya Sansa, Luigi Lo Cascio, Giovanni Calcagno

Herkomst: Italië, 2003

Speelduur: 105 minuten

Geluid: Italiaans Dolby Digital 5.1

Beeld: 16:9

Nederlands ondertiteld

Kijkwijzer: AL

Releasedatum: 18 april 2011

 

Extra's:

• De documentaire Stessa Rabbia, Stessa Primavera (Same Rage, Same Spring) van Stefano Incerti (66 minuten, Engels ondertiteld)

• Trailer
 

THE WEATHER UNDERGROUND

 

The Weather Underground Organization, ook bekend als The Weathermen, was een revolutionaire beweging in de VS. De anarcho-communisten kwamen voort uit de SDS (Students for a Democratic Society) en propageerden de omverwerping van de regering en het kapitalisme middels bomaanslagen en ontregelende activiteiten. De wortels van de bewegingen liggen in de jaren '60; de heksenjacht van McCarthy en de oorlog in Vietnam. De SDS raakte echter verdeeld door idealistische verschillen en paramilitaire facties. Na de moord op Black Panther Fred Hampton door de FBI verklaarde de groep de oorlog aan de VS. Naast het uitgeven van manifesten pleegde ze aanslagen op het Capitool en het Pentagon en bevrijdde ze LSD-goeroe Timothy Leary. Halverwege de jaren '70 viel de groep weer uiteen. De naam van de groep is afgeleid van Bob Dylan's Subterranean Homesick Blues: 'You don't need a weatherman to know which way the wind blows' .

 
DVD details:

Regie: Sam Green / Bill Siegel

Label: Contact Film

Herkomst: Verenigde Staten, 2002

Speelduur: 92 minuten

Geluid: Engels mono

Beeld: 4:3

Nederlands ondertiteld

Kijkwijzer: 16

Releasedatum: 18 april 2011

 

Extra's:

• Audiocommentaar van Bernadine Dohrn en Bill Ayers,

• Interview met Weatherman David Gilbert (A Lifetime of Struggle),

• Fragmenten uit Underground,

• Origineel audiomateriaal van de Weatherman (mei en oktober 1970)

 

MENTEUR
 

De familie van Antoine behandelt hem steevast als de idioot van de familie. Op een dag geeft hij de brui aan zijn baan. Om de schande van zijn ouders te vermijden, wekt hij de indruk dat hij veel werk heeft. Wanneer zijn jongere broer een nieuwe bedrijfswagen krijgt, ontwaakt hij uit zijn lethargie. Vastberaden stort hij zich op het vinden van een nieuwe baan die indruk op zijn vader kan maken. Maar de banen liggen niet voor het oprapen en na één leugentje om eigen bestwil volgen er meer en meer en raakt Antoine verstrikt in zijn angst en fantasie. Zijn inspanningen doen hem wel onverwachts het familiegeheim ontdekken.

 
DVD details:

Regie: Tom Geens

Label: Imagine

Cast: Jean-Benoit Ugeux

 

Herkomst: België, 2009

Speelduur: 78 minuten

Geluid: Frans 2.0

Beeld: 16:9 / 4:3

Nederlands ondertiteld 

Kijkwijzer: 12

Releasedatum: 18 april 2011

 
Extra's:
• Interviews,
• Trailers
 

GET BORN

 

Grégory is een 20-jarige student die niet goed in zijn vel zit. Op een dag kruist hij de blik van Liv, een studente van zijn jaar. Hij wordt heimelijk verliefd op haar. Liv wordt ontmaagd door Ilia, een Russische immigrant die veel ouder is. Ze beleeft haar eerste liefdesgeschiedenis en geniet van elk moment. Geleidelijk aan komt het verleden van Ilia naar boven en wordt de kwetsbaarheid van hun relatie duidelijk. Op een dag laat Ilia niets meer van zich horen. Wanneer Grégory eindelijk zijn liefde voor Liv durft te uiten, botst hij op een muur. Liv kent hem niet eens. Deze twee mensen die zich verliezen in een onbeantwoorde liefde, zullen moeten leren opgroeien met hun gebreken en onvervulde verlangens.

