:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Universal >> PERSBERICHT: RELEASES SEPTEMBER 2011
PERSBERICHT: RELEASES SEPTEMBER 2011
Bron: Universal - Datum: 2011-08-02 - Geplaatst door: Werner
THE DILEMMA
 

Vince Vaughn (The Break Up) en Kevin James (I Now Pronounce You Chuck & Larry) vertolken de hoofdrollen in deze hilarische comedy van regisseur en Oscarwinnaar Ron Howard (Frost/Nixon, The Da Vinci Code), over een man die ontdekt dat de waarheid behoorlijk pijn kan doen! Wanneer Ronny (Vaughn) ziet dat de vrouw van zijn beste vriend Nick (James) een andere man kust, start hij op eigen houtje een onderzoek om de ware toedracht bloot te leggen. Terwijl zijn chaotische speurwerk ontaardt in een aaneenschakeling van komische situaties, ontdekt Ronny dat ook Nick niet helemaal zuiver op de graat is. In de sterrencast ontdekt u verder ook nog Winona Rider, Jennifer Connelly en Queen Latifah!

 
Technische fiche DVD

Speelduur: 106 minuten

Beeld: 2.35:1

Geluid: Dolby Digital 5.1: Engels, Italiaans

Ondertitels: Engels, Nederlands

Releasedatum: DVD: 26 mei 2011 (Nederland) – 8 september 2011 (Vlaanderen)

 

Extra's DVD:

• Deleted Scenes met introductie door Regisseur Ron Howard

- Autoshow

- Hoofdkantoor Chrysler

- B & V winkel

- Wiener's Circle V.1

- Autoparkeerterrein

- De flat van Zip

- Nick confronteert

 
Technische fiche Blu-ray

Speelduur: 110 minuten

Beeld: 2.35:1 – 1080p; extra's: 480i/p SD

Geluid: DTS-HD MA 5.1: Engels; DTS Surround 5.1: Frans, Italiaans, Spaans, Latijns-Amerikaans Spaans, Braziliaans Portugees; extra's: Engels Dolby Surround 2.0

Ondertitels: Engels, Nederlands, Frans, Italiaans, Duits, Spaans, ...

Releasedatum: Blu-ray: 26 mei 2011 (Nederland) – 8 september 2011 (Vlaanderen)

 
Extra's Blu-ray:

• 14 deleted scenes (incl. 7 Blu-ray exclusieve Scènes) met introductie door Regisseur Ron Howard (45 min. HD)

- Restaurant
- Autoshow

- Hoofdkantoor Chrysler

- B & V winkel

- Bank
- Wiener's Circle V.1
- Wiener's Circle V.2
- Massagesalon
- Autoparkeerterrein

- De straten van Chicago

- De flat van Zip

- Nick confronteert

- Beth praat met Ronny na de presentatie

- Geen deal door Nick

• BD LIVE

Als je Blu-rayspeler met het Internet verbonden is, kun je via het BD-Live Center onder meer de allernieuwste filmtrailers bekijken!

• pocket BLU app

Gebruik je smartphone of tablet-pc om de opties van je Blu-ray aan te sturen, content te streamen of eenvoudig te communiceren! App beschikbaar voor iPhone, iPad, Android en nog veel meer!

 

SCARFACE Blu-ray Steelbook & Limited Cigar Box Edition

 

Sinds GfK startte met het meten van doorverkoopcijfers in de Benelux zijn er van Scarface ruim 350.000 stuks verkocht. Dit betekent dat één op de dertig huishoudens in de Benelux deze klassieker op dvd bezit. Tijd voor een upgrade. Op deze geremasterde Blu-ray editie spat Scarface, van de bejubelde regisseur Brian DePalma (Carlito's Way) naar een scenario van Oscarwinnaar Oliver Stone (Born On The Fourth Of July), van het scherm in al zijn oogverblindende pracht. De explosieve 7.1 audiotrack en tal van exclusieve extra's maken het geheel helemaal àf. De Blu-ray verschijnt in twee edities: een ultracoole Steelbook Edition incl. digital copy en een hebbeding voor de echte fans: een Limited Cigar Box Edition met daarin

• Steelbook Blu-ray

• Money clip met de initialen T.M.

• Dollarbiljet met de afbeelding van Tony Montana

• Tony Montana's Green card
• Commemorative post cards

• Booklet met foto's, info en trivia

 

Grensverleggend en genrebepalend

Al Pacino. Michelle Pfeiffer. Brian de Palma. Oliver Stone... allemaal legendarische namen die hun steentje bijdroegen tot één van de rauwste en schokkendste gangsterfilms aller tijden. Het was thrillerspecialist de Palma's eerste experiment met het bij uitstek Amerikaanse genre, maar hij zou het daar, getuige The Untouchables en Carlito's Way, zeker niet bij laten.

