:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Homescreen >> PERSBERICHT: RELEASES MEI 2011
PERSBERICHT: RELEASES MEI 2011
Bron: Homescreen - Datum: 2011-04-13 - Geplaatst door: Werner
DIE FREMDE
 

De in Duitsland geboren Umay (Sibel Kekili uit Gegen die Wand) woont met haar man Kemal en zoontje Cem in Instanboel. Het is verre van een gelukkig huwelijk. Kemal gaat vreemd en, erger nog, hij mishandelt haar. Umay weet te ontsnappen en vlucht samen met Cem naar Berlijn, waar haar ouders, broers en zus wonen. Haar keuze om een zelfstandig leven te gaan leiden, valt echter niet goed bij haar familie.  Umay heeft in hun ogen haar familie tot schande gemaakt. Voor haar familie is er maar een manier om hun naam te zuiveren. Ze besluiten Umays zoontje terug naar zijn vader in Turkije te sturen...

 

Die Fremde is de aangrijpende debuutfilm van Feo Aladag en is wereldwijd bekroond met talloze prijzen.  Tevens was Die Fremde de Duitse inzending voor de Oscar voor beste buitenlandse film in 2011.

 
Filmfestival van Gent Beste Film
Filmfestival van Gent Audience Award
German Film Awards Beste Actrice
 
Regie: Feo Aladag
Te koop vanaf 17 mei

Verpakking: amaray in o-card

 

LES AMOURS IMAGINAIRES
 

Opeens is hij er. Nicholas. Het lichaam van een jonge god, een oogopslag om bij te smelten, een kamerbrede lach en een heerlijk nonchalante krullenkop. Geen wonder dat Marie direct in vuur en vlam staat. Maar ook haar beste vriend Francis is door Cupido's pijl geraakt. Een dubbele treffer dus, oftewel: Bang!  Bang! Maar wie van de twee gaat er met de smakelijke buit vandoor?  Tegenover elkaar ontkennen ze bij hoog en bij laag dat ze ook maar de geringste gevoelens koesteren voor Nicholas.  Ondertussen saboteren ze in het geniep elkaars kansen. Bij elke gezamenlijke ontmoeting met Nicolas krijgt hun relatie meer weg van een ongezonde driehoeksverhouding. Al snel ontstaat er een stille maar heftige strijd tussen Francis en Marie die hun jarenlange vriendschap op het spel zet.

 

De 21-jarige Xavier Dolan brak door als acteur, scenarioschrijver en regisseur met zijn internationaal bekroonde debuutfilm J'ai Tué Ma Mère. In Les Amours Imaginaires gooit Dolan het over een andere boeg door te zoeken

naar de kern van liefde.
 

'Frisse film van een groot talent met veel lef' **** - NRC Handelsblad

'De onbereikbare liefde aanstekelijk fris verbeeld' - TROUW

'****' - De Volkskrant
'****' - VPRO Gids

'****' - NRC Next

'****' - SPITS

'****' - AD
 
Regie: Xavier Dolan
Te koop vanaf 17 mei
Verpakking: amaray in o-card
 

IL CONFORMISTA
 

Voor het eerst ooit verkrijgbaar op DVD: Bernardo Bertolucci's absolute meesterwerk! (geremasterde versie)

 

Italië, 1938. Marcello is een verwarde jongeman die na een traumatische ervaring besluit zich zo conformistisch mogelijk te gedragen. Hij besluit te doen wat de meerderheid doet. Hij sluit zich aan bij de fascistische partij van Mussolini en trouwt met een mooie jonge vrouw. De huwelijksreis naar Parijs is opgezet als dekmantel voor een clandestiene operatie. Marcello moet zijn vroegere professor, die wegvluchtte uit Italië voor de fascisten, opzoeken, hem te vriend houden en uiteindelijk vermoorden.

 

Il Conformista wordt beschouwd als een van de meest invloedrijke films uit de jaren 70 en werd genomineerd voor de Golden Globe Beste Buitenlandse Film en meerdere Oscars.

 

Op het komende Filmfestival van Cannes krijgt Bernardo Bertolucci de 'Ere' Gouden Palm.

