:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Dutch FilmWorks >> PERSBERICHT: THE EXPERIMENT
PERSBERICHT: THE EXPERIMENT
Bron: Dutch FilmWorks - Datum: 2011-03-29 - Geplaatst door: Werner
THE EXPERIMENT
Adrien Brody en Forest Whitaker in een bloedstollende gevangenisthriller van Prison Break-regisseur Paul Scheuring

Wat begon als een wetenschappelijk experiment, draait in The Experiment uit op een dodelijke nachtmerrie. Een groep van 24 mannen wordt geselecteerd om deel te nemen aan een experiment waarmee ze in korte tijd $14.000 kunnen verdienen. In ruil daarvoor moeten ze twee weken lang het leven in een gevangenis nabootsen, waarbij een aantal mannen de rol van gevangenen speelt, de anderen die van de bewakers. Naarmate de vrijwilligers zich meer en meer in hun rol inleven, komt bij enkelen hun ware duistere aard bovendrijven. De spanningen lopen op en het komt tot een gewelddadige confrontatie…

Adrien Brody (Splice, The Pianist, Predators) en Forest Whitaker (The Last King Of Scotland, Vantage Point) schitteren in een meer dan geslaagde remake van Das Experiment van de Duitse regisseur Oliver Hirschbiegel, bekend van o.a. Der Untergang. Het gevangenisverhaal is op het lijf geschreven van regisseur en schrijver Paul Scheuring, die we in de eerste plaats kennen van de successerie Prison Break.

Het verhaal werd ontleend aan waargebeurde feiten: in 1971 ontaardde een soortgelijk experiment op de Amerikaanse Stanford University in een drama. Psychologieprofessor Philip Zimbardo selecteerde toen 24 studenten, die hij twee weken lang wilde observeren in een nagebootste gevangenissituatie. De proef werd al na zes dagen vroegtijdig stopgezet, omdat bleek dat de deelnemers al te sterk in hun rol opgingen en er bijna onmiddellijk rellen, sadistisch gedrag en folterpraktijken de kop opstaken.

In The Experiment laat Paul Scheuring ons zien wat er had kunnen gebeuren als de proef niet was stopgezet. Het resultaat? Een thriller waar je haren van overeind gaan staan! De rauwe kijk op de menselijke aard levert gegarandeerd boeiende stof op voor een geanimeerde nabespreking.

Synopsis

Het begon als een wetenschappelijk experiment. Het draaide uit op een nachtmerrie. Een groep van 24 mannen doet mee aan een proef, waarbij het leven in een gevangenis twee weken lang wordt nagebootst. Een aantal mannen speelt de gevangenen, een aantal de bewakers. Maar naarmate de vrijwilligers zich meer en meer met hun rol vereenzelvigen, komt bij enkelen hun ware duistere aard bovendrijven. De spanningen lopen op en het komt tot een gewelddadige confrontatie…

Everyone has a breaking point

Specificaties
Product: DVD, Blu-ray
Details: DVD + Slipcase / Blu-ray
Distributeur: Dutch FilmWorks
Releasedatum: 5 april 2011
Regie: Paul Scheuring (Prison Break)
Cast: Adrien Brody (Splice, The Pianist, Predators), Forest Whitaker (The Last King Of Scotland, Vantage Point), Cam Gigandet (Never Back Down, Twilight)
Beeld: 16:9 anamorphic widescreen (2.35:1) (dvd); 16:9 Widescreen [2.35:1] Full HD 1080p (blu-ray)
Geluid: Dolby Digital 5.1 (dvd), Dolby Digital 5.1 & HD DTS (blu-ray)
Engels gesproken, Nederlands ondertiteld
Genre: Thriller
Speelduur: 92 minuten (dvd), 96 minuten (blu-ray)
Classificatie: 16 jaar, geweld, grof taalgebruik