 
Stonefaced

Het script, van de hand van die andere controversiële filmmaker en herrieschopper, Oliver Stone, is een gedeeltelijke remake van de gelijknamige Howard Hawks-film uit 1932, een prent die het zwaar aan de stok kreeg met de censuur wegens het onverbloemde geweld en de zogezegde verheerlijking van het leven aan gene kant van de wet. Gelukkig kregen de heren censoren uit de dertiger jaren nooit deze versie te zien, want zelden is geweld zo expliciet en onverbiddelijk in beeld gebracht als in Scarface. Na het bekijken van deze film ziet u een kettingzaag wellicht nooit nog louter als een handig instrument.

 
Pacino, puur en onversneden

De revelatie van de film is echter de vertolking van Al Pacino die hier als de pathetische, paranoïde en perverse Tony Montana drie uur lang alle registers van zijn acteertalent opentrekt. Tony Montana waant zichzelf larger than life en ongenaakbaar. Logisch dan dat de manier waarop Al Pacino de gewetenloze gangster neerzet, van een vaak ondraaglijke intensiteit is. Over the top, maar recht in de roos.

 
Wit goedje, zwarte ziel

Het verhaal heeft alles van een Griekse tragedie. Met of zonder moraal? Het hangt er vanaf hoe je 'm bekijkt. In 1980 zet Fidel Castro kortstondig de poorten naar het Beloofde Land, Amerika, open. Hij hoopt er in één ruk alle onruststokers, dissidenten en criminelen mee van zijn eiland te zien vertrekken. Een ideale oplossing voor Cuba. Een vergiftigd geschenk voor de USA. Bij die ballingen: Tony Montana en Manny Rivera (Steven Bauer), twee ex-gedetineerden die in Miami ontschepen en daar, na een mislukte poging om legitiem aan de kost te komen en een geslaagde moord, meteen in de onderwereld belanden. Tony's ambitie, machtshonger en geldzucht zijn grenzeloos. Nadat ze het vertrouwen van plaatselijke maffiabaas Frank Lopez (Robert Loggia) hebben gewonnen, wil Tony steeds meer: Lopez uit de weg ruimen, zijn drugsimperium overnemen, en als trofee zijn oogverblindende maîtresse Elvira Hancock (Michelle Pfeiffer) opeisen. Het gaat hem een tijdje voor de wind, maar dan begint de neerwaartse spiraal, grotendeels aangezwengeld door zijn onvermogen om aan zijn eigen producten te weerstaan, zijn ziekelijke jaloezie met betrekking tot zijn zuster (in zijn beschermzucht doodt hij zijn beste vriend) en zijn resolute weigering om ook maar iemand behalve zichzelf te vertrouwen. Zijn val is even spectaculair als zijn opgang. Zijn Amerikaanse Droom wordt een regelrechte nachtmerrie...

 
Technische fiche Blu-ray

Speelduur: 170 minuten

Beeld: 2.35:1 – 1080p; extra's: 480i/p SD

Geluid: DTS-HD MA 7.1: Engels; DTS 2.0 stereo: Engels; DTS 2.0 mono: Frans, Spaans, Italiaans; DTS 2.0 LT/RT: Duits

Extra's: Engels Dolby Surround 2.0

Ondertitels: Engels, Nederlands, Frans, Duits, ...

inclusief Digital Copy

Releasedatum:datum: 8 september 2011

 

Extra's: (* = nieuwe content)

• The Scarface Phenomenon*: Een gloednieuwe documentaire die Scarface belicht als uniek fenomeen in de filmgeschiedenis. De docu onderzoekt hoe een film die voor zijn release onder controverse gebukt ging, uitgroeide tot een Hollywoodklassieker die een nieuwe generatie cineasten beïnvloedde en een blijvende impact had op de populaire cultuur.

• Deleted Scenes

• The World of Tony Montana: ervaar de wereld van de ultieme gangster en verneem van de experts hoe een échte drugsbaron omringd wordt geweld, angst en paranoia.

• The Rebirth of Scarface: een korte docu met Brian De Palma, producer Martin Bregman, Al Pacino en Oliver Stone die de ontwikkeling van de film schetst vanaf Howard Hawks' origineel uit 1932 tot de versie van 1983.

