:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Twin Pics >> PERSBERICHT: LES EPOPEES AUTHENTIQUES
PERSBERICHT: LES EPOPEES AUTHENTIQUES
Bron: Twin Pics - Datum: 2011-07-22 - Geplaatst door: Werner
LES EPOPEES AUTHENTIQUES

Van Anne Lévy-Morelle

Nu beschikbaar in een 3-disc dvd-box
 

DVD 1 - LE RÊVE DE GABRIEL

In 1948 verkopen 4 kroostrijke en gegoede Belgische families al hun bezittingen. Ze gaan aan boord van enkele grote schepen met als eindbestemming het Chileense Patagonie. De volharding van een familiepatriarch om zijn droom te beleven en de mysterieuze aantrekkingskracht van deze ver verwijzerde onherbegzame en winderige streek geven vorm aan dit waargebeurde epische verhaal. Le Rêve De Gabriel is de mal voor de "Epopées Authentiques" als genre.

 
DVD 2 - SUR LA POINTE DU COEUR

Sur La Pointe Du Coeur is een episch gedicht over het leven en de dood, gedraaid in een groot ziekenhuis in het hartje van Brussel, met al de complexiteit van haar personneel en haar patiënten. Daar leer je die onmisbare kunst : hoe die muren overstijgen.

 

DVD 3 - MANNEKEN PIS, L’ENFANT QUI PLEUT

Het relaas van een stad met hoofdstad-ambitie, die tegelijk zijn rijkdommen en trots verbergt achter een bespottelijke verschijning van een klein jongentje dat plast. Het onderzoek dat tussen heden en verleden doorkruist, laat ons een glimp opvangen van de geheimen achter dit mysterieuze symbool. En waarom gaan Brusselaars prat op... hun bescheiden aard.


 
3 DVD 9

Speelduur: 258 min.

Talen: Frans, Spaans, Nederlands
Beeldformaat: 16/9 comp. 4/3

Ondertiteling: Nederlands, Engels, Spaans, Frans (gedeeltelijk)
 

 
Extra's:

• Inleiding door Anne Lévy-Morelle op de Epopées Authentiques

• Inleidingen op de films