:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Homescreen >> PERSBERICHT: RELEASES JULI-AUGUSTUS 2011
PERSBERICHT: RELEASES JULI-AUGUSTUS 2011
Bron: Homescreen - Datum: 2011-07-08 - Geplaatst door: Werner
PUZZLE
 

Maria is in de 40, huisvrouw en leeft haar leventje in Buenos Aires. Het enige waar ze de laatste 20 jaar mee bezig is geweest is de zorg voor haar man en haar nu inmiddels volwassen kinderen.  Maar als ze een puzzel krijgt voor haar verjaardag, ontdekt ze opeens dat ze een speciale gave heeft. Ze kan ongelooflijk snel puzzels oplossen! Maria bloeit op en raakt compleet geobsedeerd door haar nieuwe passie, dit tot grote ergernis van haar familie. Als ze in de winkel waar de puzzel gekocht is een advertentie ziet; 'partner voor puzzelwedstrijd gezocht', reageert ze stiekem. De afzender blijkt Roberto, een charmante rijke man, en vrijgezel...  Met overgave en ambitie stort Maria zich met hem op het puzzelen. Maria lijkt nog maar van een ding te dromen: het nationale kampioenschap puzzelen winnen en naar Duitsland reizen om het wereldkampioenschap winnen! Maar blijft het bij puzzelen alleen? Puzzle is een heerlijke komedie over onvermoede verlangens en ontdekkingen.

 

De film werd genomineerd voor de Gouden Beer voor Beste Film van het Filmfestival van Berlijn.

 

- 'Puzzle is zo'n sympathieke film die je met voldane glimlach uitzit' - NRC

- 'Subtiel drama over het terugwinnen van zelfrespect' - Het Parool

- 'Mooie, ingetogen film' - De Telegraaf
 
Regie: Natalia Smirnoff

Release: 12 juli

 

ELENA UNDONE
 

Regisseur Nicole Conn van Claire Of The Moon is terug met de langste filmkus aller tijden...  Elena, getrouwd met een conservatieve pastoor en moeder van een zoontje, voelt zich ongelukkig in haar huwelijk. Haar man wil dolgraag nog een kind, maar Elena niet. Als ze een relatietherapeut bezoekt, ontmoet ze Peyton, een scuccesvolle schrijftser, die de dood van haar moeder probeert te verwerken. Er is een onmiddellijke klik tussen de 2. Peyton vraagt haar foto's bij te dragen voor een komend project, en de twee zien elkaar meer en meer. Elena kan zich een leven zonder Peyton niet meer voorstellen. En hoewel ze überhaupt nooit overwogen heeft een vrouw te zoenen, wil diep van binnen niets liever dan dat.

 

Regie: Nicole Conn

Release: 12 juli

 

WATER LILIES [NAISSANCE DES PIEUVRES]
 

Een sidderende zomer in een nieuwe buitenwijk van Parijs. Floriane, aanvoerster van het synchroonzwemteam, weet dat ze mooi is en maakt daar goed gebruik van. Alle meisjes haten haar maar, bij de jongens is ze erg populair. Anne daarentegen vindt zichzelf te dik en is erg onzeker. Ze is verliefd op François, die haar totaal niet ziet staan en alleen maar oog heeft voor Floriane. De verlegen Marie, Annes beste vriendin, is gefascineerd door Floriane en wordt stilletjes verliefd op haar. Vanwege hun verschillende dromen en verlangens dreigen de meisjes langzaam uit elkaar te groeien. Van de regisseur van Tomboy, die momenteel in de bioscopen draait.

 
**** De Volkskrant
**** Het Parool
'De Franse Fucking Amal' **** Cinema.nl
 
Release: 12 juli
Regie: Céline Sciamma
 

CAIRO TIME
 

De mooie Amerikaanse Juliette (Patricia Clarkson, Six Feet Under/ Woody Allens Whatever Works) heeft met haar man afgesproken in Caïro. Maar bij haar aankomst in de Egyptische hoofdstad hoort ze dat Mark door zijn VN-werkzaamheden wordt opgehouden in Gaza. Jetlagged luistert ze naar de ochtendgebeden en op straat spreken mannen haar ongegeneerd aan. Ze zoekt het gezelschap op van Tareq (Alexander Siddig, Syriana/ Miral), de man die haar aan de luchthaven kwam oppikken en zo vriendelijk naar haar glimlachte. Hij trekt haar mee de stad in, en gaandeweg leren we Caïro kennen als een warme, gezellige, niet-bedreigende, betoverende metropool. Tegelijkertijd begint Juliette zich te realiseren dat ze misschien wel toe is aan een nieuwe liefde. Zitten de knappe gelaatstrekken van haar gids daar voor iets tussen? Cairo Time is een romantisch drama van Ruba Nadda met een knipoog naar het werk van Jane Austen, de klassieke films

vol van ingehouden spanning.
 

Release: 12 juli

Regie: Ruba Nadda

 

Wordt verwacht:
 
THE SECRET DIARIES OF MISS ANNE LISTER
 

BBC's The Secret Diaries Of Miss Anne Lister onthult een verrassende kant van de wereld die we kennen van Jane Austen en de Brontës. The Secret Diaries laat het gepassioneerde en waargebeurde leven van Anne Lister zien, de allereerste vrouw in Engeland die openlijk op vrouwen viel.

 

"I was not born to live alone. I must have someone with me and in loving and in being loved, I could be happy"

 

Yorkshire, eind 19de eeuw. De rijke Anne Lister, een landeigenares, een vrouwelijke industrieel en reizigster, leidt een verborgen en geheim leven: op haar landgoed tart ze sociale conventies, want ze woont er stiekem samen met haar minnares Mariana (Anne Madelay uit Affinity). Haar familie, die het liefst wil dat ze trouwt, weet niets van Annes geaardheid. Daarom schrijft Anne haar leven in codetaal op in haar dagboeken. Waarin ze gedetailleerd en openlijk over haar leven en liefdes schrijft. Juist als Anne en Mariana's geheime en ongeoorloofde relatie naar buiten dreigt te komen, kiest Mariana ervoor de oudere maar rijke Charles moet trouwen. Anne is ten einde raad en is genoodzaakt elders te zoeken naar de passie die ze onbeert...

 

The Secret Diaries Of Miss Anne Lister is gebaseerd op de ware dagboeken van Anne Lister. Naast de film bevat deze uitgave als extra de documentaire The Real Anne Lister.

 
Verpakking: amaray in ocard
Release: 16 augustus
Regie: James Kent
 

CHILDREN OF GOD
 

De jonge kunstenaar Johnny gaat naar de Bahama's om inspiratie op te doen. Al snel ontmoet hij Romeo, een aantrekkelijke donkere muzikant.  Hoewel Romeo verloofd is, is er overduidelijk aantrekkingskract tussen de 2 mannen. Romeo heeft wel eerder met mannen geëxperimenteerd, maar de gevoelige Johnny is niet zomaar een fling en hun relatie wordt al snel gecompliceerder dan een leuke vakantieliefde...

 

Publieksprijs Best Narrative Newfest New York.

 

Release: 16 augustus

Regie: Kareem Mortimer