• Acting Scarface: interviews met de cineasten, de acteer- en dialoogcoaches en acteurs Al Pacino en Steven Bauer over het casten en uitwerken van hun onvergetelijke rollen

• Creating Scarface: een fascinerende, controversiële en definitieve making of van bijna een uur die een diepgaande blik achter de schermen van de film werpt, met interviews met DePalma en Stone. Ontdek waarom de filmploeg de originele locatie in Florida moest verlaten, hoe de scène met de kettingzaag gefilmd werd en welke strijd de makers moesten leveren met de Amerikaanse censuur.

• Scarface: The TV Version: een onthullende extra die de controverse rond de censuur in een kwalijk daglicht stelt. Voor de vertoning op tv moesten bepaalde scènes immers heringesproken worden, wat tot vaak hilarische resultaten leidde.

• The Making of Scarface: The Video Game: dompel jezelf onder in de wereld van Scarface met deze blik achter de schermen van de productie van het gelijknamige videospel.

• U-Control*

• Scarface Scoreboard: Bekijk Scarface zoals nooit tevoren. Hou bij hoeveel "fucks" er door de speakers knallen en hoeveel kogels er worden afgevuurd!

Picture in Picture: (Enkel beschikbaar in het Engels en ondertiteld in een beperkt aantal talen). Directe toegang tot beelden uit interviews met Brian De Palma, Al Pacino, Oliver Stone en vele anderen zonder de film te onderbreken. Ook beschikbaar: een vergelijking van bepaalde scènes uit de versie van 1983 en de originele film van Howard Hawks.

• BD-Live*

• Pocket Blu App: Universals eigen, grensverleggende Pocket Blu App voor iPhone, iPod touch, Smartphone, Android, PC en Macintosh die naadloos samenwerkt met netwerkklare Blu-rayspelers voor geavanceerde toepassingen zoals:

- advanced remote control
- video timeline
- mobile-to-go
- keyboard
 

UNITED 93
 

Op 11 september werden vier vliegtuigen gekaapt. Drie raakten hun doel: één niet. United 93 is gebaseerd op de schokkende gebeurtenissen van 11 september 2001 en is een krachtig en provocerend drama ter nagedachtenis aan de 40 passagiers en bemanningsleden van United Airlines vlucht 93, het vierde gekaapte toestel. Als de kapers het vliegtuig op hun beoogde doel afsturen, komen de passagiers in opstand en vinden ze de moed om terug te vechten. De film brengt in real-time de 90 minuten in beeld die verstreken zijn tussen het kapen van het vliegtuig en het ogenblik waarop het toestel neerstort nadat de passagiers via hun gsm op de hoogte werden gebracht van de crashes in het World Trade Centre. We zien een explosieve strijd waarbij gewone mensen beslissen zich op te offeren om te voorkomen dat het toestel zijn doelwit in Washington zou bereiken. Een aangrijpend verhaal dat voor altijd in uw geheugen gegrift zal staan en dat verteld wordt vanuit het perspectief van de passagiers, de bemanning, de vluchtleiders en de militairen.

 
Technische fiche Blu-ray

Speelduur: 111 minuten

Beeld: 2.35:1 – 1080p; extra's: 1080p HD & 480i/p SD

Geluid: DTS-HD MA 5.1: Engels; DTS Surround 5.1: Frans, Spaans, Duits, Italiaans; extra's: Engels DTS Surround 2.0

Ondertitels: Engels, Nederlands, Frans, Duits, ...

Releasedatum:datum: 8 september 2011
 
Extra's:
HD Content:
• How To (Static User Guides)
• Flight 93 National Memorial (8:36)
• Memorial Pages (static)
BD-Live Features:
• Basic BD-Live
• Video Rotation
• On-Screen Ticker Standard
Apps:
• Pocket Blu with rate and share
SD Content:
• United 93: The Families and the Film (59:55)
• Chasing Planes – Witnesses to 9/11 (48:04)

• Twin Towers (2:15)

• Feature Commentary with Director Paul Greengrass
 

FAST FIVE

 

Hoofdrolspelers Vin Diesel, Paul Walker en Dwayne Johnson geven plankgas in deze zinderende actiethriller boordevol spectaculaire stunts, blitse bolides en bloedmooie meiden. In het exotische Rio de Janeiro vinden de legendarische Dom Toretto (Diesel) en de rebelse flik Brian O'Conner (Walker) elkaar terug aan de andere kant van de wet. Op de hielen gezeten door de nietsontziende Agent Hobbs (Dwayne Johnson) en een legertje corrupte smerissen in dienst van een moorddadige drugsbaron, trommelen Toretto en O'Conner hun maatjes uit de vorige Fast & Furious-avonturen op voor wat de ultieme kraak moet worden: een levensgevaarlijke overval die hen 100 miljoen dollar zal opleveren!