 
DVD details: 
Regie: Nicole Palo
Label: Imagine
Cast: Pierre Lognay, Fleur Lise Hevet, Eric Castex

Herkomst: België, 2009

Speelduur: 72 minuten

Geluid: Frans 2.0

Beeld: 16:9 / 4:3

Nederlands ondertiteld

Kijkwijzer: 12

Releasedatum: 18 april 2011

 
Extra's:
• Making of,
• Trailers
 

MUTANT GIRLS SQUAD

 

De zestiende verjaardag van Rin loopt totaal anders dan verwacht! Op school wordt de Japanse scholiere gepest. Thuis onthult haar vader dat hij een mutant is, waarna soldaten het huis binnenvallen, moeders hoofd ontploft en het afhakte hoofd van pa op de verjaardagstaart belandt! Het heeft allemaal te maken met die beestachtige klauw die aan Rins rechterarm groeit. Wanneer ze daarmee een bloedbad aanricht, wordt het meisje ingelijfd in het ondergrondse mutantenleger van de Hilko Clan. De unieke gaven van de Mutant Girls Squad tarten iedere beschrijving. Sta niet vreemd te kijken wanneer uit een van de schooluniformpjes opeens twee octopusarmen verschijnen of onder een rokje een kettingzaag ronkt! Drie legendarische Japanse gore-meisters bundelen hun krachten in Mutant Girls Squad. Noboru Iguchi (The Machine Girl), Yoshihiro Nishimura (Tokyo Gore Police, Vampire Girl Vs. Frankenstein Girl) en Tak Sakaguchi (Samurai Zombie) zorgen samen voor een hilarische, bloeddoordrenkte freakshow.

 

DVD details:

Regie: Noboru Iguchi / Yoshihiro Nishimura / Tak Sakaguchi

Label: Shock

Cast: Noboru Iguchi, Naoto Takenaka, Yoshihiro Nishimura

Herkomst: Japan, 2010

Speelduur: 86 minuten

Geluid: Japans

Beeld: 16:9

Nederlands ondertiteld

Kijkwijzer: 16

Releasedatum: 18 april 2011

 
Extra's:
• Making of,
• Interviews,
• Teaser,
• Trailer,
• TV-spot
 

DARD DIVORCE

 

Dard Divorce is het verhaal van de jonge Nathalie, net gescheiden van haar echtgenoot Tim. De strijd om de voogdij over de kinderen, Elizabeth en Jeremy, is in volle gang en het kan zo maar het laatste weekend zijn dat Tim de mogelijkheid heeft om de kinderen op te halen. Nathalie heeft een ongebruikelijk slecht gevoel bij het moeten afstaan van de kinderen aan hun, in toenemende mate, instabiele vader, maar vanwege de juridische situatie kan ze niet anders. Dan verdwijnt haar hond plotseling en lijken haar zorgen werkelijkheid te worden, waarna de situatie ernstig verergert als de zwaargewonde Tim komt opdagen. Voordat hij sterft in Nathalie's armen vertelt hij haar dat ”ze” de kinderen hebben... waarna de nachtmerrie begint!

 

DVD details:

Regie: Olaf Ittenbach

Label: Sodemented

Cast: Barrett Jones, Jaymes Butler, Martina Ittenbach

Herkomst: Duitsland, 2007

Speelduur: 82 minuten

Geluid: Engels / Duits Dolby Surround 2.0 / Dolby Digital 5.1

Beeld: 16:9

Nederlands ondertiteld

Kijkwijzer: 16

Releasedatum: 18 april 2011

 
Extra's:
• Making of,
• "the early clips",
• Ittenbach TV specials,
• trailers,
• slideshow
 

R
 

Veroordeeld voor een geweldsdelict, arriveert gevangene R in de zwaarst bewaakte gevangenis van Denemarken. Daar wordt zijn identiteit een nummer, zijn naam een enkele letter. Hij is de zoveelste gevangene. Het gevangenisbestaan is een parallelle wereld met eigen regels, gedomineerd door eer en schuld. Een wereld waar elk vrij zicht belemmerd wordt door tralies en waar bloedvlekken niet meer weg te boenen zijn. R wordt geplaatst op de zwaarste afdeling. Binnen deze afdeling moet hij zijn plek in het systeem vinden. Leren hoe hij zich moet bewegen in deze wereld. En meteen is duidelijk; hij zal moeten vechten om te overleven.

 
DVD details:

Regie: Tobias Lindholm / Michael Noer

Label: Filmfreak

Cast: Johan Philip Asbæk, Dulfi Al-Jabouri, Roland Møller

Herkomst: Denemarken, 2010

Speelduur: 96 minuten

Geluid: Deens Dolby Digital 5.1

Beeld: 16:9

Nederlands ondertiteld

Kijkwijzer: 16

Releasedatum: 2 mei 2011

 

Extra's:

• Trailers
 

UNCLE BOONMEE WHO CAN RECALL HIS PAST LIVES

 

De magische verschijningen van zijn overleden vrouw en van zijn al jaren verdwenen zoon doen Uncle Boonmee inzien dat zijn einde nabij is. Omringd door zijn familie trekt hij zich op het platteland terug waar hij zich zijn vorige levens herinnert. Hij krijgt het bezoek van de geesten van zijn voorouders die zich tijdens de tropische nacht in alle mogelijke gedaanten en in alle vriendelijkheid manifesteren... Apichatpong noemt zijn film een eerbetoon aan de mythes en de parabels uit zijn jeugd en aan de Thaise cinema en strips waar hij mee opgroeide.

