:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Homescreen >> PERSBERICHT: RELEASES SEPTEMBER 2011
PERSBERICHT: RELEASES SEPTEMBER 2011
Bron: Homescreen - Datum: 2011-08-16 - Geplaatst door: Werner
(UNTITLED)
 

Muzikant Adrian Jacobs (Adam Goldberg, 2 Days In Paris) is klassiek geschoold, maar maakt experimentele muziek op basis van alledaagse geluiden. Er zijn echter maar weinig mensen die ernaar willen luisteren. Zijn broer Josh daarentegen maakt schilderijen die het juist commercieel gezien erg goed doen, maar graag zou hij ook artistieke erkenning voor zijn werk willen. Wanneer de prachtige New Yorkse galleriehoudster Madeleine in het leven van de twee broers verschijnt, ontstaat er ongemerkt onduidelijkheid over de definities van kunst, creativiteit, vriendschap en liefde... met de nodige rivaliteit tussen de broers vandien...

 

(Untitled) is de perfecte film voor liefhebbers van moderne kunst en tegelijkertijd dé film voor iedereen die niets met kunst heeft. Winnaar van de Iron Herring op het Filmfestival van Leiden.

 

Regie: Manfred Baumann & Jonathan Parker

Release: 13 september

 
- 'Ironisch en bij vlagen hilarisch' - Elle

- 'vermakelijke personages fileren de kunstwereld..' *** - De Volkskrant

- 'Van alle romantische komedies die dit jaar uitkomen is (Untitled) waarschijnlijk de leukste.' - 8weekly

 

ILLÉGAL
 

Tania, van Russische afkomst, is naar België gekomen in de hoop een betere toekomst te vinden voor haar 13-jarige zoon Ivan. Samen verblijven ze al 8 jaar in België. Ze spreken de taal goed, maar ze hebben geen paspoort en leven er illegaal. In het openbaar spreekt Tania liever geen Russisch met haar zoon, uit angst op te vallen. Altijd is ze op haar hoede, tot ze op de verjaardag van haar zoon wordt ze aangehouden door de immigratiepolitie. Ivan kan nog net ontsnappen. Tania wordt naar een gesloten opvangcentrum voor illegalen gestuurd. Een plek waar geen rechten blijken te gelden. Ontussen ontfermt de Russiche maffia zich over haar zoon...

 

Illégal toont de heftige strijd van een jonge moeder tegen een onzichtbare vijand. En werd bekroond met de Prix SCAD Quinzaine op het Filmfestival van Cannes en was de Belgische inzending voor de Oscar Beste Buitenlandse Film.

 
Regie: Olivier Masset-Depasse
Release: 13 september
 

FOR 80 DAYS
 

Als de zeventigjarige Axun naar het ziekenhuis wordt geroepen om voor de zwaargewonde ex-man van haar dochter te zorgen, blijkt de vrouw die voor de andere patiënt in de kamer zorgt, tot haar verbazing Maite te zijn. Maite is een goede vriendin uit haar jeugd, wie ze inmiddels al 50 jaar niet gezien heeft. Ondanks dat hun levens compleet verschillend zijn; Axun heeft gekozen voor een leven met haar man op de boerderij en Maite heeft de hele wereld gezien, wordt al snel duidelijk dat de chemie tussen hen onveranderd is. Plots grijpt Axun elk moment aan om naar het ziekenhuis te gaan. Dit tot grote verbazing en steeds groter wordende irritatie van haar man. Dan ontdekt Axun dat Maite openlijk lesbisch is en krijgt ze twijfel over haar eigen gevoelens voor Maite.

 

Een hartverwarmend drama, wat op vele festivals bekroond is, waaronder als Beste Film op de Roze Film Dagen.

 
Regie: Jon Garaño & José María Goenaga

Release: 13 september

 

FROM BEGINNING TO END

 
Eén van de meest controversiële gaygetinte films sinds Cruising met Al Pacino.
 

Thomas en Francisco zijn 2 Braziliaanse halfbroers, en groeien op in een liefdevol gezin. Ze zijn elkaars beste vrienden en zo close met elkaar dat dit tot opmerkingen uit hun omgeving begint te leiden, hoewel hun liefde compleet onschuldig is. Vijftien jaar later als hun moeder overlijdt, vinden de 2 inmiddels volwassen mannen meer dan dan alleen maar troost in elkaars armen... Is liefde sterker dan conventie? Een ongewoon liefdesverhaal dat zich afspeelt in Rio de Janeiro, Buenos Aires en Moskou.