 
• DVD
• Blu-ray Steelbook Combo: BD + DVD + Digital Copy
• DVD & Blu-ray Boxset 1-5:
- The Fast and The Furious (2001)
- 2 Fast 2 Furious (2003)
- The Fast and the Furious: Tokyo Drift (2006)
- Fast & Furious (2009)
- Fast Five (2011)
 
Technische fiche DVD

Speelduur: 125 minuten

Beeld: 2.35:1

Dolby Digital 5.1: Engels, Duits

Ondertitels: Engels, Duits, Nederlands, Deens, Fins, Zweeds

Releasedatum: 29 september 2011
 
Extra's DVD:
• Deleted Scenes
• Gag Reel
• A New Set of Wheels

• Filmcommentaar met regisseur Justin Lin

 
Technische fiche Blu-ray

Speelduur: 130 minuten

Beeld: 2.35:1 – 1080p

Geluid: DTS-HD MA 5.1: Engels; DTS Surround 5.1: Frans, Spaans, Duits, Italiaans; extra's: Engels Dolby Surround 2.0

Ondertitels: Engels, Nederlands, Frans, Duits, Spaans...

Releasedatum: 29 september 2011
 
Extra's Blu-ray:
• U-Control
• PIP

- Scene Explorer (32') (de Treinroof vanuit verschillende hoeken)

- Second Screen
• Deleted Scenes
• Gag Reel
• The Big Train Heist
• Reuniting the Team
• A New Set of Wheels
• Dom's Journey
• Brian O'Conner: From Fed to Con
• Enter Federal Agent Hobbs
• Doms vs. Hobbs
• On Set with Director Justin Lin
• Inside the Vault Chase
• Tyrese TV
BD-Live Features
• Basic
• Video Rotation
Apps:
• Pocket Blu
- Deleted Scenes
- Gag Reel
- Reuniting the Team
- A New Set of Wheels
- Dom's Journey
- Brian O'Connor
- Enter Agent Hobbs
- Second Screen: Take Control
- Scene Explorer
- Virtual Car Garage
- PIP (Interviews with cast and crew)}
- SD Content
- Feature Commentary with Director Justin Lin
 

THE BIG LEBOWSKI – Limited Edition Digibook Blu-ray

 

The Big Lebowski van Oscarwinnaars Joel en Ethan Coen (Fargo, True Grit) is een hilarisch geschifte comedy over bowling, een afgehakte teen, White Russian-cocktails en een kerel die iedereen kent als... The Dude. Jeff "The Dude" Lebowski wil geen heisa in zijn leven... Verrek, zelfs een baan kan hem gestolen worden. Maar wanneer zijn geliefde tapijt vernield wordt in een bizar geval van identiteitsverwisseling, onderneemt hij samen met zijn bowlingmaatjes een knotsgekke odyssee. De sterrencast – Jeff Bridges, John Goodman, Julianne Moore, Steve Buscemi, Philip Seymour Hoffman en John Turturro – speelt de pannen van het dak, de film groeide uit tot een cultfenomeen* en The Dude werd een wereldwijd icoon. De film verschijnt nu voor het eerst op Blu-ray in een Limited Edition DigiBook, inclusief Digital Copy en een 24 pagina's tellend boekje in kleur. Een standaard Blu-ray release staat gepland voor 2012.

 
*"#1 cult film of all time!" - The Boston Globe
 
Technische fiche Blu-ray

Speelduur: 118 minuten

Beeld: 1.85:1 – 1080p; extra's: 1080p HD & 480i/p SD

Geluid: DTS-HD MA 5.1: Engels; DTS Surround 5.1: Frans, Spaans, Duits, Italiaans; extra's: Engels Dolby Surround 2.0

Ondertitels: Engels, Nederlands, Frans, Duits, ...