 

'Uitzonderlijk geraffineerde en stijlvolle verfilming van een roman van Aleberto Moravia die ook wat inhoud betreft verder werd uitgediept.' **** Cinema.nl

 
Regie: Bernardo Bertolucci
Te koop vanaf 17 mei
Verpakking: amaray in o-card
 

IL GIARDINO DEI FINZI CONTINI (THE GARDEN OF THE FINZI-CONTINIS)

 

Italië, eind jaren 30. In de tuin van het enorme langdoed van de rijke joodse familie Finzi-Contini brengen hun volwassen kinderen Micòl en Alberto de dagen door met het organiseren van feestjes en tenniswedstrijden voor hun vrienden. Ze zijn zich totaal niet bewust van de ernst van het naderende Nazigevaar dat buiten de muren van hun geisoleerde wereld dreigt.  Als de plaatselijke tennisclub in 1938 onder druk van de fascistische rassenwetten joden begint te weren, besluiten de Finzi-Contini's hun privébaan ook voor anderen in het stadje open te stellen. En zo komt Giorgio, afkomstig uit een eenvoudige joodse familie in contact met Micòl, de dochter van de Finzi-Continis, op wie hij smoorverliefd wordt...

 

Voor The Garden Of The Finzi-Continis werd Vittorio de Sica [Ladri Di Biciclette/ De Fietsendieven] bekroond met de Oscar Beste Buitenlandse Film.  De film is gebaseerd op het gelijknamige boek van Giorgio Bassani, een van de grote klassiekers uit de moderne Italiaanse literatuur.

 
Te koop vanaf 17 mei
Regie: Vittorio De Sica
Verpakking: amaray in o-card
 
Nieuw in Homescreens: Film & Fotografie label
Te koop vanaf 17 mei
 

ANTON CORBIJN - GEEN STIL LEVEN

 

In Anton Corbijn - Geen Stil Leven zien we Anton Corbijn in de tijd nog voordat

hij speelfilms regisseerde. Een aantal muzikanten praten over hun band met Corbijn. Eén van hen is U2-zanger Bono, met wie Corbijn al vanaf begin jaren '80 samenwerkt: 'He made us look cool.' Over de enorme productiviteit van Corbijn zegt Bono: 'Hij woont in vliegtuigen. Hij is een echte calvinist, een slaaf van zijn arbeidsethos.'

 

Geen Stilleven, een documentaire gemaakt voor Het Uur Van De Wolf in 2000 en inmiddels dus ruim 10 jaar oud, belicht Corbijn voornamelijk als portret-fotograaf en in die gedaante volgt de camera hem in zijn woonplaats Londen als ook in Berlijn, New York, Amsterdam en zijn geboorteplaats Strijen. Hij heeft net zijn zoektocht naar iets nieuws, de "33 Still Lives" serie, afgerond en in boekvorm uitgebracht. Wij maken een fotoshoot met Brian Eno mee alsook een samenwerking met kunstenares Marlene Dumas. Naast Bono zijn er interviews met onder andere Lars Ulrich (Metallica), Brian Eno, Dave Gahan (Depeche Mode), Anton Corbijn sr. en Herman Brood.

 

Geen Stilleven laat zien wat voor een unieke positie Corbijn al geruime tijd op een globaal niveau binnen de fotografie inneemt.

 
Regie: Dirk Jan Roeleven
Te koop vanaf 17 mei
 

DAVID BAILEY: FOUR BEATS TO THE BAR AND NO CHEATING

 

"It takes a lot of imagination to be a good photographer. You need less imagination to be a painter, because you can invent things. But in photography everything is so ordinary it takes a lot of looking before you learn to see the ordinary." David Bailey

 

De beroemde Britse kunstenaar David Bailey, afkomstig uit de Londense arbeidersklasse, vestigde in de jaren zestig zijn naam als ultrahippe modefotograaf voor het tijdschrift Vogue. Hij raakte bevriend met beroemdheden als Andy Warhol, Charlotte Rampling, Roman Polanski en Mick Jagger, trouwde met zijn muzes, onder wie actrice Catherine Deneuve en actrice en model Jean Shrimpton. David Bailey werd zo een cultureel icoon.

 

Ondanks dat Bailey de 70 inmiddels gepasseerd is, is hij nog altijd actief als fotograaf. Zowel in de modewereld als in de kunstfotografie. Bailey ontpopt zich als een kunstenaar die wars is van pretentie en moeilijk doen over zijn kunst. In zijn foto's leidt dit tot de transparante stijl waarmee hij beroemd werd. Als het even kan, vergeten we dat we naar een foto kijken en zien we de pure mens die Bailey fotografeert, in al zijn naaktheid.