 
DVD details:

Regie: Apichatpong Weerasethakul

Label dvd: Contact Film (Nederland), Imagine (Vlaanderen)

Label Blu-ray: Contact Film & Imagine
Collector's Edition met extra dvd
Cast: Sakda Kaewbuadee, Matthieu Ly, Vien Pimdee

Herkomst: Thailand / Groot-Brittannië / Frankrijk / Duitsland / Spanje, 2010

Speelduur: 113 minuten

Geluid: Thais 5.1

Beeld: 16:9

Nederlands ondertiteld

Kijkwijzer: 12

Releasedatum: 2 mei 2011

 

Extra's:

• Brief aan Uncle Boonmee (een korte film van Apichatpong Weerasethakul, 18 minuten),

• Uncle Apichatpong (interview met de regisseur, 16 minuten),

• Verwijderde scènes (29 minuten),

• Trailer
 

CARCASSES
 

Veertig jaar aan een stuk verzamelde Jean-Paul Colmor honderden autowrakken op zijn terrein. Hij is meer dan een recycleur of een verkoper van losse stukken. Wat hij voorstelt is een ondenkbare plaats, geladen met geheugen. Elke dag bezoekt hij opnieuw zijn terrein, sleept hij met schroot, recenseert hij zijn stukken en andere verroeste juwelen… Zijn kleine huis is al even raar : het is een schuilplaats waar de keuken, badkamer en slaapkamer moeilijk uit de warboel te bespeuren vallen. Op een dag komen er anderen aan die graag een beetje van de eenzaamheid en excentrieke marginaliteit van Jean-Paul willen proeven...

 
DVD details:

Regie: Denis Côté

Label: Brunbro

Canada, 2009

Speelduur: 72 minuten

Geluid: Frans

Nederlands en Frans ondertiteld

Kijkwijzer: AL 
Releasedatum: 2 mei 2011
 

THE DAY GOD WALKED AWAY (LE JOUR OU DIEU EST PARTI EN VOYAGE)

 

Rwanda, april 1994. Tijdens de eerste dagen van de genocide ontvluchten westerlingen het land. Voordat ze worden geëvacueerd, verbergt een Belgisch gezin hun jonge oppas Jacqueline op hun zolder. Ondanks de gruwelijkheden die zich buiten afspelen, verlaat Jacqueline haar schuilplaats en keert terug naar haar dorp. Daar komt ze erachter dat haar kinderen vermoord zijn. Verbannen uit haar dorp en opgejaagd als een beest, vindt ze onderdak in het bos.

 
DVD details:

Regie: Philippe van Leeuw

Label: Brunbro

Cast: Ruth Nirere, Laetitia Reva, Juliette Nsengiyumya

Herkomst: België, 2009

Speelduur: 94 minuten

Geluid: Frans Dolby Surround 2.0

Beeld: 16:9

Nederlands en Frans ondertiteld (behalve het audiocommentaar)

Kijkwijzer: 12 

Releasedatum: 2 mei 2011
 

Extra's:

• Audiocommentaar van de regisseur (Frans gesproken, niet ondertiteld)

 

VIVA EUROPA!
 

Viva Europa!, Brienens tweede Duitstalige film, vierde afgelopen jaar première in de Volksbühne in Berlijn. De film onderzoekt thema's als 'die Wende', de Duitse hereniging en de aftakeling van het nieuwe Europa op een speelse, soms subversieve manier. Een boos sprookje dat de donkere spelonken van Berlijn verkent, exact twintig jaar na de val van de Muur.

Circusclown Jonathan (Godehard Giese) verliest zijn baan en ontmoet de vertwijfelde hoer Olga (Agnieszka Rozenbajgier), die gevangen zit in een agressief milieu. Het paar brengt gezamenlijk de nacht door op een hotelkamer, alwaar zij melancholisch terugblikken op hun leven, alswel op de veranderingen in Europa van de afgelopen twintig jaar. Na een confrontatie met Olga's pooiers maakt het paar kennis met de donkere kant van het nieuwe Europa.