Releasedatum: 29 september 2011
 
HD Extra's:
U-Control
• Scene Companion (PIP)
• The Music of the Big Lebowski

• Mark It, Dude (PIP)

• Worthy Adversaries: What's My Line Trivia (Bekijk de film in Worthy Adversaries modus, en vervolledig de dialoog met het correcte einde wanneer de film gepauzeerd wordt)

• The Dude's Life (10:04)

• The Dude Abides: The Big Lebowski Ten Years Later (10:23)

• Flying Carpets and Bowling Pin Dreams: The Dream Sequences of The Dude (4:17)

• Interactive Map (10:12)
• Jeff Bridges Photo Book (17:27)
• BD Live
• Apps:
- Pocket Blu
SD Extra's:
• An Exclusive Introduction (4:40)
• Making of The Big Lebowski (26:25)
• The Lebowski Fest: An Achiever's Story (13:52)
• Photo Gallery (3:27)
 

THE THREE MUSKETEERS

 

Deze film geldt als een van de beste bewerkingen van de klassieke roman van Alexandre Dumas. De legendarische drie musketiers dienen hun koning in Parijs als de jonge, ambitieuze d'Artagnan van het platteland arriveert om zich bij hen aan te sluiten. Na aanvankelijk te zijn afgewezen, bewijst hij zijn kwaliteiten door samen met hen elf soldaten te verslaan bij een zwaardgevecht op het plein. Vervolgens reist het viertal af naar Engeland om de eer van hun koningin te redden. Hun taak is om haar beroemde diamanten collier terug te winnen van haar geheime minnaar, de graaf van Buckingham, voordat de koning haar ontrouw ontdekt. De kwade kardinaal Richelieu probeert hun missie te dwarsbomen, maar gewapend met hun zwaarden en hun humor slagen de drie musketiers en d'Artagnan erin alle obstakels te overwinnen...

 

Technische fiche DVD

Regie: Richard Lester

Cast: Oliver Reed, Raquel Welch, Richard Chamberlain, Michael York, Frank Finlay, Christopher Lee, Geraldine Chaplin, Jean-Pierre Cassel, Faye Dunaway, Charlton Heston

Speelduur: 105 minuten

Beeld: 16:9

Geluid: Dolby Surround 2.0: Engels

Ondertitels: Nederlands, Portugees

Releasedatum: 29 september 2011

 
Technische fiche Blu-ray
Regie: Richard Lester

Cast: Oliver Reed, Raquel Welch, Richard Chamberlain, Michael York, Frank Finlay, Christopher Lee, Geraldine Chaplin, Jean-Pierre Cassel, Faye Dunaway, Charlton Heston

Speelduur: 127 minuten

Beeld: 1.78:1 – 1080p; extra's: 480i/p SD

Geluid: DTS MA 2.0 mono: Engels, Duits, Spaans

Ondertitels: Nederlands, Duits, Spaans, Fins,...

Releasedatum: 29 september 2011
 

THE FOUR MUSKETEERS

 

d'Artagnan is een volwaardige musketier geworden. De protestanten hebben La Rochelle in handen en de koningin is verliefd op Buckingham die al gauw schepen zal sturen om de rebellen te steunen. Richelieu roept de hulp in van Rochefort om Constance te ontvoeren, de bemiddelaar van de koningin en de liefde van d'Artagnan. De kardinaal maakt gebruik van de sluwe, zedenloze Milady de Winter om d'Artagnan af te leiden. Maar al gauw is Milady een gezworen vijand van d'Artagnan en heeft ze een onfortuinlijke ontmoeting met Athos. Ze gaat naar Engeland om zich van Buckingham te ontdoen en de Musketiers nemen het op tegen de rebellen. Maar Milady, die wordt geholpen door Rochefort, heeft zo haar eigen plannen. Kan d'Artagnan Constance redden, Rochefort verslaan, aan de toorn van de Winter ontsnappen en uit handen van de Kardinaal blijven?

 

Technische fiche DVD

Regie: Richard Lester

Cast: Oliver Reed, Raquel Welch, Richard Chamberlain, Michael York, Frank Finlay, Christopher Lee, Geraldine Chaplin, Jean-Pierre Cassel, Faye Dunaway, Charlton Heston

Speelduur: 102 minuten

Beeld: 1.78:1

Geluid: Dolby Surround 2.0: Engels

Ondertitels: Nederlands

Releasedatum: 29 september 2011
 

Extra's DVD:

• Fotogalerie
• Trailer
 
Technische fiche Blu-ray
Regie: Richard Lester

Cast: Oliver Reed, Raquel Welch, Richard Chamberlain, Michael York, Frank Finlay, Christopher Lee, Geraldine Chaplin, Jean-Pierre Cassel, Faye Dunaway, Charlton Heston

Beeld: 1.85:1 – 1080p; extra's: 480i/p SD

Geluid: DTS-HD MA 5.1: Engels; DTS Surround 5.1: Frans, Spaans, Duits, Italiaans; extra's: Engels Dolby Surround 2.0

Ondertitels: Engels, Nederlands, Frans, Duits, ...