 

Deze documentaire bevat interviews met kunstrecensent Martin Harrison, met Bailey's ex-vrouw Catherine Deneuve, zijn huidige vrouw Catherine Dyer, en zijn goede vriendin Jerry Hall. De film schetst een boeiend portret van de man die met zijn foto's en films de ziel van de wilde jaren zestig en zeventig blootgelegd heeft.

 
Regie: Jérôme De Missolz
Te koop vanaf 17 mei
 

HELMUT NEWTON - FRAMES FROM THE EDGE
 

"My women always come out on top" - Helmut Newton

 

Sterke vrouwen in uitdagende sexy houdingen, mysterieus en zelfverzekerd. In zijn fotografie zoekt Helmut Newton voortdurend de grens tussen kunst en pornografie op. Als geen ander heeft Newton met zijn modefotografie, naaktfoto's en portretten bijgedragen aan de iconificatie van de westerse vrouw.

 

Op 18-jarige leeftijd ontvluchtte de joodse Newton Duitsland en vestigde zich in Singapore, waar hij werkte als persfotograaf.  In 1940 vertrok Newton naar Australie waar hij 5 jaar in het leger zat. In 1948 trouwde hij met de actrice June Brunell (die later zelf een fotografie carrière startte onder het pseudoniem Alice Springs). Na vele reizen naar Europa en publicaties van zijn werk in de Vogue en Harper's Bazaar vertrok hij in de jaren 60 naar Parijs.

 

In 1988 bezocht regisseur Adrian Maben de sterfotograaf in zijn huis in Monte Carlo en ging met hem mee tijdens zijn fotosessies in Los Angeles, Berlijn en Parijs. Op deze reis wist hij bijzondere momenten vast te leggen van Newtons prive leven en werk. Sterren als Catherine Deneuve, Charlotte Rampling (Newtons allereerste naaktmodel), Faye Dunaway en Karl Lagerfeld vertellen in deze documentaire hoe het was om te werken met een van de beste, invloedrijkste en meest geweilde fotografen uit de twintigste eeuw. Helmut Newton kwam in 2004 bij een auto-ongeluk om het leven.

 
Regie: Adrian Maben
Te koop vanaf 17 mei
 
Nieuw in Homescreens Innergy label:
Te koop vanaf 17 mei
 

SUPERWISE ME
 
Niemand is wijzer dan jij
 

De zoektocht naar geluk is in volle gang. Er zijn tientallen religies, wereldbeschouwingen, levensvisies, talloze onderzoekingen, wijsheden en meningen... en goeroes te over die je gaarne de weg wijzen. Len Branson vermoedde dat er in deze verscheidenheid ook overeenkomsten bestaan en besloot die te onderzoeken.

 

Superwise Me! is het verslag van een bijzondere ontmoeting in de bergen van Andalusië, waarbij negen wijzen en negen getuigen zich bogen over negen levensvragen die ieder mens vroeg of laat tegenkomt. De antwoorden, van onder meer Karoline Kamosi, Ingeborg Sergeant, Martijn Aslander, Zarayda Groenhart, Geert Kimpen en Roos van Acker, laten zien dat geluk binnen ieders bereik komt, als je je innerlijke (eigen)wijsheid activeert en laat spreken.

 

Len Branson is een in Nederland wonende Vlaming. Hij was DJ voor 3FM, eindredacteur bij Radio 2, programmadirecteur voor TMF en werkt nu als muziekcoördinator bij Radio 1.  Daarnaast is hij de motor achter Superwise Me!

 
Regie: Len Branson
Te koop vanaf 17 mei
 

DALAI LAMA RENAISSANCE
 

40 van de meest innovatieve en toonaangevende Westerse denkers komen op verzoek van de Dalai Lama samen in zijn residentie in de Himalaya's. Ze bespreken de veranderingen in de wereld en zoeken oplossingen voor de vele problemen die daaruit voortkomen. Onder zijn gasten bevinden zich o.a. natuurkundigen en schrijvers Fred Alan Wolf en Amit Goswani, bekend van What The Bleep Do We Know, sociaal wetenschapper Jean Houston en Dr. Michael Beckwith uit The Secret. De verwachtingen voor de 5 dagen lange ontmoeting met de Dalai Lama en de vele discussies waren hoog. Wat er gebeurde was onverwacht en bijzonder.

 

Deze documentaire, die wordt ingeleid door Harrison Ford, heeft al meer dan 11 awards gewonnen, werd ingezonden voor de Oscar beste documentaire, en vormt een verrassende persoonlijke ontmoeting met de Dalai Lama vanuit een ongekend perspectief.

 
Regie: Khashyar Darvich
Te koop vanaf 17 mei