 

Regie: Aluisio Abranches

Release: 13 september

 

LES FEMMES DU 6EME ÉTAGE
 

De grote Franse bioshit van deze zomer met inmiddels al meer dan 42.000 bezoekers and counting...

 

Parijs, de vroege jaren 60: de tijd van cocktails, mantelpakjes en dure chevrolets. De rijke Jean-Louis Joubert is een brave maar nogal saaie man die niet echt van zijn leven geniet. Tot hij en zijn vrouw de mooie Spaanse María als werkster in dienst nemen. María laat hem kennis maken met de zesde verdieping van zijn burgerlijke appartementsgebouw waar zij samen met andere Spaanse werksters woont. De temperamentvolle volksvrouwen, maar vooral de erg aantrekkelijke María, leren meneer Joubert voor het eerst plezier te hebben in het leven. Dit tot grote ontsteltenis van mevrouw Joubert en haar deftige vriendinnen...

 

Les Femmes Du 6eme Etage is een vrolijke én romantische film met heerlijke rollen van onder andere Fabrice Luchini (Potiche), Carmen Maura (Volver) en Lola Dueñas (Yo, También).

 

'Ode aan het leven en de liefde. Warm, sensueel en bruisend' - Preview

'Luchtige, warmhartige komedie' - De Telegraaf

'Feelgoodfilm avant la lettre' - TV Krant

'****' - NRC Handelsblad

'Aangename en aanstekelijke komedie' **** - Algemeen Dagblad

 
Vanaf 11 oktober verkrijgbaar op DVD
Regie: Philippe Le Guay
 

THE DAY BEFORE: JEAN-PAUL GAULTIER
 

Na Chanel, Valentino, Dior, Yves Saint Laurent en Lagerfeld: Nieuw in Homescreens Film&Fashion Label: De 4-delige serie The Day Before van de regisseur van Signe Chanel

 

Jean-Paul Gaultier is één van de bekendste modeontwerpers van de afgelopen dertig jaar. De Franse regisseur Loïc Prigent maakte een documentaire over Jean-Paul Gaultier in zijn serie The Day Before, waarin hij ontwerpers volgt in de hectische aanloop naar een belangrijke modeshow.

 

Met zijn vrolijke blonde hoofd en geestige uitspraken is Gaultier altijd goed voor een pakkende quote. Gaultier is één van de weinige ontwerpers die nog een haute couture collectie –bestaande uit exclusieve, met de hand gemaakte kleding – brengt. Ook uniek is dat Gaultier vrijwel zijn hele productie in eigen hand heeft: alles, van knoopjes tot schoenen tot haute couture jurken, wordt gemaakt in zijn eigen monumentale pand in Parijs.

 

In The Day Before: Jean Paul Gaultier zien we hoe Gaultier en zijn werknemers tot het uiterste gaan in de voorbereidingen voor haute couture show herfst/winter 2009-2010. Het thema voor de collectie is cinema en Gaultier laat zich dit keer voor zijn creaties inspireren door beroemde filmgodinnen als Greta Garbo, Marilyn Monroe, en Brigitte Bardot. Te midden van alle last-minute stress maken we kennis met de mensen met wie Gaultier werkt, zoals zijn wat muizige maar onmisbare rechterhand Mireille, de oogverblindende en luidruchtige Texaanse mannequin Michelle, en Claudia, de vrouw die ontelbare stukjes krokodillenleer aan elkaar haakt tot een echte diva-jurk.