Releasedatum: 29 september 2011
 

THE THING

 

Deze ijzingwekkende verfilming van de klassieker The Thing door de grootmeester van de horror John Carpenter (Halloween, Escape From New York) wordt gedragen door de uitzonderlijke vertolking van Kurt Russell en de ijzersterke beeldtaal. In de winter van 1982 is een twaalfkoppig onderzoeksteam aan het werk in een afgelegen station op de zuidpool. Ze ontdekken er een alien die al 100.000 jaar onder de sneeuw begraven ligt. Eenmaal het buitenaards wezen ontdooid is, verandert het van vorm, zaait het vernieling en terreur en wordt het één van hen.

 
Technische fiche DVD

Speelduur: 105 minuten

Beeld: 16:9

Geluid: Dolby Surround 2.0: Engels

Ondertitels: Nederlands, Portugees

Releasedatum: 29 september 2011

 
Technische fiche Blu-ray

Speelduur: 109 minuten

Beeld: 2.35:1 – 1080p; extra's: 480i/p SD

Geluid: DTS-HD MA 5.1: Engels; extra's: Engels Dolby Surround 2.0

Releasedatum: 29 september 2011
 
Extra's Blu-ray:
• Audiocommentaar
• Terror Takes Shape
• Productiearchief
• The Saucer
• The Blairmonster
• Outtakes
• Post Production
• Theatrical Trailer
• U-Control & My Scenes
 

BEING JOHN MALKOVICH
 

Ooit gedroomd dat je even iemand anders was? Craig Schwartz (John Cusack) is een wat banale poppenspeler die noodgedwongen bijklust als administratief hulpje. Zijn kantoortje bevindt zich op de verdieping 7,5 van een vervallen wolkenkrabber. Craig heeft genoeg van zijn uitgeblust huwelijk met Lotte (Cameron Diaz) en valt voor de knappe maar onbereikbare Maxine (Catherine Keener). Uit pure frustratie stort hij zich op zijn werk en ontdekt een geheimzinnige doorgang achter een van de kasten in zijn kantoor. De doorgang leidt naar een smalle, donkere tunnel. Tot zijn grote verbazing wordt Craig letterlijk meegezogen door de tunnel en belandt hij in het hoofd van John Malkovich. Hij is John Malkovich! En dat is slechts het begin...

 
Technische fiche Blu-ray

Speelduur: 112 minuten

Beeld: 1.85:1 – 1080p; extra's: 480i/p SD

Geluid: DTS-HD MA 5.1: Engels; DTS Surround 5.1: Frans, Spaans, Duits, Italiaans; extra's: Engels Dolby Surround 2.0

Ondertitels: Engels, Nederlands, Frans, Duits, ...

Releasedatum: 29 september 2011
 
Extra's Blu-ray:

• American Arts Culture Presents: John Horatio Malkovich, Dance of Despair and Disillusionment

• An Interview with Director Spike Jonze
• 7 1/2 Floor Orientation
• An Intimate Portrait of the Art of Puppeteering

• An Intimate Portrait of the Art of Background Driving

 

THE BLUES BROTHERS

 

Na zijn vrijlating uit de gevangenis gaat Jake Blues (John Belushi) met zijn broer Elwood (Dan Aykroyd) op bezoek in het weeshuis waar ze door nonnen zijn grootgebracht. Daar horen ze dat de bijdrage van de kerk is stopgezet en dat het gebouw verkocht zal worden als de vastgoedbelasting niet binnen 11 dagen betaald is. De broers besluiten het geld in te zamelen door 'm nog één keer met hun bluesband van jetje te geven. En ook al zijn ze op een 'goddelijke' missie, ze maken onderweg heel wat vijanden. Met optredens van enkele van de grootste bluesartiesten aller tijden, zoals James Brown, Cab Calloway, Ray Charles en Aretha Franklin. In bijrollen herkennen we ook de acteurs John Candy, Carrie Fisher, Henry Gibson en Steve Lawrence.

 
Technische fiche Blu-ray

Speelduur: 132 minuten

Beeld: 1.85:1 – 1080p; extra's: 480i/p SD

Geluid: DTS Surround 5.1: Engels, Frans, Spaans, Duits, Italiaans; extra's: Engels Dolby Surround 2.0

Ondertitels: Engels, Nederlands, Frans, Duits, ...