 
DVD details:

Regie: Edwin Brienen

Label: Edwin Brienen Collectie

Cast: Godehard Giese, Agnieszka Rozenbajgier, Hendrik Arnst

Herkomst: Duitsland, 2009

Speelduur: 80 minuten

Geluid: Duits Dolby Digital 5.1

Beeld: 16:9

Nederlands, Duits en Engels ondertiteld

Kijkwijzer: 12 

Releasedatum: 2 mei 2011
 

Extra's:

• Trailer,

• videoclip Rummersnuff (met Viva Europa!-actrice Laura Tonke),

• photo gallery

 

REVISION
 

In een goddeloze maatschappij waar globalisme en terrorisme elkaar voeden, verliest ex-model Traci (Eva Dorrepaal) meer en meer haar grip op de werkelijkheid. Haar man overtuigt haar dat haar spirituele leegte het best gevuld kan worden door het plegen van een moord. Traci's mentale helletocht is zwanger van de symboliek, met een copulerende Christus als blasfemisch hoogtepunt. Nietsvermoedende kijkers raken misschien echt overtuigd van de komst van de Dag des Oordeels in de videoclip-intermezzo's waarin Jacob Dove Basker als Traci's innerlijke demon Vince Destructo de trashpunkmetal van Vincent Koreman playbackt. Revision laat zich niet eenvoudig in een vakje stoppen. Scenarist, producent en regisseur Edwin Brienen voelt zich meer thuis in de avant-gardehoek en wisselt het bloedvergieten af met vervreemdende camerastandpunten en filosofische overpeinzingen. De film vierde première tijdens de 30ste editie van het Nederlands Filmfestival in Utrecht.

 

Bij de eerste 100 exemplaren wordt een extra soundtrack-cd geleverd

 
DVD details:

Regie: Edwin Brienen

Label: Edwin Brienen Collectie

Cast: Eva Dorrepaal, Clayton Nemrow, Jacob Dove Basker

Herkomst: Nederland / Duitsland / Verenigde Staten, 2010

Speelduur: 76 minuten

Geluid: Engels Dolby Surround 2.0

Beeld: 16:9

Nederlands, Duits en Frans ondertiteld

Kijkwijzer: 16

Releasedatum: 2 mei 2011
 

Extra's:

• Trailers,

• videoclip Virgin Fang (met Revision-acteurs),

• foto's
 

ON / OFF MARK STEWART

 

Mark Stewart begon zijn carrière eind jaren '70, als frontman van The Pop Group. Deze pioniers van de post punk-dansmuziek hadden successen met singles als She Is Beyond Good and Evil en We Are all Prostitutes. Toen de band in 1980 uit elkaar ging, voegde Mark zich bij de crew van On U Sound, als parttime-lid van The New Age Steppers. Vervolgens richtte hij zijn eigen band op met Keith LeBlanc en Doug Wimbish, de ritmesectie van de Sugar Hill Gang, en gitarist Skip McDonald. Met de magische Adrian Sherwoods achter de knoppen, liet The Maffia een waanzinnige mix van muziekstijlen horen, alsof Bootsy Collins meejamde met een bootleg-tape van Jah Shaka, ergens in een westerse oorlogszone. Deze ongelofelijke mix van funk, dub en elektronica was een voorbode van muziekgenres die pas jaren later zouden volgen, zoals techno en drum 'n bass. Mark Stewart: vaak gekopieerd maar nooit overtroffen. On/Off biedt een blik op Mark Stewarts gehele veelbewogen carrière, met aanvullende interviews en niet eerder vertoonde live-beelden en videoclips.

 
DVD details:

Regie: Toni Schifer

Label: Monitorpop

Herkomst: Duitsland / Groot-Brittannië, 2009

Speelduur: 83 minuten,

Geluid: Engels stereo

Beeld: 16:9

Engels en Duits ondertiteld

Kijkwijzer: AL

Releasedatum: 2 mei 2011

 

Extra's:

• Foto's
 

INDEPENDENT ANIMATION FROM THE NETHERLANDS VOLUME 3 SELECTIE 2007 - 2010

 

De Nederlandse animatie is wereldwijd bekend door, en beroemd om, de hoge kwaliteit waarbij vernieuwing in stijl, techniek en verhaal altijd belangrijk is. Op deze dvd staan de films van een van Nederlands belangrijkste producenten il Luster Producties. De films zijn gemaakt in de jaren 2007 - 2010 en zijn op vele internationale filmfestivals en televisiekanalen vertoond en bekroond. Deze verzameling geeft een goed overzicht van de diverse animatiestijlen en -technieken van Nederlands toptalent. Van getekende films, stop-motion poppenfilm tot 3D-computeranimatie. De verhalen variëren van abstracte visuele experimenten tot drama, komedie en cartoon. Deze dvd bevat een totaal van tien korte films. Klik op de inlay hiernaast voor een overzicht van alle films.

 
DVD details:

Label: Il Luster

Herkomst: Nederland, 2007 - 2010

Speelduur: 110 minuten

Geluid: geen dialoog (behalve Sunday Drive: Engels gesproken) Dolby Digital 5.1

Nederlands ondertiteld

Kijkwijzer: AL

Releasedatum: 2 mei 2011

 

Extra's:

• Zes bonusfilms