 

THE DAY BEFORE: SONIA RYKIEL
 

De stijl van de flamboyante, roodharige modeontwerpster Sonia Rykiel is typisch Parijs' en al 40 jaar populair: ultravrouwelijke, kleurige, gebreide jurken, truitjes en vestjes – en veel zwart. Regisseur Loïc Prigent –Signé Chanel en Marc Jacobs & Louis Vuitton – volgt Rykiel in de hectische aanloop naar de modeshow die haar 40-jarige jubileum markeert. Zoals ieder seizoen is er een modeshow, een gigantisch diner voor 500 genodigden en een ontvangst van 1000 journalisten, redacteuren en andere genodigden. Ondertussen is Sonia's temperamentvolle dochter Nathalie (artistiek directeur van modehuis Sonia Rykiel) bezig om zonder medeweten van haar moeder een tweede modeshow voor het jubileumfeest te organiseren. In deze 'surprise show' brengen dertig van de beroemdste modeontwerpers van dit moment een ode aan de stijl van Rykiel. De opzet van de modeshow is gigantisch, maar zal het lukken om dit tot op het laatste moment geheim te houden?

 

Sonia Rykiel (1930) lanceerde haar modehuis in de revolutionaire mei-dagen van 1968, toen heel Parijs op zijn kop stond vanwege de studentenopstanden. De mode van Rykiel was op zijn eigen manier net zo rebels als de dwarse ideeën van de studenten: nauwsluitend en sexy, maar, en dat was nieuw, ook comfortabel. Haar soepele korte gebreide truitjes, lange vesten en jurkjes betekenden een bevrijding voor vrouwen. Typisch voor de stijl van Rykiel zijn binnenstebuiten gekeerde naden, veel kleur en veel zwart, kant, glitter en streepjes. Dat the 'Queen of Knits', zoals Rykiel vaak genoemd wordt, nog altijd relevant is, bewees modeketen H& M door in het winterseizoen 2009/10 maar liefst twee door Rykiel ontworpen collecties te brengen.

 
Regie: Loïc Prigent
Release: 13 september
 

THE DAY BEFORE: PROENZA SCHOULER
 

Proenza Schouler wordt gezien als het gegarandeerde nieuwe genie van de Amerikaanse mode scene. Anna Wintour heeft ze al gekroond en de grote baas van de Vogue vergist zich nooit... Jack Mc Collough en Lazaro Hernandez zijn de liefdeskindjes van de New York fashion week en modellen lopen gratis voor ze over de catwalk; een teken dat Proenza Schouler hot is. Het budget is laag, maar de verwachtingen zijn enorm. Vol met liefde, humor en talent: deze twee up-and-coming ontwerpers zijn op een missie om inkopers èn pers te verleiden. Ze zijn jong, ze zijn enorm hip en New York ligt aan hun voeten, maar hoe blijf je bestand tegen de enorme druk die op je ligt...

 

Proenza Schouler is een van de vier documentaires uit Loïc Prigents (Signé Chanel) serie The Day Before, waarin hij ook Fendi, Sonia Rykiel en Jean Paul Gaultier achter de schermen volgt in de laatste zenuwslopende momenten voordat de nieuwe collectie op de catwalk te zien is!

 
Regie: Loïc Prigent
Release: 13 september
 

THE DAY BEFORE: FENDI BY KARL LAGERFELD
 

Fendi is het grootste en beroemdste bond label ter wereld. Fendi wordt ontworpen door Karl Lagerfeld en Silvia Fendi. Het enige probleem is dat Karl Lagerfeld in Parijs woont en het Fendi palazzo zich in Rome bevindt. Sommige van de ateliers bevinden zich diep op het Italaanse platteland en de modeshows vinden uiteraard plaats in het modecapitaal Italië. Wat veel gereis en vliegtuigen betekent.

 

Het doorpassen van de collectie is een onverbiddelijk aangelegenheid – vaak moet alles opnieuw en aangepast – Karl Lagerfeld is een ware perfectionist. En dan is het moment daar, het hele team en de gehele collectie moet verhuizen naar Milaan voor DE show. De nacht voor de catwalk is lang en vol stress, paniek, woede en zenuwslopend... Regisseur Loïc Prigent –Signé Chanel en Marc Jacobs & Louis Vuitton – volgt Fendi in de hectische aanloop naar de modeshow...

 

Karl Lagerfeld is naast ontwerper voor Fendi verantwoordelijk voor de collecties van Chloé en Chanel. Naast couturier is hij fotograaf, biobliofiel, marketing-genie en ook een ster. En bovenal; een keiharde bovengetalenteerde kunstenaar.

 
Regie: Loïc Prigent
Release: 13 september


UIT HET ARCHIEF