Releasedatum: 29 september 2011
 

Extra's Blu-ray:
• Pocket Blu

• SD Content
• Stories Behind the Making of The Blues Brothers
• Transposing the Music
• Remembering John
 

BLUES BROTHERS 2000

 

Achttien jaar nadat de Brothers hun eerste 'missie van God' tot een goed einde brachten, komt Elwood Blues (Dan Aykroyd) vrij uit de gevangenis. Hij ontdekt dat er intussen heel wat veranderd is "daarbuiten". Zijn partner, Jake, is niet meer, zijn band is uit elkaar en het weeshuis waar hij opgroeide is met de grond gelijk gemaakt. Elwood beseft al snel dat hij uitverkoren is voor een gloednieuwe missie: zijn oude band weer samenbrengen met de hulp van een soulvolle barman (John Goodman), deelnemen aan de Battle of the Bands bij Queen Moussette's (Erykah Badu) en de onhandelbare weesjongen Buster weer op het goede pad zetten. Een spetterende Rhythm & Blues comedy met gastoptredens van onder meer B.B. King, Aretha Franklin, James Brown, Johnny Lang, Blues Traveler en Eric Clapton.

 
Technische fiche Blu-ray

Speelduur: 123 minuten

Beeld: 1.85:1 – 1080p; extra's: 480i/p SD

Geluid: DTS-HD MA 5.1: Engels; DTS Surround 5.1: Frans, Duits, Italiaans

Extra's: Engels Dolby Surround 2.0

Ondertitels: Engels, Nederlands, Frans, Duits, ...

Releasedatum: 29 september 2011
 

CANDYMAN
 

Helen, een studente, stuit tijdens het onderzoek voor haar proefschrift in de sloppenwijken van Chicago op het appartement waar ooit gruwelijke moorden zijn gepleegd door een spookachtige killer, de Candyman. Niemand heeft hem ooit gezien. Naarmate Helen verder rondvraagt en rondsnuffelt voelt ze zijn zoete en aantrekkelijke geur steeds meer om haar heen. Als ze de Candyman onmoet wil ze vluchten.

 
Technische fiche Blu-ray

Speelduur: 99 minuten

Beeld: 1.85:1 – 1080p

Geluid: DTS-HD MA 2.0 LT/RT: Engels; DTS 2.0 LT/RT: Frans, Spaans, Italiaans; extra's: Engels Dolby Surround 2.0

Ondertitels: Engels, Nederlands, Frans, Duits, ...

Releasedatum: 29 september 2011
 

THE FRIGHTENERS

 

The Frighteners, geregisseerd door Oscarwinnaar Peter Jackson (The Lord Of The Rings, King Kong) en uitvoerend producent Robert Zemeckis (Back To The Future), is een opwindende thrillerkomedie vol spectaculaire speciale effecten. Frank Bannister (Michael J. Fox) woont in een klein stadje, waar hij zijn brood verdient als spokenjager. Hij verjaagt ongenode gasten uit spookhuizen, maar speelt onder één hoedje met dezelfde geesten die hij belooft te verjagen. Deze zwendelpraktijken verlopen voorspoedig, totdat een sterke geest aan het moorden slaat en de hele stad vermoedt dat Frank erachter zit. Tijd om zijn naam te zuiveren en de duivelse geest uit te bannen... zonder zelf tot eeuwig spoken verdoemd te worden.

 
Technische fiche Blu-ray
Releasedatum: 29 september 2011
 

JOHNNY ENGLISH
 

De Britse geheime dienst is een van die zeldzame bakens van betrouwbaarheid. Wanneer een boosaardig complot aan het licht komt waarbij een Franse ondernemer het op de kroonjuwelen en de troon van de Queen gemunt heeft, zetten de inlichtingendiensten hun beste agent op de zaak, geheimagent N°1. Hij verwisselt echter spoedig het tijdelijke met het eeuwige en wordt al even snel vergezeld door zijn collega's. Alle hoop van de natie rust nu op de schouders van één enkele man: Johnny English (Rowan Atkinson). In een wereld van sportwagens, hightech snufjes, geheime informatie en een knappe dubbelagente, wordt zijn ultieme droom werkelijkheid. Hij kent vrees noch gevaar, hij kent, eigenlijk, niets. Hij is niet de beste agent, hij is de enige... Een hilarische spionagekomedie van de makers van Bean: The Ultimate Disaster Movie.

 
Technische fiche Blu-ray
Releasedatum: 29 september 2011
 

THE BROTHERHOOD OF THE WOLF

 

Wanneer een geheimzinnig monster dood en verderf zaait op het platteland, worden twee onwaarschijnlijke helden opgetrommeld om het ondier te bestrijden. De enige manier waarop ze het land van deze gruwelijke dreiging kunnen vrijwaren, is door hun eigen grootste angsten onder ogen te zien, een duistere kracht aan het licht te brengen en een dodelijk geheim te onthullen.

 
Technische fiche Blu-ray
Releasedatum: 29 september 2011
 

U-571
 

Een Amerikaanse duikbootbemanning moet aan boord van een Duitse U-boot komen om een 'Enigma'-codeermachine in handen te krijgen. Met dit apparaat kunnen de geallieerden een einde maken aan de bijna onoverwinnelijke aanvallen van de Duitsers. Een kopie van een Duitse duikboot moet de Amerikanen als een paard van Troje ongemerkt in de buurt van de vijand brengen. De missie vordert voorspoedig, maar dan komt de bemanning diep in vijandige wateren vast te zitten op een duikboot zonder te weten hoe ze die moeten besturen. En de vijand komt eraan. In een race tegen de klok hangt het lot van de bemanning af van hun kameraadschap, hun instincten en de strijd met hun diepste angsten.

 
Technische fiche Blu-ray
Releasedatum: 29 september 2011
 

REQUIEM FOR A DREAM

 

Op Coney Island wentelen vier verslaafden zich in een utopie die door drugs in stand wordt gehouden. De tv-verslaafde weduwe Sara Goldfarb ondergaat een drastische vermageringskuur met amfetamines omdat ze misschien in haar favoriete programma gaat verschijnen. Haar zoon Harry koestert grootse zakenplannen, maar spendeert elke cent die hij heeft aan zijn eindeloze zoektocht naar de drugsroes. Zijn vriendin Marion is zo ver heen dat ze zelfs bereid is om haar lichaam te verkopen. En Tyrone, Harry's zakenpartner, ontdekt dat je je niet ongestraft kunt inlaten met drugsdealers. Een rauwe, compromisloze collage van verbrijzelde dromen.

 
Technische fiche Blu-ray
Releasedatum: 29 september 2011
 

MEMENTO
 

Leonard Shelby, voormalig verzekeringsinspecteur, zint op wraak. Hij probeert de man op te sporen die hij verantwoordelijk acht voor het verkrachten en vermoorden van zijn vrouw. Maar zijn zoektocht wordt fel bemoeilijkt door het feit dat hij geen kortetermijngeheugen meer heeft, een bijkomend gevolg van de brutale misdaad. Leonard probeert zich uit de slag te trekken met Polaroids, notities en tatoeages. Tijdens zijn zoektocht wordt hij bijgestaan door de alomtegenwoordige Teddy, die hem helpt (of hindert?) met tonnen goede raad, en de mysterieuze Natalie, wier motieven niet altijd even duidelijk zijn...

 
Technische fiche Blu-ray
Releasedatum: 29 september 2011
 

RESIDENT EVIL: GROUND ZERO

 

Aan het begin van de 21ste eeuw geldt de Umbrella Corporation als het machtigste commerciële concern op Aarde, met een immense politieke en economische invloed. Weinigen weten echter dat het bedrijf zijn machtspositie heeft opgebouwd met de ontwikkeling van militaire spitstechnologie, genetische experimenten en biologische oorlogsvoering. Als de hoofdcomputer van hun ondergrondse researchcentrum op hol slaat en gruwelijk huis houdt onder het personeel, zendt de directie een team commando's naar binnen. Het team stuit op Alice, een medewerkster van Umbrella. Ze lijdt aan geheugenverlies, maar blijkt over zeldzame talenten te beschikken...

 
Technische fiche Blu-ray

Speelduur: 123 minuten

Beeld: 1.85:1 – 1080p; extra's: 480i/p SD

Geluid: DTS-HD MA 5.1: Engels; DTS Surround 5.1: Frans, Duits, Italiaans; extra's: Engels Dolby Surround 2.0

Ondertitels: Engels, Nederlands, Frans, Duits, ...

Releasedatum: 29 september 2011
 

SAW II

 

Jigsaw (Tobin Bell), de geniale psychopaat, is terug! Hij heeft dit keer acht slachtoffers opgesloten in een kelder vol dodelijke valstrikken. Ze moeten vechten voor hun leven terwijl de klok onverbiddelijk verder tikt. De politie is Jigsaw meteen op het spoor, maar al snel blijkt z'n arrestatie een onderdeel te zijn van z'n sadistisch spel. Wanneer politie-inspecteur Eric Matthews (Donnie Wahlberg) ontdekt dat z'n zoon ook in de kelder zit, wordt hij gedwongen om het spel mee te spelen. Jigsaw heeft niks te verliezen, Eric des te meer.

 
Technische fiche Blu-ray
Releasedatum: 29 september 2011
 
 Recent nieuws van dezelfde bron